AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE TORPİL İDDİASI

SAĞLIK 07.03.2024 - 13:57, Güncelleme: 07.03.2024 - 14:02 2461+ kez okundu.
 

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ’NDE TORPİL İDDİASI

Akdeniz Üniversitesinde sözleşmeli personel alımında adrese teslim ihale yapıldığı iddia ediliyor. Üniversite yönetimi ise iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

4 Ocak 2024 tarihinde sözleşmeli personel alımına çıkan Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde torpil iddiaları ile çalkalanıyor.    Ortaya atılan iddiaya göre, hastanede 4/D işçi kadrosunda görevli olan Eda A. Ç. isimli tekniker için özel şartlar içeren kadro oluşturulduğu ve kendisinin istenen belgeleri temin etmesi sağlandığı ileri sürüldü.   Tıbbi görüntüleme teknikeri olan Eda A. Ç.’nin,  Acil sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık personellerinin erişkin hastalarda ileri yaşam desteği konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile verilen “ileri kardiyak yaşam desteği eğitimi” belgesi ile diğer başvuru sahiplerinin önüne geçmesi amaçlandığı iddia ediliyor. Yine iddiaya göre, normal şartlarda ileri düzey eğitimin acil servislerde, kardiyoloji ve koroner yoğun bakım bölümlerinde çalışan doktorlar, hemşireler ve hastaya direkt müdahale eden att, paramedik gibi tekniklerden istendiği ifade edildi. Tıbbi görüntüleme(radyoloji) teknikerinden özellikle bu belgenin istenmesi hastanede diğer çalışan teknikerleri huzursuz ettiği belirtilirken yapılan ihalenin de şüphe uyandırdığı iddia ediliyor. Bahse konu belgenin diğer hiçbir başvuru sahibinde olmamasının, başvuru genel şartları 7. Maddesinde belirtilen, “belgelerin, ilanın resmi gazetede yayınlanma tarihinden önce edinilmiş olması şartı” sebebiyle olduğu iddialar kapsamındadır. Bu şekilde diğer başvuru sahiplerinin ilgili belgeyi ilan tarihinden sonra edinmelerinin önüne geçilmiştir denildi. Çeşitli watsupp gruplarında bu durum tartışmalara neden olduğu, Eda A. Ç. ve Akdeniz Üniversitesi kurumu torpil yapmakla ve hak yemekle suçlandığı ileri sürüldü.  
Akdeniz Üniversitesinde sözleşmeli personel alımında adrese teslim ihale yapıldığı iddia ediliyor. Üniversite yönetimi ise iddialar karşısında sessizliğini koruyor.

4 Ocak 2024 tarihinde sözleşmeli personel alımına çıkan Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde torpil iddiaları ile çalkalanıyor.   

Ortaya atılan iddiaya göre, hastanede 4/D işçi kadrosunda görevli olan Eda A. Ç. isimli tekniker için özel şartlar içeren kadro oluşturulduğu ve kendisinin istenen belgeleri temin etmesi sağlandığı ileri sürüldü.  

Tıbbi görüntüleme teknikeri olan Eda A. Ç.’nin,  Acil sağlık hizmetlerinde çalışan sağlık personellerinin erişkin hastalarda ileri yaşam desteği konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek amacı ile verilen “ileri kardiyak yaşam desteği eğitimi” belgesi ile diğer başvuru sahiplerinin önüne geçmesi amaçlandığı iddia ediliyor.

Yine iddiaya göre, normal şartlarda ileri düzey eğitimin acil servislerde, kardiyoloji ve koroner yoğun bakım bölümlerinde çalışan doktorlar, hemşireler ve hastaya direkt müdahale eden att, paramedik gibi tekniklerden istendiği ifade edildi. Tıbbi görüntüleme(radyoloji) teknikerinden özellikle bu belgenin istenmesi hastanede diğer çalışan teknikerleri huzursuz ettiği belirtilirken yapılan ihalenin de şüphe uyandırdığı iddia ediliyor.

Bahse konu belgenin diğer hiçbir başvuru sahibinde olmamasının, başvuru genel şartları 7. Maddesinde belirtilen, “belgelerin, ilanın resmi gazetede yayınlanma tarihinden önce edinilmiş olması şartı” sebebiyle olduğu iddialar kapsamındadır. Bu şekilde diğer başvuru sahiplerinin ilgili belgeyi ilan tarihinden sonra edinmelerinin önüne geçilmiştir denildi.

Çeşitli watsupp gruplarında bu durum tartışmalara neden olduğu, Eda A. Ç. ve Akdeniz Üniversitesi kurumu torpil yapmakla ve hak yemekle suçlandığı ileri sürüldü.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.