BİR TWİT İLE DEĞİŞEBİLECEK TÜRKİYE

YAŞAM 16.12.2020 - 21:58, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1111+ kez okundu.
 

BİR TWİT İLE DEĞİŞEBİLECEK TÜRKİYE

Babası ve annesi 70'li yıllarda Kars'tan Almanya'ya bir umut “ne iş olursa yaparız” diyerek çalışmak üzere giden sonrasında 1981 yılında Almanya'da dünyaya gelen, Ailesinin KOCAELİ (İzmit)'e kesin dönüş yapmasıyla orada yaşamaya başlayan, Halen daha anne baba ve tüm akrabaları İzmit' te yaşayan, yoklukla geçen gençlik yıllarına dört Üniversite diploması sığdırmış sırasıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesi Laboratuvar Bölümü, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kamu Yönetimi ve son olarak İletişim Bölümü mezunu.

Ülkü Ocaklarında başlayan siyasi hayatı ki abilerine gün gelip çay ocağında çay servisi yapan, bayrağa ve millete karşı bir serzeniş ya da kötü bir göz ile bakış olduğunda bozkurt selamıyla en ön safta bulunanlardan ve sonrasında değerlerine ihanet edildiğini düşündüğü MHP istifası sonucu bir müddet sonra İYİ Parti’nin Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ile devam etmiş bir siyasi yaşam...Evli ve iki çocuk babası...Küçük bir temizlik firması ile yanında çalıştırdığı insanlarla yeri geldiğinde elde paspas, yeri geldiğinde zeytin ekmek ile beton zeminde çalakaşık neye güç yettiyse onlarla birlikte doyan... Bu bir övgü yazısı ya da kişisel profil yazısı değildir, onu farklı kılan atmış olduğu twit ve aslında Türkiye’nin değişimine sebep olabilecek kadar derin bir anlam taşıyan mesajıdır.! Çünkü O BİR KÜRT saklamıyorda ancak ! “Kürt’üm Ülkücüyüm, Kahrolsun PKK... Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyebilecek kadar da sahte türkçülere taş çıkartan bir dostum. Bu mesaj bir yerlerde karşılık buluyor ve net anlaşılıyor ya da ihtiyaç duyuluyor ki bugün parti başkanlarının, kendine “kurt siyasetçi” diyenlerin beğenilerinden fazla beğeni ve görüntülenmeye ulaşıyor. Bence Türkiye tamda bu eksene ihtiyaç duyuyor.! Çözüm süreci, Barış, kardeşlik, özgürlük gibi bugüne kadar demokrasi adına kirletilmiş ne kadar kelime varsa aslında olması gereken duruşun “ben kürt’üm, ülkücüyüm, Ne Mutlu Türk’üm diyebilecek kadar bir vatan sevgisiyle yoğrulmuş, kendini ifade etmekten çekinmeyen, kürt kardeşleri yanlış anlar mı ? korkusunda olmayan bir dik duruşa ihtiyacın var olduğu gerçeğine olan ihtiyaçla, gerek memleketin o yağız, kimisi esmer, bazen beyaz tenli renkli gözlü, Çanakkale’de şehit olan Diyarbakır’lı Hasan, Van’lı Ahmet gibi gençlerinin çoğalmasına sebep olmak için verilebilecek en doğru mesaj olmasıdır. Siyasilerin her dönem “kürt kardeşlerimiz” ile söze başlayan yönlendirmelerine ihtiyaç duyurmayacak, eğitimli, araştıran, sorgulayan akıl ile bugün ülkede ne pkk ne de kendinin ezildiği yönünde bir sebepsiz hayal kırıklığına uğramayacak bir çoğunluğun akılcı mesajıdır bu twit...! MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılmalıdır”!sözünün altında bugün nasıl bir devşirme ya da kürt kardeşlerim diye başlayan sözlerinde ne gibi bir siyasi hesap yatırıyorsa bugün bu hesapları alt üst edecek karşılık gerçek ve benliğin ruhundan hissedilerek verilecek olan mesajdır NİHAT KAVŞUT’un mesajı... Yıllardır süregelen bu siyasi paradigmada artık sona geliniyor olmasının sebebi olarak görülebilecek ve ihtiyaç olan mesaja gelen beğenilerin oranındaki gerçeklik ve samimiyette gizli bence...!  İşte tam da bu siyasi resime bir isim koyacak olsam kesinlikle ANADOLU olurdu. Teşekkürler Nihat Kavşut.
Babası ve annesi 70'li yıllarda Kars'tan Almanya'ya bir umut “ne iş olursa yaparız” diyerek çalışmak üzere giden sonrasında 1981 yılında Almanya'da dünyaya gelen, Ailesinin KOCAELİ (İzmit)'e kesin dönüş yapmasıyla orada yaşamaya başlayan, Halen daha anne baba ve tüm akrabaları İzmit' te yaşayan, yoklukla geçen gençlik yıllarına dört Üniversite diploması sığdırmış sırasıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesi Laboratuvar Bölümü, Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler, Kamu Yönetimi ve son olarak İletişim Bölümü mezunu.

