HDP saldırısına tepki

GÜNDEM 19.06.2021 - 11:02, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2708+ kez okundu.
 

HDP saldırısına tepki

İzmir’de HDP binasına yapılan saldırı ve bir kişinin hayatını kaybetmesine Antalya’da siyasi parti, sendika ve STK’lar tepki gösterdi

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı’na O.G. isimli şahıs tarafından yapılan silahlı saldırı ve saldırı sırasında partide annesinin yerine çay servisi yapan Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesine Antalya’da basın açıklaması ile tepki gösterildi. HDP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında CHP ve SOL Parti’nin yanı sıra çeşitli siyasi parti, sendika ve STK’ların bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup alanın müsait olmaması nedeniyle ıslık ve zılgıtlar eşliğinde Attalos Meydanı’na gelerek burada basın açıklaması yaptı. ‘Demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe, kardeşliğe düşman olanlara geçit vermeyeceğiz’ yazılı pankart açan grup siyah örtü üzerine saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz fotoğrafı ve karanfil bıraktı.   HDP hedef gösterildi iddiası Attalos Meydanı’nda toplanan kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Başkanı Muhsin Taşer, iktidarın, HDP’yi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını vurgulayarak, “Bu katliam, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür. “7 Haziran’ı unutmuyoruz”, “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen ve HDP’lileri “haşerelere” benzeterek açık katliam çağrısı yapanların sesleri karanlık odakların planlarında ve tetikçilerin katliam girişimlerinde karşılığını bulmuştur. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP’nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine sıkılmıştır” ifadelerini kullandı.   Muhalefete ortak hareket çağrısı Parti binalarının önünde bulunan mobil karakolların güvenliği sağlamak için değil, HDP’ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğunu iddia eden Taşer,”İzmir’de katliam girişiminin gerçekleştirildiği 17 Haziran 2021 günü sadece Türkiye demokrasisi adına değil, Türkiye halklarının bir arada yaşaması adına da önemli eşiklerden biridir. 17 Haziran’dan sonra her gün, Türkiye halklarının geleceğini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı dayanışmanın ve bir arada yaşamın savunulması gereken tarihi bir gündür. Muhalefet partileri ve tüm toplumsal kesimler bu kritik sürecin farkında olarak tutum belirlemeli ve hareket etmelidir. Vakit kaybetmeden tüm demokrasi güçleri halklarımızın geleceğine dair demokratik ilkeler etrafında müzakere ederek çözüm önerileri geliştirmelidir” dedi. Haber:Ramazan BOZCA
İzmir’de HDP binasına yapılan saldırı ve bir kişinin hayatını kaybetmesine Antalya’da siyasi parti, sendika ve STK’lar tepki gösterdi

İzmir’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanlığı’na O.G. isimli şahıs tarafından yapılan silahlı saldırı ve saldırı sırasında partide annesinin yerine çay servisi yapan Deniz Poyraz’ın hayatını kaybetmesine Antalya’da basın açıklaması ile tepki gösterildi. HDP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan ve aralarında CHP ve SOL Parti’nin yanı sıra çeşitli siyasi parti, sendika ve STK’ların bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup alanın müsait olmaması nedeniyle ıslık ve zılgıtlar eşliğinde Attalos Meydanı’na gelerek burada basın açıklaması yaptı. ‘Demokrasiye, eşitliğe, özgürlüğe, kardeşliğe düşman olanlara geçit vermeyeceğiz’ yazılı pankart açan grup siyah örtü üzerine saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz fotoğrafı ve karanfil bıraktı.

 
HDP hedef gösterildi iddiası
Attalos Meydanı’nda toplanan kalabalık grup adına basın açıklamasını okuyan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Başkanı Muhsin Taşer, iktidarın, HDP’yi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesinin bir tesadüf olmadığını vurgulayarak, “Bu katliam, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür. “7 Haziran’ı unutmuyoruz”, “Bunlar daha iyi günleriniz” diyen ve HDP’lileri “haşerelere” benzeterek açık katliam çağrısı yapanların sesleri karanlık odakların planlarında ve tetikçilerin katliam girişimlerinde karşılığını bulmuştur. Bu saldırı içeride ve dışarıda sürdürülen Kürt düşmanlığının sonucudur. Deniz yoldaşımıza sıkılan kurşun Kürt halkına, demokratik siyasete ve HDP’nin temsil ettiği ortak yaşam iradesine sıkılmıştır” ifadelerini kullandı.
 
Muhalefete ortak hareket çağrısı
Parti binalarının önünde bulunan mobil karakolların güvenliği sağlamak için değil, HDP’ye düşmanlık ve provokasyon amaçlı kurulduğunu iddia eden Taşer,”İzmir’de katliam girişiminin gerçekleştirildiği 17 Haziran 2021 günü sadece Türkiye demokrasisi adına değil, Türkiye halklarının bir arada yaşaması adına da önemli eşiklerden biridir. 17 Haziran’dan sonra her gün, Türkiye halklarının geleceğini karanlığa sürüklemek isteyenlere karşı dayanışmanın ve bir arada yaşamın savunulması gereken tarihi bir gündür. Muhalefet partileri ve tüm toplumsal kesimler bu kritik sürecin farkında olarak tutum belirlemeli ve hareket etmelidir. Vakit kaybetmeden tüm demokrasi güçleri halklarımızın geleceğine dair demokratik ilkeler etrafında müzakere ederek çözüm önerileri geliştirmelidir” dedi.

Haber:Ramazan BOZCA
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.