FETTAH TAMİNCE İÇİN KRİTİK KARAR

ASAYİŞ 02.03.2020 - 15:54, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2399+ kez okundu.
 

FETTAH TAMİNCE İÇİN KRİTİK KARAR

Fettah Tamince'nin otelindeki şüpheli cinayet için savcılık harekete geçti

2011 yılında İş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos otelinde 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma yeniden açılıyor. Daha önce FETÖ’den tutuklanan polislerin yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti. İş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos otelinde staj yaparken 2011 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, Adalet Bakanlığı'na kanun yararına bozma konusunda yazı gönderdi. İndependent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; 2011 yılının Eylül ayında, staj için gittiği Rixos otelinde, otele ait pansiyonun havuzunda cansız bedeni bulunan Burak Oğraş, babası Murat Oğraş'ın iddiasına göre önce dövüldü ve 2 buçuk katlı pansiyonun çatısından atıldı.   TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, babanın çabasıyla 6 şüpheli tespit edildi, haklarında gözaltı işlemi yapıldı ve ifadeleri alındı. İfadelerin ardından Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararıyla dosyayı kapattı. AİLE CİMER'E BAŞVURDU Oğlunun öldürüldüğü iddiasıyla, avukatı Oktay Keskin aracılığıyla kanun yararına bozma talebiyle savcılığa, etkin bir soruşturma yapılmadığı şikayetiyle de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunan baba Oğraş'a Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu'ndan cevap yazısı gönderildi. SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ Savcı Haki Çeliker imzasıyla baba Oğraş'a verilen cevapta, 2014 yılında gözaltına alınanlardan Fedai Pusta'nın şüpheli davranışları, görgü tanığının ifadesi, bir diğer şüpheli Cihan Arıkan'la olan telefon trafiğinin yeterli şüphenin varlığına işaret ettiği belirtildi. Savcılık, Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği takipsizlik kararının kanun yararına bozulması gerektiğine ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Kanun Yararına Bozma Bürosu'na yazı gönderildiğini de belirtti.  SORUŞTURMA ÖRTBAS MI EDİLDİ! Baba Murat Oğraş, otelin sahibi Fettah Tamince'nin olay tarihinde Fethullah Gülen Cemaati olarak bugün FETÖ olarak anılan yapıya yakın olduğu için olayın örtbas edildiğini savunmuştu. EMNİYET MÜDÜRÜ OTELDE YÖNETİM KURULU ÜYESİ O dönem Antalya İl Emniyet Müdürü olan bugün hakkında FETÖ davası açılan Ali Yılmaz, olaydan yaklaşık 1 yıl sonra emekli olarak Rixos otellerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştı. POLİSLER FETÖ'DEN TUTUKLANDI Ayrıca soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler ve Cinayet Büro Amiri Turan Deniz de FETÖ'yle iltisaklı olduğu iddiasıyla polislikten ihraç edilerek tutuklanmıştı. Kaynak Yeniçağ
Fettah Tamince'nin otelindeki şüpheli cinayet için savcılık harekete geçti

2011 yılında İş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos otelinde 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın şüpheli ölümüyle ilgili soruşturma yeniden açılıyor. Daha önce FETÖ’den tutuklanan polislerin yürüttüğü soruşturmada takipsizlik kararı verilmişti.

İş insanı Fettah Tamince'ye ait Antalya'daki Rixos otelinde staj yaparken 2011 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş'ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten savcılık, Adalet Bakanlığı'na kanun yararına bozma konusunda yazı gönderdi.

İndependent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre; 2011 yılının Eylül ayında, staj için gittiği Rixos otelinde, otele ait pansiyonun havuzunda cansız bedeni bulunan Burak Oğraş, babası Murat Oğraş'ın iddiasına göre önce dövüldü ve 2 buçuk katlı pansiyonun çatısından atıldı.

 

TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, babanın çabasıyla 6 şüpheli tespit edildi, haklarında gözaltı işlemi yapıldı ve ifadeleri alındı. İfadelerin ardından Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği takipsizlik kararıyla dosyayı kapattı.

AİLE CİMER'E BAŞVURDU

Oğlunun öldürüldüğü iddiasıyla, avukatı Oktay Keskin aracılığıyla kanun yararına bozma talebiyle savcılığa, etkin bir soruşturma yapılmadığı şikayetiyle de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuruda bulunan baba Oğraş'a Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Faili Meçhul Cinayet Suçları Soruşturma Bürosu'ndan cevap yazısı gönderildi.

SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Savcı Haki Çeliker imzasıyla baba Oğraş'a verilen cevapta, 2014 yılında gözaltına alınanlardan Fedai Pusta'nın şüpheli davranışları, görgü tanığının ifadesi, bir diğer şüpheli Cihan Arıkan'la olan telefon trafiğinin yeterli şüphenin varlığına işaret ettiği belirtildi.

Savcılık, Antalya 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği takipsizlik kararının kanun yararına bozulması gerektiğine ilişkin Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü Kanun Yararına Bozma Bürosu'na yazı gönderildiğini de belirtti.

 SORUŞTURMA ÖRTBAS MI EDİLDİ!

Baba Murat Oğraş, otelin sahibi Fettah Tamince'nin olay tarihinde Fethullah Gülen Cemaati olarak bugün FETÖ olarak anılan yapıya yakın olduğu için olayın örtbas edildiğini savunmuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ OTELDE YÖNETİM KURULU ÜYESİ

O dönem Antalya İl Emniyet Müdürü olan bugün hakkında FETÖ davası açılan Ali Yılmaz, olaydan yaklaşık 1 yıl sonra emekli olarak Rixos otellerinde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmaya başlamıştı.

POLİSLER FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Ayrıca soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler ve Cinayet Büro Amiri Turan Deniz de FETÖ'yle iltisaklı olduğu iddiasıyla polislikten ihraç edilerek tutuklanmıştı.

Kaynak Yeniçağ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.