BELEK VE KADRİYE’DE HALKIN SAHİLİ, OTELLERE VERİLMEMELİ

SİYASET 21.02.2020 - 15:57, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2978+ kez okundu.
 

BELEK VE KADRİYE’DE HALKIN SAHİLİ, OTELLERE VERİLMEMELİ

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya’nın Serik ilçesinde Kadriye ve Belek’te bulunan mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan, halkın kullanımı için belediyeye tahsis edilmiş arazilerin, belediye kullanımından alınıp, otel yapılacağına ilişkin iddiaları soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

SERİK’TE RANT’A İZİN VERİLMEMELİ Serik ilçesinde Kadriye ve Belek sahillerinde önceden ilçe belediyesine tahsis edilmiş olan 2 adet günübirlik ve 1 adet kamping alanı için uygulama imar planı değişikliğine gidilmesi, halkın kullanımında olan yerlerin daraltılarak, bu alanlara yeni oteller yapılmasının doğuracağı sıkıntıları verdiği soru önergesi ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a soran CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Serik Kadriye ve Belek’te halkın kullanımında olan günübirlik alanların tahsisinde değişiklik yapılması ve yerlerine otel inşa edilmesi kabul edilemez. Halkın kullanıma açık alanların büyük otellere rant olarak sağlanması, kamu yararına değildir. Bakanlık bu kararın gerekçesini açıklamalıdır.” CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesinde, yapılan değişiklikle Kadriye’de 500 metrelik sahil bandında halka düşen kısmın 260 metreye, Belek’te 883 metre uzunluğundaki sahil bandında ise halkın kullanıma kalan kısmın 280 metreye düşürüldüğünü belirtti. CHP’li Zeybek “Yüz elli bin nüfusa sahip, yaz aylarında yazlık sahipleri ve günübirlik gelen ziyaretçilerle nüfusu artan Serik’te halka bu kadar dar bir kullanım alanı bırakılmasının yaratacağı sıkıntıları sorduğumuz soru önergesinde, ayrıca hangi firmaların bu alanlara talip olduğunu sorduk.” açıklamasında bulundu.
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya’nın Serik ilçesinde Kadriye ve Belek’te bulunan mülkiyeti Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan, halkın kullanımı için belediyeye tahsis edilmiş arazilerin, belediye kullanımından alınıp, otel yapılacağına ilişkin iddiaları soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı.

SERİK’TE RANT’A İZİN VERİLMEMELİ

Serik ilçesinde Kadriye ve Belek sahillerinde önceden ilçe belediyesine tahsis edilmiş olan 2 adet günübirlik ve 1 adet kamping alanı için uygulama imar planı değişikliğine gidilmesi, halkın kullanımında olan yerlerin daraltılarak, bu alanlara yeni oteller yapılmasının doğuracağı sıkıntıları verdiği soru önergesi ile Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a soran CHP’li Zeybek yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Serik Kadriye ve Belek’te halkın kullanımında olan günübirlik alanların tahsisinde değişiklik yapılması ve yerlerine otel inşa edilmesi kabul edilemez. Halkın kullanıma açık alanların büyük otellere rant olarak sağlanması, kamu yararına değildir. Bakanlık bu kararın gerekçesini açıklamalıdır.”

CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesinde, yapılan değişiklikle Kadriye’de 500 metrelik sahil bandında halka düşen kısmın 260 metreye, Belek’te 883 metre uzunluğundaki sahil bandında ise halkın kullanıma kalan kısmın 280 metreye düşürüldüğünü belirtti. CHP’li Zeybek “Yüz elli bin nüfusa sahip, yaz aylarında yazlık sahipleri ve günübirlik gelen ziyaretçilerle nüfusu artan Serik’te halka bu kadar dar bir kullanım alanı bırakılmasının yaratacağı sıkıntıları sorduğumuz soru önergesinde, ayrıca hangi firmaların bu alanlara talip olduğunu sorduk.” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.