Cavit Arı: Bir vaadiniz daha yalan oldu!

SİYASET 23.12.2020 - 00:04, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 932+ kez okundu.
 

Cavit Arı: Bir vaadiniz daha yalan oldu!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’na verdiği yazılı önergesiyle Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesini sordu.

Soru önergesinde “Her seçim döneminde, iktidarın seçim vaatleri arasında olan “Eskişehir-Antalya arasına hızlı treni getireceğiz." vaadi, sizin de sunum kitapçığınızda planlana projeler arasında yer almaktadır ki endişemiz bunun da daha öncekiler gibi sadece bir vaat olarak kalacağıdır.” diyen Arı, Bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada da “Her seçim döneminde, iktidarın seçim vaatleri arasında yer alır “Eskişehir-Antalya arasına hızlı treni getireceğiz." Bu seçimde de gitti "Getireceğiz." öbür seçimde de "Getireceğiz." Bir sonrakinde de "Getireceğiz." İnanıyorum ki, önümüzde ilk seçimde de iktidarı temsil edenler yine aynı vaatte bulunacaklar. Ancak siz doğru bir şey yazmışsınız burada, yani ileride seçim vaadi olarak kullanacaklara şimdiden söylüyorum: Bakın, sizin programınızda diyor ki: "Eskişehir-Antalya tren projesi hazırlanma aşamasında olup dış finansmanla yürütülecek projeler arasında geçmektedir." Bu sizin resmî kayıtlarınızda geçmekte, o nedenle daha Antalya halkı sizin, maalesef, hızlı treninizi daha çok beklemeye devam edecek olarak gözükmekte.” diyerek tepkisini dile getirmiştir. Milletvekili Arı, önergesinde Bakana yönelttiği “Dış finansman ile yürütülmesi planlanan projeler arasında yer verdiğiniz Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesinin etüt projesi hazır mıdır? Hazır değilse ne zaman tamamlanacaktır? İhale hazırlıkları hangi aşamadadır? Hattın geçeceği güzergahta kamulaştırma işleri yapılmış mıdır? Dış finansman görüşmelerine başlanmış mıdır? Kredi sağlanmış mıdır? Her seçim döneminde Antalya’ya söz verilmesine rağmen neden kamu kaynağı ile yapılmamaktadır?” sorularıyla konuyu meclis gündemine taşıdı.  
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av.Cavit ARI, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil KARAİSMAİLOĞLU’na verdiği yazılı önergesiyle Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesini sordu.

Soru önergesinde “Her seçim döneminde, iktidarın seçim vaatleri arasında olan “Eskişehir-Antalya arasına hızlı treni getireceğiz." vaadi, sizin de sunum kitapçığınızda planlana projeler arasında yer almaktadır ki endişemiz bunun da daha öncekiler gibi sadece bir vaat olarak kalacağıdır.” diyen Arı, Bakanlığın 2021 yılı bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada da “Her seçim döneminde, iktidarın seçim vaatleri arasında yer alır “Eskişehir-Antalya arasına hızlı treni getireceğiz." Bu seçimde de gitti "Getireceğiz." öbür seçimde de "Getireceğiz." Bir sonrakinde de "Getireceğiz." İnanıyorum ki, önümüzde ilk seçimde de iktidarı temsil edenler yine aynı vaatte bulunacaklar. Ancak siz doğru bir şey yazmışsınız burada, yani ileride seçim vaadi olarak kullanacaklara şimdiden söylüyorum: Bakın, sizin programınızda diyor ki: "Eskişehir-Antalya tren projesi hazırlanma aşamasında olup dış finansmanla yürütülecek projeler arasında geçmektedir." Bu sizin resmî kayıtlarınızda geçmekte, o nedenle daha Antalya halkı sizin, maalesef, hızlı treninizi daha çok beklemeye devam edecek olarak gözükmekte.” diyerek tepkisini dile getirmiştir.

Milletvekili Arı, önergesinde Bakana yönelttiği “Dış finansman ile yürütülmesi planlanan projeler arasında yer verdiğiniz Eskişehir-Antalya Yüksek Hızlı Tren Projesinin etüt projesi hazır mıdır? Hazır değilse ne zaman tamamlanacaktır? İhale hazırlıkları hangi aşamadadır? Hattın geçeceği güzergahta kamulaştırma işleri yapılmış mıdır? Dış finansman görüşmelerine başlanmış mıdır? Kredi sağlanmış mıdır? Her seçim döneminde Antalya’ya söz verilmesine rağmen neden kamu kaynağı ile yapılmamaktadır?” sorularıyla konuyu meclis gündemine taşıdı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.