Hafriyat krizinde silah teşhiri iddiası

Antalya'da yaşandı... Olay doğruysa vay vatandaşın haine vay...!

 

“Denetimden geliyoruz” geldiler

Olay 28 Eylül 2024 Cumartesi günü öğlen saatlerinde yaşandı. İddiaya göre Operatör Ali Ocakçı; kardeşi Sefa Buğra Ocakçı ile birlikte Antalya Aksu ilçesi Kurşunlu Mahallesinde bulunan, bir vatandaşa ait tapulu tarlada iş makinesi ile sera yatağını düzeltiyordu. Aynı gün, öğlen saatlerinde farklı bir kente ait plakaya sahip bir araçla iki kişi yanlarına geldi. Gelen şahıslardan biri, iddiaya göre Ocakçı kardeşlere “Biz hafriyat denetimden geliyoruz, saha içinde kamyondan dökülen toprak başı bize 460 TL para ödeyeceksiniz" dedi.

Antalyaspor'un adını kullandılar

Ali Ocakçı ise “Tam olarak nereden geliyorsunuz, nereye bağlısınız, geldiğiniz araç üzerinde herhangi bir şirketin ve kurumun logosu da bulunmuyor” yanıtını verince iddiaya göre şahıslar Antalyaspor hafriyat işini yapan bir kişi adına geldiklerini, denetleme ekibi olduklarını ileri sürdü. Ocakçı kardeşler hangi kurum adına talep edildiğini bilmedikleri, alınırken herhangi bir resmi evrak da verilmeyen parayı ödemeyi ve yabancı şahıslara tarla sahibinin telefon numarasını vermeyi reddetti.

Şikâyetçi oldular

İddia o ki isimlerinin ve kim olduklarının daha sonra tespit edildiği ileri sürülen kişiler araçtan bir tabanca alıp doldurarak kardeşlere doğrulttu. Gerginlik sırasında kardeşlerin “112’yi arayacağız” demesi ve yaşanan arbede üzerine şahıslar araçla kaçmak istedi ancak önlerinde kamyon olduğu için çıkamayınca yaya olarak ellerinde silahla kayıplara karıştı. Operatör Ali Ocakçı ve kardeşi; Antalya Aksu ilçesi Yeşilkaraman Jandarma Karakoluna giderek bu şahıslardan çeşitli suçlamalarla şikâyetçi oldu.

Jandarma soruşturma başlattı

Yeşilkaraman Jandarma Karakol Komutanlığı konu ile ilgili soruşturma başlattı. Öte yandan hafriyat konusu ile ilgili geçtiğimiz günlerde de Aksu ilçesinde polis mıntıkasında iki şahsın 8 kadını darp ettiği ve kadınların bunu kamerayla görüntüye alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduğu öne sürüldü.