CHP’Lİ ÖZER’DEN ELMALI’YA TARIM TEMALI ZİYARET

EKONOMİ 24.08.2020 - 22:30, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2601+ kez okundu.
 

CHP’Lİ ÖZER’DEN ELMALI’YA TARIM TEMALI ZİYARET

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, hafta sonu Elmalı ilçesinde ziraat odası, toptancı hali ve üretici ziyaretlerinde bulundu. Elmalı’daki sorunları, dertleri ve beklentileri kaydettiklerini belirten Özer, “Bölgemizde tarım temalı ziyaretlerimize elden geldiğince devam edeceğiz. Çiftçimizin sorunlarını seslendirme, gücümüz yettiğince çözüm yollarını ortaya koyma sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

GEÇEN YILIN ZARARI DURUYOR  Elmalı’da Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş’ı ve Elmalı Toptancı Hali’ni ziyaret eden, ardından da Gölova, Eskihisar, Salur, Yuva ve İslamlar mahallelerinde üreticilerle biraraya gelen CHP’li Özer şunları söyledi:  “Gördüğümüz ve vardığımız sonuç şudur; çiftçi 2.sınıf vatandaş muamelesi görmekten bıkmış halde! Girdi maliyetlerine artık yetişemez durumdalar, tek istedikleri devletin desteği. Geçen yıldan taşıdıkları zarar ise önlerinde duruyor, borçları kabarık. Aldığı krediyi ödeyemeyenler ne yapacağını şaşırmış durumda. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçlarına faizsiz erteleme getirilmesini talep ediyorlar. En büyük kızgınlık ise yapılan adaletsiz desteklemeler!”   ELMA CENNETİNE YATIRIM ŞART   CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ziyaretlerine ilişkin ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu: “İlçede ekonomiye önemli bir katkı sunacak olan yatırımların eksikliği hissediliyor. Elma cennetinde ne elma sirkesi fabrikası var, ne de kurutulmuş elma fabrikası. Sulama sistemleriyle ilgili de acil çözüm gereken yerler mevcut. Konuştuğumuz elma üreticileri iyi bir sezon beklediklerini söylerken örtüaltı tarım yapan çiftçilerimiz şu ana kadar istedikleri fiyat aralığını henüz yakalayamamaktan dertli. Taban fiyat uygulamasının önemine vurgu yapıyorlar. Bin cefayla yetiştirdikleri ürünleri 10 liraya yükseldiğinde iktidarın hemen müdahalesi ne kadar önemli ve gerekliyse, ürünlerin fiyatı 1,5 liranın altına düştüğünde de aynı şekilde bir müdahale bekliyorlar. Kendilerinin de düşünülmesini istiyorlar.”
CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, hafta sonu Elmalı ilçesinde ziraat odası, toptancı hali ve üretici ziyaretlerinde bulundu. Elmalı’daki sorunları, dertleri ve beklentileri kaydettiklerini belirten Özer, “Bölgemizde tarım temalı ziyaretlerimize elden geldiğince devam edeceğiz. Çiftçimizin sorunlarını seslendirme, gücümüz yettiğince çözüm yollarını ortaya koyma sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalışacağız” dedi.

GEÇEN YILIN ZARARI DURUYOR 

Elmalı’da Ziraat Odası Başkanı Salih Kurubaş’ı ve Elmalı Toptancı Hali’ni ziyaret eden, ardından da Gölova, Eskihisar, Salur, Yuva ve İslamlar mahallelerinde üreticilerle biraraya gelen CHP’li Özer şunları söyledi:

 “Gördüğümüz ve vardığımız sonuç şudur; çiftçi 2.sınıf vatandaş muamelesi görmekten bıkmış halde! Girdi maliyetlerine artık yetişemez durumdalar, tek istedikleri devletin desteği. Geçen yıldan taşıdıkları zarar ise önlerinde duruyor, borçları kabarık. Aldığı krediyi ödeyemeyenler ne yapacağını şaşırmış durumda. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifi borçlarına faizsiz erteleme getirilmesini talep ediyorlar. En büyük kızgınlık ise yapılan adaletsiz desteklemeler!”

 

ELMA CENNETİNE YATIRIM ŞART

 

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ziyaretlerine ilişkin ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu: “İlçede ekonomiye önemli bir katkı sunacak olan yatırımların eksikliği hissediliyor. Elma cennetinde ne elma sirkesi fabrikası var, ne de kurutulmuş elma fabrikası. Sulama sistemleriyle ilgili de acil çözüm gereken yerler mevcut. Konuştuğumuz elma üreticileri iyi bir sezon beklediklerini söylerken örtüaltı tarım yapan çiftçilerimiz şu ana kadar istedikleri fiyat aralığını henüz yakalayamamaktan dertli. Taban fiyat uygulamasının önemine vurgu yapıyorlar. Bin cefayla yetiştirdikleri ürünleri 10 liraya yükseldiğinde iktidarın hemen müdahalesi ne kadar önemli ve gerekliyse, ürünlerin fiyatı 1,5 liranın altına düştüğünde de aynı şekilde bir müdahale bekliyorlar. Kendilerinin de düşünülmesini istiyorlar.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.