İyi Parti’den ‘Toplumun Temeli Kadın’ paneli

SİYASET 24.02.2021 - 23:22, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1809+ kez okundu.
 

İyi Parti’den ‘Toplumun Temeli Kadın’ paneli

İyi Parti Antalya Kadın Politikaları Başkanlığı, Toplumun Temeli Kadın adlı panel düzenledi. Programda konuşan Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “İYİ Parti ise, kadınları iktidara getirecek. Kadınlar da İyi Parti’yi iktidara getirecek. Onun için ev kadını da olsa, iş kadını da olsa kadınlara haksızlık yapmayın. Bir kadını haksızlığa uğratıp kızdırmayın, onu düşman edinmeyin” diye konuştu.

İyi Parti Antalya Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, Toplumun Temeli Kadın adlı panel düzenledi. Panele İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, İyi Parti il divan kurulu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Başkan Başaran, AKP’li milletvekilinin skandal açıklamalarına dikkat çekerken, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğunu vurguladı. Başkan Başaran, “Bugünlerde AKP’nin üst düzey kadroları, milletimize tepeden bakan o çirkin tavırlarını, insanımızı sürekli kutuplaştıran o kirli zihniyetlerini, teker teker dışa vurmaya devam ediyor. Bir AKP milletvekili, üstelik de, kadın bir milletvekili, çıktı AKP’ye göre onurlu kadının tarifini yaptı aklı sıra. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için, utanmadan, 'Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikayet eder' dedi. Bu açıklamanın anlamı ise 'Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur', 'Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur' demektir.   Unutulmamalıdır ki, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Toplumda tek eşlilik prensibine bağlı kalınır, ev eşlerin ortak malı sayılırdı. Namus ve iffete büyük bir önem verilirdi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın medenî, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu ve bu inancını “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez" diyerek dile getirmiştir. İYİ Parti ise, kadınları iktidara getirecek. Kadınlar da İyi Parti’yi iktidara getirecek. Sözlerime Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile son vermek istiyorum: "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" Bir kadın Genel Başkanı olan İyi Parti’nin İl Başkanı olarak onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.
İyi Parti Antalya Kadın Politikaları Başkanlığı, Toplumun Temeli Kadın adlı panel düzenledi. Programda konuşan Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “İYİ Parti ise, kadınları iktidara getirecek. Kadınlar da İyi Parti’yi iktidara getirecek. Onun için ev kadını da olsa, iş kadını da olsa kadınlara haksızlık yapmayın. Bir kadını haksızlığa uğratıp kızdırmayın, onu düşman edinmeyin” diye konuştu.

İyi Parti Antalya Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, Toplumun Temeli Kadın adlı panel düzenledi. Panele İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Kurucular Kurulu Üyesi Musa Ertugan, İyi Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, İyi Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Semih Tayfur, İyi Parti il divan kurulu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Başkan Başaran, AKP’li milletvekilinin skandal açıklamalarına dikkat çekerken, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri olduğunu vurguladı. Başkan Başaran, “Bugünlerde AKP’nin üst düzey kadroları, milletimize tepeden bakan o çirkin tavırlarını, insanımızı sürekli kutuplaştıran o kirli zihniyetlerini, teker teker dışa vurmaya devam ediyor. Bir AKP milletvekili, üstelik de, kadın bir milletvekili, çıktı AKP’ye göre onurlu kadının tarifini yaptı aklı sıra. Tacize, tecavüze, utanmazlığa maruz kalan kadınlar için, utanmadan, 'Onurlu kadın bir sene beklemez, ertesi gün şikayet eder' dedi. Bu açıklamanın anlamı ise 'Tacize, tecavüze uğrayan kadın susuyorsa, susmak zorunda kalıyorsa, onursuzdur', 'Aradan zaman geçtikten sonra konuşuyorsa, yine onursuzdur' demektir.

 

Unutulmamalıdır ki, Türk toplumunda kadının saygın bir yeri vardır. Orta Asya'da kurulan ilk Türk devletlerinde kadın ve erkek eşit haklara sahipti. Devlet yönetiminde, hakanların yanında hatun adı verilen eşleri de söz sahibiydi. Toplumda tek eşlilik prensibine bağlı kalınır, ev eşlerin ortak malı sayılırdı. Namus ve iffete büyük bir önem verilirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlarımızın medenî, siyasal ve sosyal haklarına kavuşması gerektiğine inanıyordu ve bu inancını “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu Kadını kadar gayret gösterdim diyemez" diyerek dile getirmiştir.

İYİ Parti ise, kadınları iktidara getirecek. Kadınlar da İyi Parti’yi iktidara getirecek.

Sözlerime Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü ile son vermek istiyorum: "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın"

Bir kadın Genel Başkanı olan İyi Parti’nin İl Başkanı olarak onur ve gurur duyuyorum” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.