DÜZEN: AHİLİK; AHLAKI VE ERDEMİ ÜSTÜN TUTMAKTIR

SİYASET 15.09.2020 - 21:47, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2725+ kez okundu.
 

DÜZEN: AHİLİK; AHLAKI VE ERDEMİ ÜSTÜN TUTMAKTIR

Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Ahilik Kültür haftası dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayımladı. Düzen, “Ahilik; Kardeşliktir, doğruluktur, yardımseverliktir, gönül zenginliğidir, ahlakı ve erdemi üstün tutmaktır" dedi

Ahiliğin; toplumda yaşayan herkesi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğunu belirten Başkan Düzen, Ahilik, dini, insanı ve ahlakı değerlerin ana kaynaklarından birisidir diyerek;  "Ahiler, bir toplumda fertleri birleştiren müşterek kıymetler olmadığında ve bağlar kurulmadığında veya sahip olunan değerler kaybedildiğinde, görünüşteki bütünlüğe rağmen, birliğin bozulacağı, toplumun içten içe parçalara ayrılacağı bilincindeydiler. Ahiliğin asıl amacı toplumun top yekün kalkınmasıdır. Ahilik şımarıklığa, israfa, tembelliğe ve miskinliğe karşıdır" dedi. Ahilik anlayışının öncelendiği bir toplumda üretmeden, çalışmadan üleşmenin mümkün olmadığı gibi, gayri ahlaki bir usulle para kazanma ve zengin olma yollarının da kapalı olduğunu ifade eden Düzen, "Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilikte bir "ahlak" kuralı halini almıştı. Bunun için herkesin mutlaka bir mesleği ve işi olmalı idi. Ahi, kendi kendine yeterli insan olmalıdır. Kimseye yük olmayacak, kendi elinin ekmeği ile ayakta kalacak, bununla da kalmayacak ekmeğini herkesle paylaşabilecektir. Ahilik, halkın sırtından geçinenlere, haksız kazanca, hileli işlere, rüşvete hele hele bir köşeye çekilip tembel tembel oturanlara karşı çıkmış, onlarla mücadele etmiştir" ifadelerini kullandı. Bu gün itibariyle sağlıksız ortamlarda, iş güvencesi olmadan çalışan gençleri gördükçe, ahiliğin ne büyük bir ihtiyaç olduğunu daha iyi anladıklarını vurgulayan Düzen, "Ülkemizde çalışan gençlerimize, 'eline, diline, beline sahip olmak" olarak özetlenen Ahilik anlayışını mutlaka öğretmeliyiz. Çalışan genç emeğinin hakkını alın teri kurumadan alabiliyorsa, işveren çalışanın hakkını gözetip onları koruyabiliyorsa; aile, toplum, bir şehir ve tüm ülke adalet ve hak üzerine olduğu için huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir yer olur. Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak tüm gençlerimizi 'önce ahlak ve maneviyat" ilkemizle çalışmalarımıza katılmaya çağırıyoruz ve sonra da işyeri sahiplerine sesleniyoruz: Bir ülkenin gerçek gücü eğitilmiş gençleridir. Yıllarca yapmış olduğumuz çalışmalarla "Yaşanabilir Bir Türkiye", "Yeniden Büyük Türkiye" olma ve "Yeni Bir Dünya" kurma gayretlerimiz artarak devam etmektedir. Çalışan gençlerimizin gayretleri ile "Yeni Bir Dünya" sevdamız inşallah gerçekleşecektir."  
Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Ahilik Kültür haftası dolayısıyla yazılı kutlama mesajı yayımladı. Düzen, “Ahilik; Kardeşliktir, doğruluktur, yardımseverliktir, gönül zenginliğidir, ahlakı ve erdemi üstün tutmaktır" dedi

Ahiliğin; toplumda yaşayan herkesi birbirine yaklaştıran, kaynaştıran, dost edindiren ve dayanışma kurulmasını sağlayan bir olgu olduğunu belirten Başkan Düzen, Ahilik, dini, insanı ve ahlakı değerlerin ana kaynaklarından birisidir diyerek;  "Ahiler, bir toplumda fertleri birleştiren müşterek kıymetler olmadığında ve bağlar kurulmadığında veya sahip olunan değerler kaybedildiğinde, görünüşteki bütünlüğe rağmen, birliğin bozulacağı, toplumun içten içe parçalara ayrılacağı bilincindeydiler. Ahiliğin asıl amacı toplumun top yekün kalkınmasıdır. Ahilik şımarıklığa, israfa, tembelliğe ve miskinliğe karşıdır" dedi.

Ahilik anlayışının öncelendiği bir toplumda üretmeden, çalışmadan üleşmenin mümkün olmadığı gibi, gayri ahlaki bir usulle para kazanma ve zengin olma yollarının da kapalı olduğunu ifade eden Düzen, "Çalışmak ve üretmek, alın teri ile kazanmak Ahilikte bir "ahlak" kuralı halini almıştı. Bunun için herkesin mutlaka bir mesleği ve işi olmalı idi. Ahi, kendi kendine yeterli insan olmalıdır. Kimseye yük olmayacak, kendi elinin ekmeği ile ayakta kalacak, bununla da kalmayacak ekmeğini herkesle paylaşabilecektir. Ahilik, halkın sırtından geçinenlere, haksız kazanca, hileli işlere, rüşvete hele hele bir köşeye çekilip tembel tembel oturanlara karşı çıkmış, onlarla mücadele etmiştir" ifadelerini kullandı.

Bu gün itibariyle sağlıksız ortamlarda, iş güvencesi olmadan çalışan gençleri gördükçe, ahiliğin ne büyük bir ihtiyaç olduğunu daha iyi anladıklarını vurgulayan Düzen, "Ülkemizde çalışan gençlerimize, 'eline, diline, beline sahip olmak" olarak özetlenen Ahilik anlayışını mutlaka öğretmeliyiz. Çalışan genç emeğinin hakkını alın teri kurumadan alabiliyorsa, işveren çalışanın hakkını gözetip onları koruyabiliyorsa; aile, toplum, bir şehir ve tüm ülke adalet ve hak üzerine olduğu için huzurlu, güvenli ve yaşanabilir bir yer olur. Saadet Partisi Antalya İl Başkanlığı olarak tüm gençlerimizi 'önce ahlak ve maneviyat" ilkemizle çalışmalarımıza katılmaya çağırıyoruz ve sonra da işyeri sahiplerine sesleniyoruz:

Bir ülkenin gerçek gücü eğitilmiş gençleridir. Yıllarca yapmış olduğumuz çalışmalarla "Yaşanabilir Bir Türkiye", "Yeniden Büyük Türkiye" olma ve "Yeni Bir Dünya" kurma gayretlerimiz artarak devam etmektedir. Çalışan gençlerimizin gayretleri ile "Yeni Bir Dünya" sevdamız inşallah gerçekleşecektir."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.