ASAT'TAN BESİCİLERE İNDİRİMLİ SU

YAŞAM 27.03.2021 - 22:20, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1916+ kez okundu.
 

ASAT'TAN BESİCİLERE İNDİRİMLİ SU

Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığı desteklemek için ASAT’ın içme suyunda hayvancılık indirimi tarifesinin kapsamını genişletti. Daha önce köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde besicilik işletme tescil belgesi olan abonelere uygulanan hayvancılık indirimli tarifesi artık beldeden mahalleye dönüşen yerler için de geçerli oldu. Böylelikle daha fazla besici indirimli tarifeden faydalanabilecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi kapsamında tarım ve hayvancılığın desteklenmesine yönelik uygulamalarına devam ederken. Büyükşehir’den hayvancılığa bir destek daha geldi. ASAT Genel Müdürlüğü’nün konutlarında kullandıkları aboneli sayaçtan aynı zamanda büyükbaş veya küçükbaş hayvanlarına içme suyu temini yapan abonelere yönelik uyguladığı hayvancılık indiriminin kapsamı genişletildi. BESİCİLERE TARİFE DESTEĞİ 6360 sayılı kanunla köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen yerlerde besicilik işletme tescil belgesi olan abonelere uygulanan hayvancılık indirimli tarifesi artık beldeden mahalleye dönüşen yerler için de aynı şekilde uygulanıyor. Böylelikle hayvancılığın desteklenmesi konusunda daha fazla besici indirimli tarifeden faydalanabilecek. Ticari kullanımdaki besihaneler bu kategoriye dâhil edilmedi. KURAKLIK VE AŞIRI SU KULLANIMINA ÖNLEM Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü aşırı su kullanımlarının önüne geçebilmek adına çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Halkın çeşitli amaçlarla su tüketim göstergelerini esas alarak abonelik türlerine göre farklı tarifelerin uygulanması da projeler arasında yer alıyor. ASAT’ın yaptığı incelemede özellikle köyden mahalleye dönüşen yerler başta olmak üzere merkez dışındaki ilçelerde kişi başına düşen su tüketimlerinin aşırı düzeyde olduğu görüldü. Vatandaşların bahçe sulaması ve tarımda şebeke suyu kullandığı, bu sebeple insani ihtiyaçlar için su kullanan vatandaşların mağdur oldukları ve susuzluk yaşadıkları tespit edildi. Bununla ilgili önlem almak için hareke geçildi. YANLIŞ TÜKETİMİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR İlçelere bağlı mahallelerde aşırı miktarlara ulaşan yanlış tüketimin önüne geçmek için kademe düzenlemesine gidildi. Yapılan analizlerde 2020 yılı içinde Antalya’da su kullanımının en yoğun olduğu Ağustos ayı emsal kabul edilerek, nüfusun yüzde 73’ünün en fazla ayda 15 m³ su tükettiği tespit edildi. Bu veriden hareketle köyden mahalleye dönüşen yerler başta olmak üzere ilçelerde 15 metreküpün üzerindeki tüketimin Antalya merkezdeki abonelerin bağlı olduğu tarife üzerinden faturalandırılması kararı alındı. Örneğin eskiden köy iken mahalleye dönüşen bir yerleşimde halen ucuz tarife üzerinden su kullanan bir abone, insani tüketim sınırı olarak belirlenen 15 metreküpü aştığında Antalya merkezde oturan abonelerle aynı fiyat tarifesi üzerinden ücretlendirme yapılacak. 15 metreküp sınırına ulaşmayan aboneler için tarife eskisi gibi devam edecek, herhangi bir değişiklik olmayacak.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığı desteklemek için ASAT’ın içme suyunda hayvancılık indirimi tarifesinin kapsamını genişletti. Daha önce köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde besicilik işletme tescil belgesi olan abonelere uygulanan hayvancılık indirimli tarifesi artık beldeden mahalleye dönüşen yerler için de geçerli oldu. Böylelikle daha fazla besici indirimli tarifeden faydalanabilecek.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başkan Muhittin Böcek’in yerelden kalkınma hamlesi kapsamında tarım ve hayvancılığın desteklenmesine yönelik uygulamalarına devam ederken. Büyükşehir’den hayvancılığa bir destek daha geldi. ASAT Genel Müdürlüğü’nün konutlarında kullandıkları aboneli sayaçtan aynı zamanda büyükbaş veya küçükbaş hayvanlarına içme suyu temini yapan abonelere yönelik uyguladığı hayvancılık indiriminin kapsamı genişletildi.
BESİCİLERE TARİFE DESTEĞİ
6360 sayılı kanunla köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüşen yerlerde besicilik işletme tescil belgesi olan abonelere uygulanan hayvancılık indirimli tarifesi artık beldeden mahalleye dönüşen yerler için de aynı şekilde uygulanıyor. Böylelikle hayvancılığın desteklenmesi konusunda daha fazla besici indirimli tarifeden faydalanabilecek. Ticari kullanımdaki besihaneler bu kategoriye dâhil edilmedi.
KURAKLIK VE AŞIRI SU KULLANIMINA ÖNLEM
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü aşırı su kullanımlarının önüne geçebilmek adına çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Halkın çeşitli amaçlarla su tüketim göstergelerini esas alarak abonelik türlerine göre farklı tarifelerin uygulanması da projeler arasında yer alıyor. ASAT’ın yaptığı incelemede özellikle köyden mahalleye dönüşen yerler başta olmak üzere merkez dışındaki ilçelerde kişi başına düşen su tüketimlerinin aşırı düzeyde olduğu görüldü. Vatandaşların bahçe sulaması ve tarımda şebeke suyu kullandığı, bu sebeple insani ihtiyaçlar için su kullanan vatandaşların mağdur oldukları ve susuzluk yaşadıkları tespit edildi. Bununla ilgili önlem almak için hareke geçildi.
YANLIŞ TÜKETİMİN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
İlçelere bağlı mahallelerde aşırı miktarlara ulaşan yanlış tüketimin önüne geçmek için kademe düzenlemesine gidildi. Yapılan analizlerde 2020 yılı içinde Antalya’da su kullanımının en yoğun olduğu Ağustos ayı emsal kabul edilerek, nüfusun yüzde 73’ünün en fazla ayda 15 m³ su tükettiği tespit edildi. Bu veriden hareketle köyden mahalleye dönüşen yerler başta olmak üzere ilçelerde 15 metreküpün üzerindeki tüketimin Antalya merkezdeki abonelerin bağlı olduğu tarife üzerinden faturalandırılması kararı alındı.
Örneğin eskiden köy iken mahalleye dönüşen bir yerleşimde halen ucuz tarife üzerinden su kullanan bir abone, insani tüketim sınırı olarak belirlenen 15 metreküpü aştığında Antalya merkezde oturan abonelerle aynı fiyat tarifesi üzerinden ücretlendirme yapılacak. 15 metreküp sınırına ulaşmayan aboneler için tarife eskisi gibi devam edecek, herhangi bir değişiklik olmayacak.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.