Annenin çocuğuna verdiği sevgi, manevi duyguların temelidir

KÜLTÜR 09.05.2020 - 21:26, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2758+ kez okundu.
 

Annenin çocuğuna verdiği sevgi, manevi duyguların temelidir

CHP Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran, ''Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, en değerli varlığımız olarak, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol gösterecektir'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran ''Anneler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, sevginin, paylaşıldıkça büyüyen ve dünyayı yaşanabilir kılan tek anahtar olduğuna işaret eden Başaran, ''Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizdir'' diye konuştu. Başaran, dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka bir değerin bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti: ''İlk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan annelerimiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Sağlıklı, mutlu ve üretken bir toplumda annelerin katkısı yadsınamaz. Çocuk, kişiliği oluşurken en yakını olan ve sürekli ilişkide olduğu anneden etkilenir. Bu nedenle anne adaylarının kendilerini en iyi biçimde yetiştirmeleri, geliştirmeleri, bilinçli anneler olarak çocuklarına iyi örnek olmaları gerekir. Annenin çocuğuna verdiği sevgi, yaşamı boyunca gereksinim duyacağı manevi duyguların temelidir. Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol gösterecektir. Annelerimizden aldığımız sevgi ve emeğin karşılığını, sorumluluklarımızı yerine getirerek, Ulusumuza ve insanlığa yararlı bireyler olarak ödeyebiliriz.'' Annelere yaşamlarının her döneminde destek olmak ve bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermenin bir görev değil, içten gelen ve yoğun biçimde yaşanan bir duygu olması gerektiğine işaret eden Başaran, mesajını şöyle tamamladı: ''Onları yalnız belirli günlerde değil, yaşam boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalı, emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek sorumlu bir yaşam sürmeli, bizler de çocuklarımıza aynı yüce değerleri aktarabilmeliyiz. Dünyayı sevgiyle yoğuran ve anlamlı kılan, yaşamımızın en büyük güzelliği biricik annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum.''
CHP Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran, ''Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, en değerli varlığımız olarak, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol gösterecektir'' dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir ve Kepez Belediye Meclis Üyesi Oktay Başaran ''Anneler Günü'' dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, sevginin, paylaşıldıkça büyüyen ve dünyayı yaşanabilir kılan tek anahtar olduğuna işaret eden Başaran, ''Sevginin en büyük kaynağı, sınırsız hoşgörü, karşılıksız emek ve inanılmaz özverileriyle bizleri dünyaya getiren ve en iyi biçimde yetişmemizi sağlayan annelerimizdir'' diye konuştu.

Başaran, dünyada anne sevgisinin yerine konabilecek başka bir değerin bulunmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''İlk öğretmenimiz, yol göstericimiz, yılmaz koruyucumuz, büyük destekçimiz ve yaşamdaki en önemli hazinemiz olan annelerimiz, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layıktır. Sağlıklı, mutlu ve üretken bir toplumda annelerin katkısı yadsınamaz. Çocuk, kişiliği oluşurken en yakını olan ve sürekli ilişkide olduğu anneden etkilenir. Bu nedenle anne adaylarının kendilerini en iyi biçimde yetiştirmeleri, geliştirmeleri, bilinçli anneler olarak çocuklarına iyi örnek olmaları gerekir.

Annenin çocuğuna verdiği sevgi, yaşamı boyunca gereksinim duyacağı manevi duyguların temelidir. Yerleri asla doldurulamayacak annelerimiz, sevgi dolu yürekleri ve sağduyulu yaklaşımlarıyla bizlere her zaman yol gösterecektir. Annelerimizden aldığımız sevgi ve emeğin karşılığını, sorumluluklarımızı yerine getirerek, Ulusumuza ve insanlığa yararlı bireyler olarak ödeyebiliriz.''

Annelere yaşamlarının her döneminde destek olmak ve bekledikleri sevgi ve saygıyı göstermenin bir görev değil, içten gelen ve yoğun biçimde yaşanan bir duygu olması gerektiğine işaret eden Başaran, mesajını şöyle tamamladı:

''Onları yalnız belirli günlerde değil, yaşam boyunca sevgi ve içtenlikle kucaklamalı, emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek sorumlu bir yaşam sürmeli, bizler de çocuklarımıza aynı yüce değerleri aktarabilmeliyiz. Dünyayı sevgiyle yoğuran ve anlamlı kılan, yaşamımızın en büyük güzelliği biricik annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, esenlikler diliyorum.''

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.