"Cezaevleri, koronavirüsü salgınına karşı hazırlıklı mı?"

SAĞLIK 12.03.2020 - 22:31, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1710+ kez okundu.
 

"Cezaevleri, koronavirüsü salgınına karşı hazırlıklı mı?"

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Adalet Bakanı Gül’e cezaevlerinde yeni tip korona virüse karşı alınan önlemleri sordu.

CEZAEVLERİNDEKİ DOLULUK SALGIN İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR MU? CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının Sağlık Bakanı tarafından Türkiye’de bir vatandaşımızda görüldüğü açıklaması üzerine, tüm kamu kurumlarına salgına karşı alınacak önlemler konusunda büyük sorumluluk düştüğünü, bu kurumlardan birinin de Adalet Bakanlığı olduğunu belirtti. 2018 TUİK verilerine göre 266 bin 889 tutuklu ve hükümlünün cezaevlerinde olduğunu belirten CHP’li Zeybek, verdiği soru önergesinde, “Cezaevlerinde korona virüs salgınına karşı hangi önlemlerin alındığı, korona virüs şüphesi ile sağlık kuruluşlarına sevk edilen tutuklu ve hükümlü olup olmadığı, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler ile personele salgına dair bilgilendirme yapılıp yapılmadığı, cezaevlerinde ortak kullanım alanları ile ziyaretçilerin bulunduğu alanlarda ne sıklıkla temizlik çalışması yapıldığı, sağlık ve temizlik personeli sayısının artırılıp artırılmadığı” sorularına yer verdi. CEZAEVLERİ, KORONA VİRÜSÜ SALGININA KARŞI HAZIRLIKLI MI?  Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin şartları gereği olası bir vakada en büyük riskli gruplardan biri olacağını söyleyen CHP’li Zeybek “Cezaevlerindeki doluluk oranın yüksekliği düşünüldüğünde ve içerideki şartların zorluğu da eklendiğinde, sağlık açısından oluşan riskin boyutları çok yüksektir, Adalet Bakanlığı, alınan önlemleri mahkum ve personel yakınlarını da düşünerek bir an önce açıklamalıdır, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlardan destek alarak, gerekli tedbirleri almalıdır. Yurtdışındaki cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen bilgilere göre cezaevlerinde yaşanacak bir salgın tehlikesi üzücü olaylara sebep verebilir.” dedi.   
CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Adalet Bakanı Gül’e cezaevlerinde yeni tip korona virüse karşı alınan önlemleri sordu.

CEZAEVLERİNDEKİ DOLULUK SALGIN İÇİN RİSK OLUŞTURUYOR MU?

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgının Sağlık Bakanı tarafından Türkiye’de bir vatandaşımızda görüldüğü açıklaması üzerine, tüm kamu kurumlarına salgına karşı alınacak önlemler konusunda büyük sorumluluk düştüğünü, bu kurumlardan birinin de Adalet Bakanlığı olduğunu belirtti.
2018 TUİK verilerine göre 266 bin 889 tutuklu ve hükümlünün cezaevlerinde olduğunu belirten CHP’li Zeybek, verdiği soru önergesinde, “Cezaevlerinde korona virüs salgınına karşı hangi önlemlerin alındığı, korona virüs şüphesi ile sağlık kuruluşlarına sevk edilen tutuklu ve hükümlü olup olmadığı, cezaevinde kalan tutuklu ve hükümlüler ile personele salgına dair bilgilendirme yapılıp yapılmadığı, cezaevlerinde ortak kullanım alanları ile ziyaretçilerin bulunduğu alanlarda ne sıklıkla temizlik çalışması yapıldığı, sağlık ve temizlik personeli sayısının artırılıp artırılmadığı” sorularına yer verdi.


CEZAEVLERİ, KORONA VİRÜSÜ SALGININA KARŞI HAZIRLIKLI MI?
 Cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin şartları gereği olası bir vakada en büyük riskli gruplardan biri olacağını söyleyen CHP’li Zeybek “Cezaevlerindeki doluluk oranın yüksekliği düşünüldüğünde ve içerideki şartların zorluğu da eklendiğinde, sağlık açısından oluşan riskin boyutları çok yüksektir, Adalet Bakanlığı, alınan önlemleri mahkum ve personel yakınlarını da düşünerek bir an önce açıklamalıdır, Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlardan destek alarak, gerekli tedbirleri almalıdır. Yurtdışındaki cezaevlerinde yaşandığı iddia edilen bilgilere göre cezaevlerinde yaşanacak bir salgın tehlikesi üzücü olaylara sebep verebilir.” dedi. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.