İYİ PARTİ’DE PARA SKANDALI

GÜNDEM 05.03.2020 - 23:03, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2626+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ’DE PARA SKANDALI

İyi Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer döneminde Antalyalı kadınların Ankara’ya Meral Akşener’in yanına gittiği programda kiralanan 23 otobüsün kiralama bedelinin 19 bin 350 lirasının ödenmiş gibi gösterilmesine rağmen firma sahibine ödenmediği ortaya çıktı.

OTOBÜS PARASINA KİM ÇÖKTÜ? İYİ Partili 1000 kadın, 12 Kasım 2019 Salı günü İyi Parti’nin Grup Toplantısı’na katılmak için 19 ilçeden 23 otobüsle Ankara’ya gitti. TBMM’de İYİ Parti Grup Toplantısı’na katılan kadınlar, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Buraya kadar herşey normaldi. Programın sonunda Antalya’ya dönüş yapıldıktan sonra otobüs firmasına yapıldı gösterilen ödemelerin tamamının yapılmadığı iddia edildi. Hatta otobüs firmasının sahibi, kendisinden ekstra VIP araç da istendiğini ve talebi yerine getirdiğini de hatırlattı. ÖDEMELER NASIL YAPILDI? VARAN 1 Antalya’da önemli bir araç flosuna sahip olan otobüs firması ile teklif usulü anlaştıktan sonra aracı olan İyi Partili oldukları öne sürülen iki kişinin programı organize etmeleri için İl Başkanı Temizer tarafından görevlendirildikleri de gelen haberler arasında. 23 otobüs için araç başı 4 bin 500 liradan yapılan pazarlık sonrasında firmanın talebi ile İyi Parti tarafından banka havalesi ile 80 bin lira firmanın hesabına yatırıldı. Programı organize eden kişilerin firma sahibinden yola çıkmadan önce de bin lira para aldıkları öğrenildi. VARAN 2 Ankara ziyaretinin ardından ödemenin kalan kısmının tahsilatı için İyi Parti ile irtibata geçen firma sahibi, hiç alışık olmadığı bir ödeme planı ile karşı karşıya kaldı. 15 Kasım 2019 tarihinde İyi Parti, firma sahibinin hesabına 26 bin 800 lira daha havale yaptı. Ama arada yine de eksik vardı. Programı organize etmekle görevli iki İyi Partili vatandaşın firma sahibine aynı tarihte 19 bin 350 liralık tahsilat makbuzunu baskı ile imzalattıkları gündeme düştü. Firma sahibi, konu ile ilgili olarak İl Başkanı Yavuz Temizer ile görüştüğünü fakat Temizer’in kendisine ‘konu hakkında bilgim yok’ dediğini söyledi. ŞİMDİ SORUYORUZ: Ankara ziyaretini organize eden kişiler kimlerdi? İyi Parti’deki resmi görevleri nedir? Aynı gün içerisinde firma sahibine 26 bin 800 lirayı havale yapan İyi Parti’de yine aynı gün neden elden para verildi? Otobüs firmasına bu alışverişler sırasında ikinci bir fatura düzenlettirildi mi? Başta İyi Parti İl Başkanlığı olmak üzere Genel Merkez konuya sessiz kalacak mı? Firmanın parasına el konulduğu iddia edilen kişileri önümüzdeki günlerde araştırmalarımız sonrası açıklayacağız.
İyi Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer döneminde Antalyalı kadınların Ankara’ya Meral Akşener’in yanına gittiği programda kiralanan 23 otobüsün kiralama bedelinin 19 bin 350 lirasının ödenmiş gibi gösterilmesine rağmen firma sahibine ödenmediği ortaya çıktı.

OTOBÜS PARASINA KİM ÇÖKTÜ?

İYİ Partili 1000 kadın, 12 Kasım 2019 Salı günü İyi Parti’nin Grup Toplantısı’na katılmak için 19 ilçeden 23 otobüsle Ankara’ya gitti. TBMM’de İYİ Parti Grup Toplantısı’na katılan kadınlar, daha sonra Anıtkabir’i ziyaret etti. Buraya kadar herşey normaldi. Programın sonunda Antalya’ya dönüş yapıldıktan sonra otobüs firmasına yapıldı gösterilen ödemelerin tamamının yapılmadığı iddia edildi. Hatta otobüs firmasının sahibi, kendisinden ekstra VIP araç da istendiğini ve talebi yerine getirdiğini de hatırlattı.

ÖDEMELER NASIL YAPILDI?

VARAN 1

Antalya’da önemli bir araç flosuna sahip olan otobüs firması ile teklif usulü anlaştıktan sonra aracı olan İyi Partili oldukları öne sürülen iki kişinin programı organize etmeleri için İl Başkanı Temizer tarafından görevlendirildikleri de gelen haberler arasında. 23 otobüs için araç başı 4 bin 500 liradan yapılan pazarlık sonrasında firmanın talebi ile İyi Parti tarafından banka havalesi ile 80 bin lira firmanın hesabına yatırıldı. Programı organize eden kişilerin firma sahibinden yola çıkmadan önce de bin lira para aldıkları öğrenildi.

VARAN 2

Ankara ziyaretinin ardından ödemenin kalan kısmının tahsilatı için İyi Parti ile irtibata geçen firma sahibi, hiç alışık olmadığı bir ödeme planı ile karşı karşıya kaldı. 15 Kasım 2019 tarihinde İyi Parti, firma sahibinin hesabına 26 bin 800 lira daha havale yaptı. Ama arada yine de eksik vardı. Programı organize etmekle görevli iki İyi Partili vatandaşın firma sahibine aynı tarihte 19 bin 350 liralık tahsilat makbuzunu baskı ile imzalattıkları gündeme düştü. Firma sahibi, konu ile ilgili olarak İl Başkanı Yavuz Temizer ile görüştüğünü fakat Temizer’in kendisine ‘konu hakkında bilgim yok’ dediğini söyledi.

ŞİMDİ SORUYORUZ:

  • Ankara ziyaretini organize eden kişiler kimlerdi?
  • İyi Parti’deki resmi görevleri nedir?
  • Aynı gün içerisinde firma sahibine 26 bin 800 lirayı havale yapan İyi Parti’de yine aynı gün neden elden para verildi?
  • Otobüs firmasına bu alışverişler sırasında ikinci bir fatura düzenlettirildi mi?
  • Başta İyi Parti İl Başkanlığı olmak üzere Genel Merkez konuya sessiz kalacak mı?
  • Firmanın parasına el konulduğu iddia edilen kişileri önümüzdeki günlerde araştırmalarımız sonrası açıklayacağız.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.