AK PARTİLİYE HERŞEY SERBEST

ASAYİŞ 29.02.2020 - 11:18, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2589+ kez okundu.
 

AK PARTİLİYE HERŞEY SERBEST

Antalya’da temizlik sektöründe faaliyet gösteren firmalardan bazıları geçtiğimiz yaz aylarında SGK Antalya İl Müdürlüğü’ne usulsüz işler yaptıkları gerekçesi ile şikayet edilmelerine rağmen SGK İl Müdürlüğü’nün durumu incelemek yerine başvuruyu daha somut belgelere dayandırılması gerekçesi ile dikkate almadığı ortaya çıktı.

Şikayete söz konusu firmalar genelde okul temizliği yapan firmalar olması dikkat çekiyor. SGK İl Müdürlüğü’nün şikayetleri ve iddiaları incelemek yerine konuyu kapatması ise beraberinde yeni iddiaları da getiriyor. Yıl sonunda Zirvem Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. isimli firmanın 600 bin liranın üzerinde SGK borcu olmasından dolayı çalıştığı okullara yazı göndererek alacaklarına el konulmasını istediği öğrenildi. Peki zamanında başvuruyu dikkate almayan SGK, bilerek kendisini zarara uğratmış olmadı mı? Asıl olaylar ise bu yazıdan sonra başladı. Yazıyı alan okullar, adeta şok yaşamış ve kendilerinde firmanın borcu olmadığını gösterir evraklar olduğunu belirttiler. Ne yazık ki, asıl büyük şoku da bu esna da yaşadılar. Çünkü firmanın okullara verdiği ‘SGK borcu yoktur’ evrakı da ‘Vergi Borcu yoktur’ evrakı da gerçeği yansıtmayan, üzerinde oynama yapılmış belgeler olduğu ortaya çıktı.  Okullar ise, ilgili firma ve bu firma sahibinin oğluna ait olduğu belirtilen firma olan Kızılay Ltd. Şti.’ye ait firmalarla sözleşmelerini feshettiler. Geçtiğimiz günlerde ise, yine yaz aylarında şikayet edilen firmalardan olan Tezgel Güzellik Ltd. Şti.’nin de okullara üzerinde oynanmış gerçeğe aykırı ‘SGK ve Vergi Borcu yoktur’ evrakları verdiği tespit edildi.  Ancak ne Tezgel Güzellik Ltd. Şti. ile çalışan okullar ne de bu firma sahibi Z.Ö.T ait Salkımiki Temizlik Ltd. Şti. ile çalışan okulların sözleşmeleri feshetmemesi, bu firmalar için işleyişi adeta kurtarma operasyonu gibi mücadele edilmesi çifte standart değil midir? Gerçeğe aykırı evrak düzenlemenin cezası AKP’li olup olmamaya göre değişmekte midir? Çünkü Z.Ö.T geçmiş dönemlerde AKP yönetiminde yer aldığı, halen ATSO yönetiminde olan ve sık sık siyasilerle poz vermesi de dikkatlerden kaçmıyor. Devlet göz göre göre bu kişiler tarafından zarara uğratıldığı iddiaları ayyuka çıkarken, SGK, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bahsi geçen okulların önümüzdeki süreçte nasıl bir adım atacağı merak ediliyor. Kaynak: Akdenizsonhavadis
Antalya’da temizlik sektöründe faaliyet gösteren firmalardan bazıları geçtiğimiz yaz aylarında SGK Antalya İl Müdürlüğü’ne usulsüz işler yaptıkları gerekçesi ile şikayet edilmelerine rağmen SGK İl Müdürlüğü’nün durumu incelemek yerine başvuruyu daha somut belgelere dayandırılması gerekçesi ile dikkate almadığı ortaya çıktı.

Şikayete söz konusu firmalar genelde okul temizliği yapan firmalar olması dikkat çekiyor. SGK İl Müdürlüğü’nün şikayetleri ve iddiaları incelemek yerine konuyu kapatması ise beraberinde yeni iddiaları da getiriyor. Yıl sonunda Zirvem Yönetim Danışmanlığı Ltd. Şti. isimli firmanın 600 bin liranın üzerinde SGK borcu olmasından dolayı çalıştığı okullara yazı göndererek alacaklarına el konulmasını istediği öğrenildi. Peki zamanında başvuruyu dikkate almayan SGK, bilerek kendisini zarara uğratmış olmadı mı?

Asıl olaylar ise bu yazıdan sonra başladı. Yazıyı alan okullar, adeta şok yaşamış ve kendilerinde firmanın borcu olmadığını gösterir evraklar olduğunu belirttiler. Ne yazık ki, asıl büyük şoku da bu esna da yaşadılar. Çünkü firmanın okullara verdiği ‘SGK borcu yoktur’ evrakı da ‘Vergi Borcu yoktur’ evrakı da gerçeği yansıtmayan, üzerinde oynama yapılmış belgeler olduğu ortaya çıktı.  Okullar ise, ilgili firma ve bu firma sahibinin oğluna ait olduğu belirtilen firma olan Kızılay Ltd. Şti.’ye ait firmalarla sözleşmelerini feshettiler.

Geçtiğimiz günlerde ise, yine yaz aylarında şikayet edilen firmalardan olan Tezgel Güzellik Ltd. Şti.’nin de okullara üzerinde oynanmış gerçeğe aykırı ‘SGK ve Vergi Borcu yoktur’ evrakları verdiği tespit edildi.  Ancak ne Tezgel Güzellik Ltd. Şti. ile çalışan okullar ne de bu firma sahibi Z.Ö.T ait Salkımiki Temizlik Ltd. Şti. ile çalışan okulların sözleşmeleri feshetmemesi, bu firmalar için işleyişi adeta kurtarma operasyonu gibi mücadele edilmesi çifte standart değil midir?

Gerçeğe aykırı evrak düzenlemenin cezası AKP’li olup olmamaya göre değişmekte midir? Çünkü Z.Ö.T geçmiş dönemlerde AKP yönetiminde yer aldığı, halen ATSO yönetiminde olan ve sık sık siyasilerle poz vermesi de dikkatlerden kaçmıyor. Devlet göz göre göre bu kişiler tarafından zarara uğratıldığı iddiaları ayyuka çıkarken, SGK, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve bahsi geçen okulların önümüzdeki süreçte nasıl bir adım atacağı merak ediliyor.

Kaynak: Akdenizsonhavadis

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.