ANTALYA'DA KAÇAKÇILAR YAKALANDI

ASAYİŞ 28.03.2020 - 20:57, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1618+ kez okundu.
 

ANTALYA'DA KAÇAKÇILAR YAKALANDI

Antalya Yüklü Miktarda Sahte Maske ve Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; Olay 1) Coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirlerine karşılık kullanılan tıbbi maske, dezenfektan vb. ürünlerine aşırı talep olmasından dolayı bunu fırsata çevirmek isteyen ve bu ürünleri merdiven altı tabir edilen yerlerde tamamen sağlıksız şekilde üreterek piyasaya sürmeye çalışan şahıs ve organizasyonlara yönelik son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda; İlimiz genelinde toplam (6) altı işyerinde ve (1) araçta yapılan operasyonlarda;   *   (42.620) adet izinsiz ve sağlık koşullarına uygun olmayan Maske,   *   (45.700) metre maske yapımında kullanılmak üzere olan kumaş,   *   (13) adet maske imalatında kullanılan dikim ve kesim makineleri,   *   (500) litre sağlıksız koşullarda imal edilen dezenfektan,   *   (372) litre Antibakteriyel Solüsyon Jel,   *   (419) adet cinsel içerikli ürün (Macun),   *   (11) litre sahte yapılmış şişelenmeye hazır vaziyette içki ele geçirilmiştir. Olayla ilgili yakalanan (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden “TCK-186” ve “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet” suçlarından adli işlemler yapılmıştır. Olay 2) İlimizde kaçak akaryakıtı piyasaya sürmeye çalışan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalarda;   *   (6.900) Litre kaçak akaryakıt,   *   (21) adet kaçak akaryakıtların bulunduğu plastik tank ele geçirilerek şüpheliler tarafından kaçak akaryakıtın sevkinde kullanılan (2) araca el konulmuştur. Olayla ilgili yakalanan (2) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden “5607 Sayılı Kanun’na Muhalefet” suçundan adli işlemler yapılmıştır. Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak coronavirüs (Covid-19) salgınını kendilerine fırsata çevirmek isteyen ve merdiven altı tabir edilen yerlerde sağlıksız koşullarda ve yetkili mercilerden izin alınmadan üretim yapan ve piyasaya sürmeye çalışan, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokan,  insan sağlığı ile oynayan, kaçakçılık yaparak Devleti vergi yönünden zarara uğratan kişi ve organizasyonlara yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.
Antalya Yüklü Miktarda Sahte Maske ve Kaçak Akaryakıt Ele Geçirildi

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda;

Olay 1) Coronavirüs (Covid-19) salgını tedbirlerine karşılık kullanılan tıbbi maske, dezenfektan vb. ürünlerine aşırı talep olmasından dolayı bunu fırsata çevirmek isteyen ve bu ürünleri merdiven altı tabir edilen yerlerde tamamen sağlıksız şekilde üreterek piyasaya sürmeye çalışan şahıs ve organizasyonlara yönelik son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda;

İlimiz genelinde toplam (6) altı işyerinde ve (1) araçta yapılan operasyonlarda;


  *   (42.620) adet izinsiz ve sağlık koşullarına uygun olmayan Maske,
  *   (45.700) metre maske yapımında kullanılmak üzere olan kumaş,
  *   (13) adet maske imalatında kullanılan dikim ve kesim makineleri,
  *   (500) litre sağlıksız koşullarda imal edilen dezenfektan,
  *   (372) litre Antibakteriyel Solüsyon Jel,
  *   (419) adet cinsel içerikli ürün (Macun),
  *   (11) litre sahte yapılmış şişelenmeye hazır vaziyette içki ele geçirilmiştir.

Olayla ilgili yakalanan (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden “TCK-186” ve “5607 Sayılı Kanun’a Muhalefet” suçlarından adli işlemler yapılmıştır.

Olay 2) İlimizde kaçak akaryakıtı piyasaya sürmeye çalışan şahıs ve organizasyonlara yönelik yapılan çalışmalarda;

  *   (6.900) Litre kaçak akaryakıt,
  *   (21) adet kaçak akaryakıtların bulunduğu plastik tank ele geçirilerek şüpheliler tarafından kaçak akaryakıtın sevkinde kullanılan (2) araca el konulmuştur.

Olayla ilgili yakalanan (2) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcısının talimatına istinaden “5607 Sayılı Kanun’na Muhalefet” suçundan adli işlemler yapılmıştır.


Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak coronavirüs (Covid-19) salgınını kendilerine fırsata çevirmek isteyen ve merdiven altı tabir edilen yerlerde sağlıksız koşullarda ve yetkili mercilerden izin alınmadan üretim yapan ve piyasaya sürmeye çalışan, kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokan,  insan sağlığı ile oynayan, kaçakçılık yaparak Devleti vergi yönünden zarara uğratan kişi ve organizasyonlara yönelik çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.