Halkın suyunu kaçak kullanmışlar

ASAYİŞ 06.01.2021 - 23:19, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2903+ kez okundu.
 

Halkın suyunu kaçak kullanmışlar

Gelen bir ihbar, Akseki’de halkın içme suyunun uzun bir süredir bir mermer ocağı firması tarafından kaçak olarak kullanıldığını ortaya çıkardı

Köylüler ihbarda bulundu Antalya’nın Akseki ilçesinde köyden mahalleye dönüşen Güneykaya’da (Gönnet) köylüler bir süredir su kısıntısı yaşıyordu. Köylülerin beyanına göre köyün Aşağı Mahalle isimli mahallesinde ASAT’ın su boruları ile halka yaklaşık 15 yıldır içme suyu veriliyordu. Yaklaşık 3 yıl kadar önce mahallede bir tepeye mermer ocağı açıldı. İddia o ki o günden bu yana su az akmaya başladı. Halk, ASAT’a başvurdu. Onlar da bir kuyu açıp, kuyudan depoladığı suyu halka içme suyu olarak vermeye başladı.   Susuzluk canlarına tak etti Ama bu su da yetmedi. Ardından ASAT tankerlerle bu kuyulara su takviyesi yaptı. Bu da yetersiz kalınca halk, ilgili ve sorumlu kişilere giderek şikayette bulundu. Firmanın içme suyunu kullandığını düşündüklerini öne sürdü. Hatta Kaymakamlık talimatı ile jandarmanın bile iddialarını incelediği ancak bir sonuç elde edilemediği öğrenildi. Yaklaşık 3 yıldır mağduriyet yaşadığını öne süren köylülerden Akdeniz Manşet’e gelen kaçak su kullanıldığı ve suyun debisinin bu nedenle az olduğu şeklindeki ihbar ilgililere iletildi.   Firmaya ceza verildi İhbar sonrası Aralık 2020 başında Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilgili firmaya baskın yaptığı öğrenildi. Suyu kaçak olarak kullandığı tutanakla tespit edilen Sumar Mermer firması Mehmet Altındal adına 7 bin 500 lira para cezası kesildi. Kaçak kullanılan su kesildi. Firma ve yetkilileri hakkında kaçak su kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ulaştığımız yetkililer; kaçak kullanılan su miktarıyla ilgili Sayıştay tespiti sonrası geriye dönük de tahsilat yapılacağını belirtti.   Şükrü AĞIRMAN
Gelen bir ihbar, Akseki’de halkın içme suyunun uzun bir süredir bir mermer ocağı firması tarafından kaçak olarak kullanıldığını ortaya çıkardı

Köylüler ihbarda bulundu
Antalya’nın Akseki ilçesinde köyden mahalleye dönüşen Güneykaya’da (Gönnet) köylüler bir süredir su kısıntısı yaşıyordu. Köylülerin beyanına göre köyün Aşağı Mahalle isimli mahallesinde ASAT’ın su boruları ile halka yaklaşık 15 yıldır içme suyu veriliyordu. Yaklaşık 3 yıl kadar önce mahallede bir tepeye mermer ocağı açıldı. İddia o ki o günden bu yana su az akmaya başladı. Halk, ASAT’a başvurdu. Onlar da bir kuyu açıp, kuyudan depoladığı suyu halka içme suyu olarak vermeye başladı.
 
Susuzluk canlarına tak etti
Ama bu su da yetmedi. Ardından ASAT tankerlerle bu kuyulara su takviyesi yaptı. Bu da yetersiz kalınca halk, ilgili ve sorumlu kişilere giderek şikayette bulundu. Firmanın içme suyunu kullandığını düşündüklerini öne sürdü. Hatta Kaymakamlık talimatı ile jandarmanın bile iddialarını incelediği ancak bir sonuç elde edilemediği öğrenildi. Yaklaşık 3 yıldır mağduriyet yaşadığını öne süren köylülerden Akdeniz Manşet’e gelen kaçak su kullanıldığı ve suyun debisinin bu nedenle az olduğu şeklindeki ihbar ilgililere iletildi.
 
Firmaya ceza verildi
İhbar sonrası Aralık 2020 başında Antalya Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin ilgili firmaya baskın yaptığı öğrenildi. Suyu kaçak olarak kullandığı tutanakla tespit edilen Sumar Mermer firması Mehmet Altındal adına 7 bin 500 lira para cezası kesildi. Kaçak kullanılan su kesildi. Firma ve yetkilileri hakkında kaçak su kullanmaktan savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Ulaştığımız yetkililer; kaçak kullanılan su miktarıyla ilgili Sayıştay tespiti sonrası geriye dönük de tahsilat yapılacağını belirtti.

 

Şükrü AĞIRMAN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.