Ali Adnan Kaya, siyasi mefta mı oldu?

SİYASET 09.09.2020 - 01:38, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1962+ kez okundu.
 

Ali Adnan Kaya, siyasi mefta mı oldu?

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’na aday olup 125 oyla kaybeden Ali Adnan Kaya’nın seçimi kazanmak için değil de, ‘yıkılmadım ayaktayım’ diyebilmek için ortaya çıktığı, listesinde 410 delegenin olduğu ilçe başkanlarını yok saydığı öne sürülüyor. Peki bu durumda Ali Adnan Kaya neden aday oldu?

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Kongre öncesinde ‘ülkücü aday’ dayatmasıyla seçime giren ve 2,5 yıldır partiye uğramaması ile dikkat çeken Ali Adnan Kaya, belki de siyasi hayatının en ağır yenilgisini aldı. Son olarak adaylık açıklaması için İYİ Parti İl Binasına giden Kaya’nın kongre sonrasında İl Başkanı Mehmet Başaran’ı ziyarete gitmesi de, kulislerde konuşulan ‘Ali Adnan Kaya, daha önce ettiği ağır sözleri telafi ettirmeye çalışıyor’ iddialarını da güçlendirdi. LİSTESİ FİYASKO MU? Kongreye girdiği listede delegelerin olmaması dikkat çekerken, ülkücülükten dem vurup listeye ülkücü ilçe başkanlarını almaması tabanın da tepkisini çekti. Listede delege olmayan 138 kişiyi doğrudan yazan Ali Adnan Kaya’nın Alanya, Muratpaşa, Kepez, Manavgat ve kendi memleketi Serik İlçe Başkanlarını listeye yazmamasına kimse anlam veremedi. Listenin seçimi kazanmak için değil, kaybetmek için hazırlandığı, Ali Adnan Kaya’nın İYİ Parti’ye ettiği lafları unutturup milletvekili olmak için zemin hazırlamak üzere seçime girdiği partinin önde gelen isimleri arasında konuşulmaya başladı. 234’TE 90 DELEGE Ali Adnan Kaya’nın iki belediye başkanının yanı sıra 5 büyük ilçe başkanını listeye ve üst kurul delegeliğine yazması bütün partililer tarafından tepkiyle karşılanırken, 234 kişilik listenin sadece 90’ının delege olması ‘çaresizlik’ olarak değerlendirildi. Öte yandan da Kaya’nın ilçeleri ziyaret ederek milletvekilliği çalışmalarına başlayacağı da gelen haberler arasında. Fakat kendi memleketinin ilçe başkanını bile listeye yazmaya uygun görmeyen Ali Adnan Kaya’nın bütün ilçeleri nasıl gezeceği ve nasıl tepkiler alacağı da merak ediliyor.
İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı’na aday olup 125 oyla kaybeden Ali Adnan Kaya’nın seçimi kazanmak için değil de, ‘yıkılmadım ayaktayım’ diyebilmek için ortaya çıktığı, listesinde 410 delegenin olduğu ilçe başkanlarını yok saydığı öne sürülüyor. Peki bu durumda Ali Adnan Kaya neden aday oldu?

İYİ Parti Antalya İl Başkanlığı 1. Olağan Kongresi geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Kongre öncesinde ‘ülkücü aday’ dayatmasıyla seçime giren ve 2,5 yıldır partiye uğramaması ile dikkat çeken Ali Adnan Kaya, belki de siyasi hayatının en ağır yenilgisini aldı. Son olarak adaylık açıklaması için İYİ Parti İl Binasına giden Kaya’nın kongre sonrasında İl Başkanı Mehmet Başaran’ı ziyarete gitmesi de, kulislerde konuşulan ‘Ali Adnan Kaya, daha önce ettiği ağır sözleri telafi ettirmeye çalışıyor’ iddialarını da güçlendirdi.

LİSTESİ FİYASKO MU?

Kongreye girdiği listede delegelerin olmaması dikkat çekerken, ülkücülükten dem vurup listeye ülkücü ilçe başkanlarını almaması tabanın da tepkisini çekti. Listede delege olmayan 138 kişiyi doğrudan yazan Ali Adnan Kaya’nın Alanya, Muratpaşa, Kepez, Manavgat ve kendi memleketi Serik İlçe Başkanlarını listeye yazmamasına kimse anlam veremedi. Listenin seçimi kazanmak için değil, kaybetmek için hazırlandığı, Ali Adnan Kaya’nın İYİ Parti’ye ettiği lafları unutturup milletvekili olmak için zemin hazırlamak üzere seçime girdiği partinin önde gelen isimleri arasında konuşulmaya başladı.


234’TE 90 DELEGE
Ali Adnan Kaya’nın iki belediye başkanının yanı sıra 5 büyük ilçe başkanını listeye ve üst kurul delegeliğine yazması bütün partililer tarafından tepkiyle karşılanırken, 234 kişilik listenin sadece 90’ının delege olması ‘çaresizlik’ olarak değerlendirildi. Öte yandan da Kaya’nın ilçeleri ziyaret ederek milletvekilliği çalışmalarına başlayacağı da gelen haberler arasında. Fakat kendi memleketinin ilçe başkanını bile listeye yazmaya uygun görmeyen Ali Adnan Kaya’nın bütün ilçeleri nasıl gezeceği ve nasıl tepkiler alacağı da merak ediliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.