AK SAÇLI MÜDÜRÜN AK SALKIMLARI

GÜNDEM 04.03.2020 - 14:50, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1988+ kez okundu.
 

AK SAÇLI MÜDÜRÜN AK SALKIMLARI

29 Şubat tarihli ‘AK Partiliye Her şey Serbest’ başlıklı haberimizin ardından yeni iddialar peş peşe gelmeye devam ediyor. Şimdi de Salkımiki Ltd.Şti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili faaliyetleriyle birlikte radara takılan firmalar arasına girdi.

İddiaların ardı arkası kesilecek gibi değil ; İddia 1 – Meğer Tezgel Güzellik Ltd.Şti. ve Salkımiki Ltd.Şti. nin sıkıntıları okullara sadece yazımızda belirttiğimiz gerçeğe aykırı SGK Borcu Yoktur ve Vergi Borcu Yoktur belgeleri vermek kalmayıp Tezgel Güzellik Ltd.Şti.’ne alıp okul aile birliği ile bu firma üzerinden sözleşme imzalayıp elemanları kendine ait diğer şirketi Salkımiki Ltd. Şti. den sigortalı gösterildiği ortaya çıktı. ‘Bundan ne olur? İşçiler sonuçta sigortalı’ açıklamalarını bir kenara bırakıp, meydana gelebilecek olası bir iş kazasında okul müdürlerinin büyük bir sorumluluk altına gireceği gerçeği de göz ardı ediliyor. Çünkü yapılan sözleşmeye göre o şirketin elemanı o okulda değil. Ayrıca Tezgel Ltd.Şti.’nin SGK borcu olmasından dolayı SGK prim indirimi ve teşviklerinden yararlanamayacağından Salkımiki Ltd. Şti. üzerinden sigortalı gösterilerek SGK indirim ve teşviklerinden de haksız yere yararlanmış oluyor. İddia 2 –29 Şubat tarihli haberimizden sonra bahsi geçen Z.Ö.T alel acele SGK ve Vergi borçlarını ödemek için girişimlerde bulunduğu gelen haberler arasında. Kurumların  tahsilatını kolaylaştırmanın sevincini yaşamamız bir yana bu hamlesi de kendisini kurtarmaya yetmeyecek gibi duruyor. Zira okullarla sözleşme yaptığı tarihte borcu olmasından ve yanıltıcı belge vermesi , çalışanları farklı şirketinde SGK lı göstermesinden dolayı okulların sözleşmeleri feshetmek istedikleri belirtiliyor. Ama asıl önemli olaylarda tam da bu noktada başlıyor. Çünkü Z.Ö.T nin sosyal medya hesabında paylaştığı resminde de ‘abim’ diye bahsettiği İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün okullara gerek baskı yaparak gerek ricada bulunarak ‘bu şirketle en azından hazirana kadar çalışın’ dediği iddia ediliyor. Görevi okulları korumak olan İlçe Milli Eğitim Müdürü okul aile birliği başkanlarını ve okul müdürlerini neden mi ateşe atıyor ? İşte bu iddia çok vahim. Çünkü o müdürün oğlunun da Ekim 2019’dan bu yana bu şirkette sigortalı gösterildiği ortaya çıktı.  O şirkette çalışıp çalışmadığı bilinmiyor ama sigortalı olarak görünmesi akıllara ‘acaba sahte sigortalılık işlemi mi yapılıyor?’ sorularını da beraberinde getiriyor. Bu konu da bir başka iddia ise, o ilçede ki bir okulun okul ile birliğinden çalışan işçi sayısından 1 kişi fazla para ödenerek ilçe Milli Eğitimde o okul üzerinden eleman çalıştırıldığı ve belki de bu kişinin ilçe Milli Eğitim Müdürünün oğlu olabileceği. Aynı ilçe Milli Eğitim Müdürünün rotasyon kapsamında yerinin değiştiği ancak günlerdir siyasetçileri kapı kapı gezerek yeni görev yerine gitmek istemediği de gelen bilgiler arasında. Görev yeri değişince Milli Eğitim Müdürü’nün de salkımlarının döküleceği konuşuluyor. Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun nasıl bir tepki vereceği merak konusu. Haber :Mehmet AKYOL
29 Şubat tarihli ‘AK Partiliye Her şey Serbest’ başlıklı haberimizin ardından yeni iddialar peş peşe gelmeye devam ediyor. Şimdi de Salkımiki Ltd.Şti. Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili faaliyetleriyle birlikte radara takılan firmalar arasına girdi.

