ESNAFTAN BORÇLAR ERTELENSİN TALEBİ

EKONOMİ 16.03.2020 - 22:33, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2300+ kez okundu.
 

ESNAFTAN BORÇLAR ERTELENSİN TALEBİ

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Demir esnafın vergi, SSK, Bağ-Kur gibi prim ödemelerine indirim getirilmesi yada ertelenmesi yönünde yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Demir ’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle :   “Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve SGK (Bağkur-Ssk) prim ödemelerine indirim yapılmalı yada ertelenmeli. Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresi uzatılmalı. Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp insanlar işe ve okula dönene kadar elektrik, su, doğal gaz dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. İşyeri kira olan esnafa kira yardımı yapılmalı yada yılsonuna kadar ertelenmeli. Kira fiyatlarında artışa gidilmemeli. Bunlarla birlikte esnaf ve sanatkarlarımıza en az 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi verilmeli. Dezenfektan, eldiven, maske gibi malzemeleri devlet tedarik edip esnafa dağıtmalı ki esnaf da kendi işyerlerini dezenfekte edebilsin. Ayrıca prim borcundan dolayı ilaç desteği alamayan esnafa ilaç yardımı yapılmalı. İki aydan fazla prim borcu olan esnafımız muayene olup ilaç alamıyor. Prim borcu olan esnafımızın ve ailesinin en azından yılsonuna kadar ilaç alabilmesinin önü açılmalıdır 
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Demir esnafın vergi, SSK, Bağ-Kur gibi prim ödemelerine indirim getirilmesi yada ertelenmesi yönünde yardımcı olunması gerektiğini söyledi.

Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Demir ’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle :  

“Esnaf ve sanatkarlarımızın vergi ve SGK (Bağkur-Ssk) prim ödemelerine indirim yapılmalı yada ertelenmeli. Mart ayından itibaren verilmesi gereken beyanname ve diğer bildirimlerin verilme süresi uzatılmalı. Virüs tehlikesi tamamen ortadan kalkıp insanlar işe ve okula dönene kadar elektrik, su, doğal gaz dahil olmak üzere tüm mali yükler ertelenmeli. İşyeri kira olan esnafa kira yardımı yapılmalı yada yılsonuna kadar ertelenmeli. Kira fiyatlarında artışa gidilmemeli. Bunlarla birlikte esnaf ve sanatkarlarımıza en az 6 ay geri ödemesiz faizsiz kredi verilmeli.

Dezenfektan, eldiven, maske gibi malzemeleri devlet tedarik edip esnafa dağıtmalı ki esnaf da kendi işyerlerini dezenfekte edebilsin. Ayrıca prim borcundan dolayı ilaç desteği alamayan esnafa ilaç yardımı yapılmalı. İki aydan fazla prim borcu olan esnafımız muayene olup ilaç alamıyor. Prim borcu olan esnafımızın ve ailesinin en azından yılsonuna kadar ilaç alabilmesinin önü açılmalıdır 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.