ARTIK KIYAMET KOPSUN

YAŞAM 30.03.2020 - 16:50, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1865+ kez okundu.
 

ARTIK KIYAMET KOPSUN

Son günlerde alkol ruhsatının iptali ile gündeme gelen ‘Hayırsever İşadamı’ Harun Kırbıyık, koronavirüs için devlete binlerce litre etil alkol hibesinin ardından şimdi de üretimini yaptığı alkollü içkilerin parasıyla Aksu’da imam lojmanı yaptırıyor.

Alkol ruhsatının iptali ile uzun süredir kamuoyu gündemini işgal eden ‘Hayırsever İşadamı’ Harun Kırbıyık, yaptığı hayırlara (!) çok tartışılacak bir yenisini daha ekledi. Son zamanlarda Kırbıyık’ın vazgeçilmezleri arasında yer alan Aksu’da hayır işini abartarak alkol üretiminden kazandığı parayla İhsaniye Mahallesi’ndeki cami lojmanını yaptırması tepkilere yol açtı. Levent Kırca skeçlerini aratmayacak şekilde yolun köşesine astırdığı pankart ise, camiyi ve lojmanı geri planda bırakacak büyüklükte. ‘ALKOL HARAM DEĞİL Mİ?’ ‘Hayırsever İşadamı’ Harun Kırbıyık’ın ürettiği alkollerden kazandığı para ile imam lojmanı yapmasına Aksulu vatandaşlar da tepkili. Konu ile ilgili gazetemize istihbarat veren İhsaniyeliler, “Milli ve manevi değerlere çok bağlı olduğunu ifade eden Ak Parti’li bir belediyenin böylesi bir gelişmeye seyirci kalmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ve bunu kabul edemiyoruz” dediler. PEKİ DİYANET NE DİYOR? Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, resmi internet sitesinde konu ile ilgili olarak detaylı bilgiler veriyor. İşte Diyanet’te yer alan bilgiler: “Dinimizde yasak olan şeyleri yapmak günah/haram olduğu gibi, böyle şeylerin yapılmasına rıza göstermek ve yardımcı olmak da günah/haramdır. Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, aracılığını ve sunumunu yapan kişilerin de aynı günaha girdiğini bildirmiştir (Bkz. Ebû Dâvûd, Eşribe 2; İbn Mâce, Eşribe 6). Bu itibarla, bir kimsenin helalinden kazanma konusunda alternatif imkanları bulunduğu sürece dinen yasaklanan şeylerin yapıldığı iş yerlerinde çalışması caiz olmaz. Ancak bütün çabalarına rağmen geçimini sağlayacak başka iş bulamadığı durumlarda zaruret sebebiyle bu tür iş yerlerinde çalışabilir. Zaruret durumu ortadan kalkması yani yapılması helal olan uygun bir iş veya iş yeri bulması halinde ise bu eski iş yerini terk etmesi gerekir” KIRBIYIK İLE AKSU BELEDİYESİ’NİN BAĞLANTISI NE? Son dönemlerde özellikle Aksu’da yaptığı faaliyetlerle boy gösteren Harun Kırbıyık’ın AKP’li Aksu Belediyesi ile dirsek temasında olduğu da gelen haberler arasında. Daha önce kreş yaptırması ile gündeme gelmeye çalışan Kırbıyık, önümüzdeki süreçte imam lojmanının ardından Aksu’ya 2 milyon liralık cami yaptıracağı da konuşuluyor. Peki Kırbıyık ile Aksu Belediyesi’nin arasında ne gibi bir bağlantı var? Kırbıyık’ın otellerle iş yapmasında Aksu Belediyesi’nin faktörü nedir? Haber :Mehmet AKYOL – Hakan ÇIRAK
Son günlerde alkol ruhsatının iptali ile gündeme gelen ‘Hayırsever İşadamı’ Harun Kırbıyık, koronavirüs için devlete binlerce litre etil alkol hibesinin ardından şimdi de üretimini yaptığı alkollü içkilerin parasıyla Aksu’da imam lojmanı yaptırıyor.

Alkol ruhsatının iptali ile uzun süredir kamuoyu gündemini işgal eden ‘Hayırsever İşadamı’ Harun Kırbıyık, yaptığı hayırlara (!) çok tartışılacak bir yenisini daha ekledi. Son zamanlarda Kırbıyık’ın vazgeçilmezleri arasında yer alan Aksu’da hayır işini abartarak alkol üretiminden kazandığı parayla İhsaniye Mahallesi’ndeki cami lojmanını yaptırması tepkilere yol açtı. Levent Kırca skeçlerini aratmayacak şekilde yolun köşesine astırdığı pankart ise, camiyi ve lojmanı geri planda bırakacak büyüklükte.

‘ALKOL HARAM DEĞİL Mİ?’

‘Hayırsever İşadamı’ Harun Kırbıyık’ın ürettiği alkollerden kazandığı para ile imam lojmanı yapmasına Aksulu vatandaşlar da tepkili. Konu ile ilgili gazetemize istihbarat veren İhsaniyeliler, “Milli ve manevi değerlere çok bağlı olduğunu ifade eden Ak Parti’li bir belediyenin böylesi bir gelişmeye seyirci kalmasını şaşkınlıkla karşılıyoruz. Ve bunu kabul edemiyoruz” dediler.

PEKİ DİYANET NE DİYOR?

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığı, resmi internet sitesinde konu ile ilgili olarak detaylı bilgiler veriyor. İşte Diyanet’te yer alan bilgiler:

“Dinimizde yasak olan şeyleri yapmak günah/haram olduğu gibi, böyle şeylerin yapılmasına rıza göstermek ve yardımcı olmak da günah/haramdır. Hz. Peygamber, haram bir maddeyi kullanan ile birlikte onu imal eden, taşıyan, aracılığını ve sunumunu yapan kişilerin de aynı günaha girdiğini bildirmiştir (Bkz. Ebû Dâvûd, Eşribe 2; İbn Mâce, Eşribe 6). Bu itibarla, bir kimsenin helalinden kazanma konusunda alternatif imkanları bulunduğu sürece dinen yasaklanan şeylerin yapıldığı iş yerlerinde çalışması caiz olmaz. Ancak bütün çabalarına rağmen geçimini sağlayacak başka iş bulamadığı durumlarda zaruret sebebiyle bu tür iş yerlerinde çalışabilir. Zaruret durumu ortadan kalkması yani yapılması helal olan uygun bir iş veya iş yeri bulması halinde ise bu eski iş yerini terk etmesi gerekir”

KIRBIYIK İLE AKSU BELEDİYESİ’NİN BAĞLANTISI NE?

Son dönemlerde özellikle Aksu’da yaptığı faaliyetlerle boy gösteren Harun Kırbıyık’ın AKP’li Aksu Belediyesi ile dirsek temasında olduğu da gelen haberler arasında. Daha önce kreş yaptırması ile gündeme gelmeye çalışan Kırbıyık, önümüzdeki süreçte imam lojmanının ardından Aksu’ya 2 milyon liralık cami yaptıracağı da konuşuluyor. Peki Kırbıyık ile Aksu Belediyesi’nin arasında ne gibi bir bağlantı var? Kırbıyık’ın otellerle iş yapmasında Aksu Belediyesi’nin faktörü nedir?

Haber :Mehmet AKYOL – Hakan ÇIRAK

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.