CHP'Lİ DURUK'TAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

KÜLTÜR 03.05.2020 - 14:18, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1579+ kez okundu.
 

CHP'Lİ DURUK'TAN BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI

Konyaaltı CHP ilçe başkanı Onur Duruk Basın Özgürlüğü günü ile ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, Türkiye'nin "basın özgürlüğü" liginde 180 ülke arasında 154'üncü sırada yer aldığını, bu durumun Türkiye için utanç verici olduğunu bildirdi. CHP İlçe Başkanı Duruk, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'de gazete, radyo ve televizyonların neredeyse tamamının iktidarın denetiminde olduğuna işaret ederek, bağımsız yayın organlarına yönelik engellemeler yüzünden halkın gerçeklere ulaşabilmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Türkiye'nin, uzun yıllardır basın özgürlüğü alanında dünya genelinde hep geride olduğunu, ancak 18 yıllık AKP iktidarı döneminde basın özgürlüğünün tamamen ortadan kalktığını kaydeden Onur Duruk, iktidarın gazetecileri hapis tehdidiyle susturduğunu belirtti. Türkiye'nin "Tutuklu gazeteciler listesinde" de Çin'in ardından ikinci sırada yer almasının başka bir utanç vesilesi olduğunu vurgulayan Onur Duruk, af niteliğindeki son yasal düzenlemeyle, mafya liderlerinin, kadın katillerinin, tecavüzcülerin salıverildiğini, ancak gazetecilerin hapiste tutulmaya devam edildiğini bildirdi. Onur Duruk, basın özgürlüğünün tek başına gazetecilerin özgürlüğü olarak algılanmaması gerektiğine de dikkati çekerek, basın özgürlüğünün, halkın gerçeklere ulaşma hakkı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi. Onur Duruk mesajının son bölümünde, işini her türlü baskı ve engellemeye karşın layıkıyla yapan gazetecilerin Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı. 
Konyaaltı CHP ilçe başkanı Onur Duruk Basın Özgürlüğü günü ile ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konyaaltı İlçe Başkanı Onur Duruk, Türkiye'nin "basın özgürlüğü" liginde 180 ülke arasında 154'üncü sırada yer aldığını, bu durumun Türkiye için utanç verici olduğunu bildirdi.

CHP İlçe Başkanı Duruk, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'de gazete, radyo ve televizyonların neredeyse tamamının iktidarın denetiminde olduğuna işaret ederek, bağımsız yayın organlarına yönelik engellemeler yüzünden halkın gerçeklere ulaşabilmesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin, uzun yıllardır basın özgürlüğü alanında dünya genelinde hep geride olduğunu, ancak 18 yıllık AKP iktidarı döneminde basın özgürlüğünün tamamen ortadan kalktığını kaydeden Onur Duruk, iktidarın gazetecileri hapis tehdidiyle susturduğunu belirtti. Türkiye'nin "Tutuklu gazeteciler listesinde" de Çin'in ardından ikinci sırada yer almasının başka bir utanç vesilesi olduğunu vurgulayan Onur Duruk, af niteliğindeki son yasal düzenlemeyle, mafya liderlerinin, kadın katillerinin, tecavüzcülerin salıverildiğini, ancak gazetecilerin hapiste tutulmaya devam edildiğini bildirdi. Onur Duruk, basın özgürlüğünün tek başına gazetecilerin özgürlüğü olarak algılanmaması gerektiğine de dikkati çekerek, basın özgürlüğünün, halkın gerçeklere ulaşma hakkı olarak görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Onur Duruk mesajının son bölümünde, işini her türlü baskı ve engellemeye karşın layıkıyla yapan gazetecilerin Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.