Bayramda sokağa çıkma yasağı bekleniyor

YAŞAM 30.04.2020 - 22:41, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1880+ kez okundu.
 

Bayramda sokağa çıkma yasağı bekleniyor

AKP'li üst düzey yönetici, korona virüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi. Abdulkadir Selvi ise 'bayramda sokağa çıkma yasağı 9 güne uzatılabilir mi?' sorusunun da sorulduğunu belirterek, "İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde" dedi.

Dört günlük Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?’ sorusu netleşmeye başladı. BBC Türkçe’ye konuşan AKP yöneticisi, ne kadar dikkat edilse de Ramazan Bayramı’nda geleneksel olarak öpüşme ve sarılmaların olacağını belirterek, bunun ‘bulaşı patlatabileceğini’ söyledi. Yönetici şu açıklamayı yaptı: “Bu bayramı bayram yapmanın en güzel yolu, bayramı karantinada geçirmek. O nedenle de 23 Nisan, 1 Mayıs gibi Ramazan Bayramı’nda da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.” BAYRAM NAMAZI DA YOK Buna göre salgın sonrası toplu ibadete kapatılan camilerde, topluca bayram namazı da kılınmayacak. Sokağa çıkma yasağı uygulaması, 28 Mayıs’tan sonra salgının seyrine göre kaldırılabilecek. 9 GÜNLÜK YASAK OLACAK MI? Öte yandan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de, bayramın ilk günü pazara denk geldiği için zaten sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatarak, 4 günlük bir sürenin söz konusu olduğunu yazdı. “Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?” sorusunun da gündemde olduğunu belirten Selvi “İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir” kulis bilgisini aktardı.
AKP'li üst düzey yönetici, korona virüsü salgını nedeniyle Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi. Abdulkadir Selvi ise 'bayramda sokağa çıkma yasağı 9 güne uzatılabilir mi?' sorusunun da sorulduğunu belirterek, "İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde" dedi.

Dört günlük Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı?’ sorusu netleşmeye başladı. BBC Türkçe’ye konuşan AKP yöneticisi, ne kadar dikkat edilse de Ramazan Bayramı’nda geleneksel olarak öpüşme ve sarılmaların olacağını belirterek, bunun ‘bulaşı patlatabileceğini’ söyledi.

Yönetici şu açıklamayı yaptı: “Bu bayramı bayram yapmanın en güzel yolu, bayramı karantinada geçirmek. O nedenle de 23 Nisan, 1 Mayıs gibi Ramazan Bayramı’nda da sokağa çıkma yasağı uygulanacak.”

BAYRAM NAMAZI DA YOK

Buna göre salgın sonrası toplu ibadete kapatılan camilerde, topluca bayram namazı da kılınmayacak. Sokağa çıkma yasağı uygulaması, 28 Mayıs’tan sonra salgının seyrine göre kaldırılabilecek.

9 GÜNLÜK YASAK OLACAK MI?

Öte yandan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi de, bayramın ilk günü pazara denk geldiği için zaten sokağa çıkma yasağı olduğunu hatırlatarak, 4 günlük bir sürenin söz konusu olduğunu yazdı. “Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?” sorusunun da gündemde olduğunu belirten Selvi “İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir” kulis bilgisini aktardı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.