İddiaların ardı arkası kesilecek gibi değil ;

İddia 1 – Meğer Tezgel Güzellik Ltd.Şti. ve Salkımiki Ltd.Şti. nin sıkıntıları okullara sadece yazımızda belirttiğimiz gerçeğe aykırı SGK Borcu Yoktur ve Vergi Borcu Yoktur belgeleri vermek kalmayıp Tezgel Güzellik Ltd.Şti.’ne alıp okul aile birliği ile bu firma üzerinden sözleşme imzalayıp elemanları kendine ait diğer şirketi Salkımiki Ltd. Şti. den sigortalı gösterildiği ortaya çıktı. ‘Bundan ne olur? İşçiler sonuçta sigortalı’ açıklamalarını bir kenara bırakıp, meydana gelebilecek olası bir iş kazasında okul müdürlerinin büyük bir sorumluluk altına gireceği gerçeği de göz ardı ediliyor. Çünkü yapılan sözleşmeye göre o şirketin elemanı o okulda değil. Ayrıca Tezgel Ltd.Şti.’nin SGK borcu olmasından dolayı SGK prim indirimi ve teşviklerinden yararlanamayacağından Salkımiki Ltd. Şti. üzerinden sigortalı gösterilerek SGK indirim ve teşviklerinden de haksız yere yararlanmış oluyor.

İddia 2 –29 Şubat tarihli haberimizden sonra bahsi geçen Z.Ö.T alel acele SGK ve Vergi borçlarını ödemek için girişimlerde bulunduğu gelen haberler arasında. Kurumların  tahsilatını kolaylaştırmanın sevincini yaşamamız bir yana bu hamlesi de kendisini kurtarmaya yetmeyecek gibi duruyor. Zira okullarla sözleşme yaptığı tarihte borcu olmasından ve yanıltıcı belge vermesi , çalışanları farklı şirketinde SGK lı göstermesinden dolayı okulların sözleşmeleri feshetmek istedikleri belirtiliyor.

Ama asıl önemli olaylarda tam da bu noktada başlıyor. Çünkü Z.Ö.T nin sosyal medya hesabında paylaştığı resminde de ‘abim’ diye bahsettiği İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün okullara gerek baskı yaparak gerek ricada bulunarak ‘bu şirketle en azından hazirana kadar çalışın’ dediği iddia ediliyor. Görevi okulları korumak olan İlçe Milli Eğitim Müdürü okul aile birliği başkanlarını ve okul müdürlerini neden mi ateşe atıyor ? İşte bu iddia çok vahim. Çünkü o müdürün oğlunun da Ekim 2019’dan bu yana bu şirkette sigortalı gösterildiği ortaya çıktı.  O şirkette çalışıp çalışmadığı bilinmiyor ama sigortalı olarak görünmesi akıllara ‘acaba sahte sigortalılık işlemi mi yapılıyor?’ sorularını da beraberinde getiriyor. Bu konu da bir başka iddia ise, o ilçede ki bir okulun okul ile birliğinden çalışan işçi sayısından 1 kişi fazla para ödenerek ilçe Milli Eğitimde o okul üzerinden eleman çalıştırıldığı ve belki de bu kişinin ilçe Milli Eğitim Müdürünün oğlu olabileceği.

Aynı ilçe Milli Eğitim Müdürünün rotasyon kapsamında yerinin değiştiği ancak günlerdir siyasetçileri kapı kapı gezerek yeni görev yerine gitmek istemediği de gelen bilgiler arasında. Görev yeri değişince Milli Eğitim Müdürü’nün de salkımlarının döküleceği konuşuluyor.

Bu süreçte Milli Eğitim Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun nasıl bir tepki vereceği merak konusu.

Haber :Mehmet AKYOL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.