CHP'ye Fetö'cü deyip AKP'ye geçmişti, şimdi yine CHP'de

SİYASET 27.06.2020 - 22:18, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3054+ kez okundu.
 

CHP'ye Fetö'cü deyip AKP'ye geçmişti, şimdi yine CHP'de

12 Eylül 2014'te 12 kişi ile birlikte ortak basın toplantısı ile CHP'yi yerden yere vurup AKP'ye geçen Eşref Ural, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü gerekçe göstererek CHP'ye geri döndü. İşin ilginç tarafı ise, durumun yeni seçilen CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın başarısı gibi gösterilmesi.

Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerden yere vurarak istifa edip AKP saflarına katılan Eşref Ural, yeniden CHP'ye döndü. Ural'ın geri dönüşü CHP Kepez ilçe Başkanı Önder Kurnaz'ın başarısı gibi gösterilse de CHP tabanı duruma tepki gösterdi. "Yalan, dolan, lafazanlık, gıybet ve hamaset parti için kültürel etkinlik haline gelmiştir. CHP yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans sarayına dönmüştür" diyen Eşref Ural'ın AKP'ye geçerken CHP'yi 'FETÖ'cü ilan ettiği de hafızalardan silinmedi. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Ural, "'CHP kuruluş felsefesine aykırı olarak, uluslararası güçler, Gülen Cemaati ve bazı Avrupa Birliği ülkeleriyle ilkesiz ve karanlık ilişkilere girmek suretiyle hem kendisine hem de ülkemize ihanet etme noktasına gelmiştir" açıklamalarına destek verirken, ortak basın toplantısında şu görüşlere de yer verilmişti: "Bu kararı almalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere 'Kendisi Pensilvanya'da mukim fakat ruhu CHP Genel Merkezi'nde mevcutlu' şeklinde tarif ettikleri Fettullah Gülen'in katkıları bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. İstifacıların teşekkür listesinde ayrıca Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın, İl Başkanı Devrim Kök, Antalya'dan sorumlu İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan da yer almıştı. BU BİR BAŞARI MI? Yeni seçilen ve önümüzdeki dönem Kepez Belediye Başkanlığı için çalışmalar yaptığı öne sürülen CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın partisine ağır hakaretler yapan Eşref Ural'ın partiye döndürmek için neden çaba sarfettiği de merak konusu.
12 Eylül 2014'te 12 kişi ile birlikte ortak basın toplantısı ile CHP'yi yerden yere vurup AKP'ye geçen Eşref Ural, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü gerekçe göstererek CHP'ye geri döndü. İşin ilginç tarafı ise, durumun yeni seçilen CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın başarısı gibi gösterilmesi.

Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi'ni yerden yere vurarak istifa edip AKP saflarına katılan Eşref Ural, yeniden CHP'ye döndü. Ural'ın geri dönüşü CHP Kepez ilçe Başkanı Önder Kurnaz'ın başarısı gibi gösterilse de CHP tabanı duruma tepki gösterdi. "Yalan, dolan, lafazanlık, gıybet ve hamaset parti için kültürel etkinlik haline gelmiştir. CHP yalan makinelerinin, cahillerin, soytarıların, sonradan görmelerin ve ahlaksızların cirit attığı Bizans sarayına dönmüştür" diyen Eşref Ural'ın AKP'ye geçerken CHP'yi 'FETÖ'cü ilan ettiği de hafızalardan silinmedi. CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz ile birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret eden Ural, "'CHP kuruluş felsefesine aykırı olarak, uluslararası güçler, Gülen Cemaati ve bazı Avrupa Birliği ülkeleriyle ilkesiz ve karanlık ilişkilere girmek suretiyle hem kendisine hem de ülkemize ihanet etme noktasına gelmiştir" açıklamalarına destek verirken, ortak basın toplantısında şu görüşlere de yer verilmişti: "Bu kararı almalarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere 'Kendisi Pensilvanya'da mukim fakat ruhu CHP Genel Merkezi'nde mevcutlu' şeklinde tarif ettikleri Fettullah Gülen'in katkıları bulunduğunu belirterek, teşekkür etti. İstifacıların teşekkür listesinde ayrıca Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Mustafa Akaydın, İl Başkanı Devrim Kök, Antalya'dan sorumlu İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan da yer almıştı.

BU BİR BAŞARI MI?

Yeni seçilen ve önümüzdeki dönem Kepez Belediye Başkanlığı için çalışmalar yaptığı öne sürülen CHP Kepez İlçe Başkanı Önder Kurnaz'ın partisine ağır hakaretler yapan Eşref Ural'ın partiye döndürmek için neden çaba sarfettiği de merak konusu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.