CHP'DEN VALİ'YE TEPKİ GEÇİKMEDİ

SİYASET 13.10.2020 - 23:19, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1816+ kez okundu.
 

CHP'DEN VALİ'YE TEPKİ GEÇİKMEDİ

Basında Muratpaşa belediyesi ile ilgili çıkan haberler sonrası Antalya valiliği tarafından yapılan basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanlığı tepki gösterdi.

CHP Tarıfından yapılan açıklama... BASINA VE KAMUOYUNA Ne yazık ki Antalya'mızda, devlet geleneğimizle bağdaşmayan tuhaf bir olay cereyan etmekte. Hem bizim hem de kamuoyu için belli makamların ağırlığıyla bağdaşmayacak bir durumla karşı karşıyayız. Bir siyasi partinin il başkanlığından mı yoksa gerçekten Antalya Valiliğinden mi yapıldığı pek belli olmayan bir açıklama Antalya Valiliği internet sitesinden yayınlandı. Oysa siyaseti Devlet görevlileri değil siyasetçiler yapmalıdır. 2016 yılında İzmir’den bir meczup Antalya’ya bir dilekçe gönderir. Adliyelerde her dilekçenin işleme alınması doğaldır ve bu dilekçeye de bir soruşturma numarası verilir. Dilekçe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve bürokratlarını menfur fetö terör örgütü ile ilişkilendirilmekte, iftiralar sıralamaktadır. 2016 yılından beri Başsavcılık ve İçişleri Bakanlığı araştırmasını yapar. 4 yıldır defalarca müfettişler gelir gider ve sonuç olarak “HUKUKA AYKIRI BİR EYLEM OLMADIĞI, SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA” dair karar rapora bağlanır. İçişleri bakanlığı imzası ile karar Şubat 2020’de Başsavcılığa gönderilir. Birkaç basın kuruluşu bu yazıyı haber yapar. Bunun üzerine Sayın Valiliğimiz tez zamanda altını çize çize bir açıklama ile –verilen kararın “görevle” alakalı olduğu, bir aklanmanın söz konusu olmadığı ve iddialara ilişkin incelemenin devam ettiğini bildirir. –KISA VE ÖZ ALTINI ÇİZE ÇİZE TEKRAR ANLATALIM 1. HAKKINDA BİR MAHKEME KARARI VERİLMEMİŞ BÜTÜN İNSANLAR ZATEN “AK”TIR VE AYRICA AKLANMALARINA GEREK YOKTUR. BUNA HUKUK DEVLETİNDE MASUMİYET KARİNESİ DENİR. 2. HER DİLEKÇE İLE BAŞLATILAN SORUŞTURMA DOSYALARINI UZUN YILLAR AÇIK TUTARAK SİYASİ MALZEME İÇİN KULLANMAK HİÇBİR ETİK KURALA SIĞMAZ. YAPILAN AYIPTIR. 3. HER KİM ÖMRÜNÜ HERKESİN ÖNÜNDE YAŞAMIŞ, ATATÜRKÇÜ VATANSEVERLERİ MENFUR FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BİRLİKTE ANMA ÇABASI GÖSTERİYORSA EN HAFİF TABİRLE YANLIŞ İÇİNDEDİR VE ABESLE İŞTİGAL ETMEKTEDİR. 4. MİLLETE HİZMET ARACI OLAN SİYASET, HUKUKSUZ AYAK OYUNLARIYLA SİNSİCE DEĞİL, DÜRÜSTÇE VE MERTÇE YAPILMALIDIR. CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞI
Basında Muratpaşa belediyesi ile ilgili çıkan haberler sonrası Antalya valiliği tarafından yapılan basın açıklamasına CHP Antalya İl Başkanlığı tepki gösterdi.

CHP Tarıfından yapılan açıklama...

BASINA VE KAMUOYUNA

Ne yazık ki Antalya'mızda, devlet geleneğimizle bağdaşmayan tuhaf bir olay cereyan etmekte. Hem bizim hem de kamuoyu için belli makamların ağırlığıyla bağdaşmayacak bir durumla karşı karşıyayız.

Bir siyasi partinin il başkanlığından mı yoksa gerçekten Antalya Valiliğinden mi yapıldığı pek belli olmayan bir açıklama Antalya Valiliği internet sitesinden yayınlandı. Oysa siyaseti Devlet görevlileri değil siyasetçiler yapmalıdır.

2016 yılında İzmir’den bir meczup Antalya’ya bir dilekçe gönderir. Adliyelerde her dilekçenin işleme alınması doğaldır ve bu dilekçeye de bir soruşturma numarası verilir. Dilekçe Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve bürokratlarını menfur fetö terör örgütü ile ilişkilendirilmekte, iftiralar sıralamaktadır. 2016 yılından beri Başsavcılık ve İçişleri Bakanlığı araştırmasını yapar. 4 yıldır defalarca müfettişler gelir gider ve sonuç olarak “HUKUKA AYKIRI BİR EYLEM OLMADIĞI, SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA” dair karar rapora bağlanır. İçişleri bakanlığı imzası ile karar Şubat 2020’de Başsavcılığa gönderilir. Birkaç basın kuruluşu bu yazıyı haber yapar. Bunun üzerine Sayın Valiliğimiz tez zamanda altını çize çize bir açıklama ile –verilen kararın “görevle” alakalı olduğu, bir aklanmanın söz konusu olmadığı ve iddialara ilişkin incelemenin devam ettiğini bildirir.

–KISA VE ÖZ ALTINI ÇİZE ÇİZE TEKRAR ANLATALIM

1. HAKKINDA BİR MAHKEME KARARI VERİLMEMİŞ BÜTÜN İNSANLAR ZATEN “AK”TIR VE AYRICA AKLANMALARINA GEREK YOKTUR. BUNA HUKUK DEVLETİNDE MASUMİYET KARİNESİ DENİR.

2. HER DİLEKÇE İLE BAŞLATILAN SORUŞTURMA DOSYALARINI UZUN YILLAR AÇIK TUTARAK SİYASİ MALZEME İÇİN KULLANMAK HİÇBİR ETİK KURALA SIĞMAZ. YAPILAN AYIPTIR.

3. HER KİM ÖMRÜNÜ HERKESİN ÖNÜNDE YAŞAMIŞ, ATATÜRKÇÜ VATANSEVERLERİ MENFUR FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE BİRLİKTE ANMA ÇABASI GÖSTERİYORSA EN HAFİF TABİRLE YANLIŞ İÇİNDEDİR VE ABESLE İŞTİGAL ETMEKTEDİR.

4. MİLLETE HİZMET ARACI OLAN SİYASET, HUKUKSUZ AYAK OYUNLARIYLA SİNSİCE DEĞİL, DÜRÜSTÇE VE MERTÇE YAPILMALIDIR.

CHP ANTALYA İL BAŞKANLIĞI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.