Ülkü Ocaklarında başlayan siyasi hayatı ki abilerine gün gelip çay ocağında çay servisi yapan, bayrağa ve millete karşı bir serzeniş ya da kötü bir göz ile bakış olduğunda bozkurt selamıyla en ön safta bulunanlardan ve sonrasında değerlerine ihanet edildiğini düşündüğü MHP istifası sonucu bir müddet sonra İYİ Parti’nin Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ile devam etmiş bir siyasi yaşam...Evli ve iki çocuk babası...Küçük bir temizlik firması ile yanında çalıştırdığı insanlarla yeri geldiğinde elde paspas, yeri geldiğinde zeytin ekmek ile beton zeminde çalakaşık neye güç yettiyse onlarla birlikte doyan...

Bu bir övgü yazısı ya da kişisel profil yazısı değildir, onu farklı kılan atmış olduğu twit ve aslında Türkiye’nin değişimine sebep olabilecek kadar derin bir anlam taşıyan mesajıdır.!

Çünkü O BİR KÜRT saklamıyorda ancak !

“Kürt’üm Ülkücüyüm, Kahrolsun PKK...

Ne Mutlu Türk’üm Diyene” diyebilecek kadar da sahte türkçülere taş çıkartan bir dostum.

Bu mesaj bir yerlerde karşılık buluyor ve net anlaşılıyor ya da ihtiyaç duyuluyor ki bugün parti başkanlarının, kendine “kurt siyasetçi” diyenlerin beğenilerinden fazla beğeni ve görüntülenmeye ulaşıyor.

Bence Türkiye tamda bu eksene ihtiyaç duyuyor.!

Çözüm süreci, Barış, kardeşlik, özgürlük gibi bugüne kadar demokrasi adına kirletilmiş ne kadar kelime varsa aslında olması gereken duruşun “ben kürt’üm, ülkücüyüm, Ne Mutlu Türk’üm diyebilecek kadar bir vatan sevgisiyle yoğrulmuş, kendini ifade etmekten çekinmeyen, kürt kardeşleri yanlış anlar mı ? korkusunda olmayan bir dik duruşa ihtiyacın var olduğu gerçeğine olan ihtiyaçla, gerek memleketin o yağız, kimisi esmer, bazen beyaz tenli renkli gözlü, Çanakkale’de şehit olan Diyarbakır’lı Hasan, Van’lı Ahmet gibi gençlerinin çoğalmasına sebep olmak için verilebilecek en doğru mesaj olmasıdır. Siyasilerin her dönem “kürt kardeşlerimiz” ile söze başlayan yönlendirmelerine ihtiyaç duyurmayacak, eğitimli, araştıran, sorgulayan akıl ile bugün ülkede ne pkk ne de kendinin ezildiği yönünde bir sebepsiz hayal kırıklığına uğramayacak bir çoğunluğun akılcı mesajıdır bu twit...!

MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılmalıdır”!sözünün altında bugün nasıl bir devşirme ya da kürt kardeşlerim diye başlayan sözlerinde ne gibi bir siyasi hesap yatırıyorsa bugün bu hesapları alt üst edecek karşılık gerçek ve benliğin ruhundan hissedilerek verilecek olan mesajdır NİHAT KAVŞUT’un mesajı...

Yıllardır süregelen bu siyasi paradigmada artık sona geliniyor olmasının sebebi olarak görülebilecek ve ihtiyaç olan mesaja gelen beğenilerin oranındaki gerçeklik ve samimiyette gizli bence...!

İşte tam da bu siyasi resime bir isim koyacak olsam kesinlikle ANADOLU olurdu.

Teşekkürler Nihat Kavşut.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.