ALİ GÜRBÜZ "BELİRSİZLİK BİZİ YORDU" DEDİ

SPOR 31.08.2020 - 15:36, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1898+ kez okundu.
 

ALİ GÜRBÜZ "BELİRSİZLİK BİZİ YORDU" DEDİ

2019 yılı 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, rakibi Orhan Okulu'yu finalde yenen Ali Gürbüz sessizliğini bozdu. Pandemi sürecince antrenmanlarına konsantre olduğunu belirten Ali Gürbüz, “Kırkpınar’ın kesin yapılacağından emindim ilk önce 5 Haziran da açıklayacağız dediler, bir sonuç çıkmadı. Belirsizlik hala devam ediyor. Kesin bir karar açıklanmalı.” İfadesini kullandı.

Başpehlivan Ali Gürbüz belirsizlik yüzünde zor günler geçiriklerini söyledi.  658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı  Antalya’li Ali Gürbüz  sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “artık belirsizlik son bulmalı” dedi. BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ SESSİZLİĞİNİ BOZDU Bu zorlu koronavirüs sürecinde sessizliğimi korudum,antrenmanlarıma konsantre oldum, Çünkü kırkpınarın kesin yapılacağından emindim ilk önce 5 Haziran da açıklayacağız dediler bir sonuç çıkmadı, Neyse 3 temmuza attılar hadi 3 temmuza kadarda kendimizi sıkalım tam gaz çalışalım dedik nasıl olsa kesin bi sonuç çıkar ama maalesef çok büyük bi hayal kırıklığına uğradık Biz tam 10 aydır antrenman yapıyoruz bir sporcunun kendini 10 ay koruması formda tutması kolaymı? Daha ne kadar süre vücutlarımızı ve psikolojimizi hazır tutabiliriz böylesi önümüzü göremediğimiz bir belirsizliğin içinde;yapacaksanız Kırkpınarın tarihini belirleyin yapın eğer yapmaycaksanızda bunu açıklayın,, Yani artık bir açıklama bekliyoruz, sezondan zaten geçtik para kazanmaktan da geçtik,Biz pehlivanlar ecdad yadigarı Ata sporumuzu icra etmek er meydanlarında kan,ter döküp yiğitçe güreşmek istiyoruz. 658 yıllık bir gelenek UNESCO tarafından dünya tarih mirası listesine alınmış dünyanın en eski spor organizasyonunu nasıl gerçekleştiremeyiz aklım almıyor;Kırkpınar geçmişte savaşlarda salgınlarda darbelerde her şartta yapılmış, şimdi plajlar,avmler,çarşılar,dükkanlar açık,oteller açık,toplu ulaşım araçları çalışıyor,futbol maçları oynanıyor,harbiyede konserler veriliyor,gazi koşusu koşuluyor,formula 1 seyircili yapılmayı düşünülüyor,tvler binlerce insanı topluyor program yapıyor,açılışlar,toplantılar,konferanslar vb. herşeyler yapılıyor; Türkiyedeki hemen hemen tüm sektörler normale dönmeye başladı,hayat normale dönüyor biz daha neyi bekliyoruz? "Bizim en önemli tarihi dokumuz en önemli geleneğimiz bu ülkenin bu milletin ruhu olan 658 yılık geleneğimizi hayat bu kadar normale dönmüşken herşeyler yapılıyorken yapamamız çok üzücü bir durum ve koca şanlı Kırkpınar tarihine ihanettir. Kırkpınarın yapılması için yöneticilerimizin, en alttan en tepeye kadar devlet yetkililerimizin taşın altına elini sokması lazım önlemler alınarak bir şekilde Kırkpınarımızı yapmamız gerekli. İnşallah 2020 yılı tarihi Kırkpınar güreşleri olurda er meydanlarını pehlivansız bırakmamış oluruz saygılarımla.. Kırkpınar'ın Son Başpehlivanı Ali Gürbüz
2019 yılı 658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı, rakibi Orhan Okulu'yu finalde yenen Ali Gürbüz sessizliğini bozdu. Pandemi sürecince antrenmanlarına konsantre olduğunu belirten Ali Gürbüz, “Kırkpınar’ın kesin yapılacağından emindim ilk önce 5 Haziran da açıklayacağız dediler, bir sonuç çıkmadı. Belirsizlik hala devam ediyor. Kesin bir karar açıklanmalı.” İfadesini kullandı.

Başpehlivan Ali Gürbüz belirsizlik yüzünde zor günler geçiriklerini söyledi. 

658. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı  Antalya’li Ali Gürbüz  sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada “artık belirsizlik son bulmalı” dedi.

BAŞPEHLİVAN ALİ GÜRBÜZ SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Bu zorlu koronavirüs sürecinde sessizliğimi korudum,antrenmanlarıma konsantre oldum, Çünkü kırkpınarın kesin yapılacağından emindim ilk önce 5 Haziran da açıklayacağız dediler bir sonuç çıkmadı,

Neyse 3 temmuza attılar hadi 3 temmuza kadarda kendimizi sıkalım tam gaz çalışalım dedik nasıl olsa kesin bi sonuç çıkar ama maalesef çok büyük bi hayal kırıklığına uğradık Biz tam 10 aydır antrenman yapıyoruz bir sporcunun kendini 10 ay koruması formda tutması kolaymı?

Daha ne kadar süre vücutlarımızı ve psikolojimizi hazır tutabiliriz böylesi önümüzü göremediğimiz bir belirsizliğin içinde;yapacaksanız Kırkpınarın tarihini belirleyin yapın eğer yapmaycaksanızda bunu açıklayın,,

Yani artık bir açıklama bekliyoruz, sezondan zaten geçtik para kazanmaktan da geçtik,Biz pehlivanlar ecdad yadigarı Ata sporumuzu icra etmek er meydanlarında kan,ter döküp yiğitçe güreşmek istiyoruz.

658 yıllık bir gelenek UNESCO tarafından dünya tarih mirası listesine alınmış dünyanın en eski spor organizasyonunu nasıl gerçekleştiremeyiz aklım almıyor;Kırkpınar geçmişte savaşlarda salgınlarda darbelerde her şartta yapılmış,
şimdi plajlar,avmler,çarşılar,dükkanlar açık,oteller açık,toplu ulaşım araçları çalışıyor,futbol maçları oynanıyor,harbiyede konserler veriliyor,gazi koşusu koşuluyor,formula 1 seyircili yapılmayı düşünülüyor,tvler binlerce insanı topluyor program yapıyor,açılışlar,toplantılar,konferanslar vb. herşeyler yapılıyor; Türkiyedeki hemen hemen tüm sektörler normale dönmeye başladı,hayat normale dönüyor biz daha neyi bekliyoruz?

"Bizim en önemli tarihi dokumuz en önemli geleneğimiz bu ülkenin bu milletin ruhu olan 658 yılık geleneğimizi hayat bu kadar normale dönmüşken herşeyler yapılıyorken yapamamız çok üzücü bir durum ve koca şanlı Kırkpınar tarihine ihanettir.

Kırkpınarın yapılması için yöneticilerimizin, en alttan en tepeye kadar devlet yetkililerimizin taşın altına elini sokması lazım önlemler alınarak bir şekilde Kırkpınarımızı yapmamız gerekli.

İnşallah 2020 yılı tarihi Kırkpınar güreşleri olurda er meydanlarını pehlivansız bırakmamış oluruz saygılarımla..

Kırkpınar'ın Son Başpehlivanı Ali Gürbüz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.