Feyzioğlu: İnfaz reformunu bir an önce yapalım

ASAYİŞ 17.03.2020 - 19:28, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2415+ kez okundu.
 

Feyzioğlu: İnfaz reformunu bir an önce yapalım

Cezaevlerine virüs bulaşırsa çok büyük sıkıntı doğar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, koronavirüsün zorunlu ve acil kılması nedeniyle parlamentoya ve milletvekillerine seslenerek, “Bir defaya mahsus ceza ve infaz indirimi yapalım. Çünkü bugün cezaevleri kapasitesinin 4, 5 katı. İçeriye virüs bulaşırsa çok büyük sıkıntı doğar. Cezaevlerindeki sayıyı makul düzeye indirelim. Aynı zamanda kalıcı bir infaz reformu yaparak, hem cezaevlerindeki anormal birikimi önleyelim hem de cezasızlık algısını yıkalım” dedi. Önceki gün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HSK, Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarıyla yapılan koronavirüs yargı zirvesine katılan Feyzioğlu, toplantıda alınan önlemleri sosyal medya hesabından duyurdu. Feyzioğlu, daha önce HSK’nın aldığı tavsiye kararı uyarınca acil işler dışındaki duruşmaların mahkemelerce ertelendiğini, tutuklu ve acil işlerde SEGBİS sisteminin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Feyzioğlu, TBB’nin tavsiye kararı uyarınca cezaevlerine tutuklu, hükümlü görüşüne giden avukat sayısında geçen hafta sonuna oranla yüzde 50 azalma olduğunu bildirdi. Cezaevlerinde avukat, hükümlü görüşü cam arkasından, telefonla Feyzioğlu, yapılan toplantıda bu önlemlerin daha da artırıldığını ve belli bir süreliğine cezaevlerinde avukat, hükümlü ve tutuklu görüşmelerinin cam arkasından ve telefonla yapılacağını, cezaevine giren tüm avukatlara hem eldiven hem maske verileceğini, ayrıca görüşmelerin ardından görüşme odalarında ilaçlama yapılacağını kaydetti.
Cezaevlerine virüs bulaşırsa çok büyük sıkıntı doğar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, koronavirüsün zorunlu ve acil kılması nedeniyle parlamentoya ve milletvekillerine seslenerek, “Bir defaya mahsus ceza ve infaz indirimi yapalım. Çünkü bugün cezaevleri kapasitesinin 4, 5 katı. İçeriye virüs bulaşırsa çok büyük sıkıntı doğar. Cezaevlerindeki sayıyı makul düzeye indirelim. Aynı zamanda kalıcı bir infaz reformu yaparak, hem cezaevlerindeki anormal birikimi önleyelim hem de cezasızlık algısını yıkalım” dedi.

Önceki gün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, HSK, Noterler Birliği ve Adalet Bakanlığı’nın üst düzey bürokratlarıyla yapılan koronavirüs yargı zirvesine katılan Feyzioğlu, toplantıda alınan önlemleri sosyal medya hesabından duyurdu. Feyzioğlu, daha önce HSK’nın aldığı tavsiye kararı uyarınca acil işler dışındaki duruşmaların mahkemelerce ertelendiğini, tutuklu ve acil işlerde SEGBİS sisteminin uygulanmaya başlandığını hatırlatan Feyzioğlu, TBB’nin tavsiye kararı uyarınca cezaevlerine tutuklu, hükümlü görüşüne giden avukat sayısında geçen hafta sonuna oranla yüzde 50 azalma olduğunu bildirdi.

Cezaevlerinde avukat, hükümlü görüşü cam arkasından, telefonla

Feyzioğlu, yapılan toplantıda bu önlemlerin daha da artırıldığını ve belli bir süreliğine cezaevlerinde avukat, hükümlü ve tutuklu görüşmelerinin cam arkasından ve telefonla yapılacağını, cezaevine giren tüm avukatlara hem eldiven hem maske verileceğini, ayrıca görüşmelerin ardından görüşme odalarında ilaçlama yapılacağını kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.