Durum Tespiti;

GÜNDEM 12.12.2020 - 18:56, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1718+ kez okundu.
 

Durum Tespiti;

Satranç analiz sanatıdır.”...ancak Horowitz’in dediği gibi “Tek bir kötü hamle kırk iyi hamleyi boşa çıkarır.” İran hareketlendi.! Peki ama neden ?

Tebriz'de Azerbaycan Türkleri sokağa döküldü. Sokağa dökülen Azerbaycan Türkleri "Azerbaycan var olsun. İstemeyen kör olsun!" diye bağırıyorlar. Buraya kadar Türk olduğunu hisseden herkesin yüreği kabararak, Türklüğün simgesi Bozkurt işaretleri ile atılacak plansız slogan “hamaset” siyaseti ile birlikte İran’nın bütününü görmeden Türk’tür der ise ne olur ? İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de zafer günü kutlamalarında okuduğu şiir nedeniyle Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Örs'ü çağırmış ve kendisine sert kınama iletmişti. İran Dışişleri Bakanı Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiirin İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını iddia etmişti.! *Peki İran’daki sayısı yirmibeş milyonu bulan Türkleri harekete geçirmek kimin işine yarar ? Mesela şu soru gelmiyor değil aklıma; Suriye’deki iç karışıklık ve savaş bize ne “kazandırdı” ? *Altı milyon Suriye’li göçmen mi ? *Süleyman Şah Türbesini sırtlayıp götürmemiz mi ? *Sınır ticaretinin sıfırlanması mı ? *Burnumuzun dibine denizaşırı ülkelerden gelen Abd, Rusya ve diğer büyük oyuncuların gelip askeri üs kurmaları mı ? *Suriye’de askerli varlık olarak bulunmamamıza rağmen Petrol yatakları üzerinde hak iddia edemeyişimiz mi ? *Hatay başta olmak üzere patlayan bombalar sonucu şehit verdiğimiz sivil halk, asker ve polislerimiz mi ? *Savaş ekonomisinin ülkeye getirdiği mali yük mü ? *Şimdiye kadar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamız mı ? *Biz satranç oynadığımızı zannederken kapitalist ve emperyalist ülkeler bizimle okey oynuyor olamaz mı ? Ve üstelik oyunda kaybeden biz olmuş görünüyorken onlar oyunu bitirmeyip İran üzerinden okeye mi dönmeye çalışıyorlar ? Bildiğim tek birşey var; oyunun galibi sondan bir önceki hatayı yapan oyuncudur çünkü; Satranç akılla oynanır, silahla değil.!
Satranç analiz sanatıdır.”...ancak Horowitz’in dediği gibi “Tek bir kötü hamle kırk iyi hamleyi boşa çıkarır.” İran hareketlendi.! Peki ama neden ?

Tebriz'de Azerbaycan Türkleri sokağa döküldü. Sokağa dökülen Azerbaycan Türkleri "Azerbaycan var olsun. İstemeyen kör olsun!" diye bağırıyorlar.

Buraya kadar Türk olduğunu hisseden herkesin yüreği kabararak, Türklüğün simgesi Bozkurt işaretleri ile atılacak plansız slogan “hamaset” siyaseti ile birlikte İran’nın bütününü görmeden Türk’tür der ise ne olur ?

İran Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de zafer günü kutlamalarında okuduğu şiir nedeniyle Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Örs'ü çağırmış ve kendisine sert kınama iletmişti. İran Dışişleri Bakanı Zarif de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın okuduğu şiirin İran'ın toprak bütünlüğünü hedef aldığını iddia etmişti.!

*Peki İran’daki sayısı yirmibeş milyonu bulan Türkleri harekete geçirmek kimin işine yarar ?

Mesela şu soru gelmiyor değil aklıma; Suriye’deki iç karışıklık ve savaş bize ne “kazandırdı” ?

*Altı milyon Suriye’li göçmen mi ?

*Süleyman Şah Türbesini sırtlayıp götürmemiz mi ?

*Sınır ticaretinin sıfırlanması mı ?

*Burnumuzun dibine denizaşırı ülkelerden gelen Abd, Rusya ve diğer büyük oyuncuların gelip askeri üs kurmaları mı ?

*Suriye’de askerli varlık olarak bulunmamamıza rağmen Petrol yatakları üzerinde hak iddia edemeyişimiz mi ?

*Hatay başta olmak üzere patlayan bombalar sonucu şehit verdiğimiz sivil halk, asker ve polislerimiz mi ?

*Savaş ekonomisinin ülkeye getirdiği mali yük mü ?

*Şimdiye kadar Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmamız mı ?

*Biz satranç oynadığımızı zannederken kapitalist ve emperyalist ülkeler bizimle okey oynuyor olamaz mı ?

Ve üstelik oyunda kaybeden biz olmuş görünüyorken onlar oyunu bitirmeyip İran üzerinden okeye mi dönmeye çalışıyorlar ?

Bildiğim tek birşey var; oyunun galibi sondan bir önceki hatayı yapan oyuncudur çünkü;

Satranç akılla oynanır, silahla değil.!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.