İyi Parti, emeklilere sahip çıkıyor

SİYASET 18.11.2020 - 00:13, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1006+ kez okundu.
 

İyi Parti, emeklilere sahip çıkıyor

İyi Parti Emekli Politikaları Başkanı Nihat Büyükgebiz, Emekli Politikaları ilçe başkanları ile bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sıkıntıları İl Başkanı Mehmet Başaran’a aktardı.

İyi Parti Emekli Politikaları Başkanı Nihat Büyükgebiz, Emekli Politikaları ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Emeklilerin yaşadığı sorunları incelediklerini ifade eden Büyükgebiz, “Emeklilerin aldığı maaşlar ile alım güçleri arasında büyük bir uçurum var. Bu nedenle biz de İyi Parti olarak, emekli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları tespit ederek Genel Merkezimize gönderilmek üzere İl Başkanımız Mehmet Başaran’a teslim ettik” diye konuştu. TÜFE’YE ENDEKSLİ ZAMLAR YETERSİZ Emeklilerin ödemiş oldukları katkı paylarının, emeklilerin ödeme gücünü aştığına dikkat çeken Büyükgebiz, “Çalıştığı dönemlerde yüzde 12 sağlık pirimi ödeyen emeklilerimiz, sağlık hizmeti aldığında çeşitli adlar altında kesilen katkı paylarından muaf tutulmalıdır. Pandemi koşulları nedeniyle; haberleşme, elektrik, su, temizlik ve gıda harcamalarında hijyen malzemeleri temininde ki harcamalarda büyük artışlar meydana geldi. İnsanların tüketim kalıplarının köklü değişikliklere maruz kaldığı ortadadır. Bu nedenle, enflasyon hesaplarında kullanılan “ Harcama Sepeti” acilen güncellenmelidir. Aksi takdirde, TÜFE’ ye endeksli maaş zamlarımız yetersiz kalacaktır” dedi. İŞTE TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR Özel eğitim kurumlarında çalışan emekli öğretmenlerin durumları, Emekli vatandaşların çocuklarının bedelsiz ve geri ödemesiz kredi verilmesi, KYK mağdurlarının sıkıntıları, emeklilerin çektiği kredilerde faiz indirimi, su, elektrik, doğalgaz faturalarında indirim yapılıp vergi alınmaması, emeklilerin hastanelerden ücretsiz yararlanması, 3600’ün bir an önce uygulanmaya başlanması, emeklilerin alışverişlerinde KDV’nin uygulanmaması, 2002-2020 yılları arasında döviz ve faizler karşısında emekli maaşının ne durumlara geldiği tespit edilerek, rapor halinde İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’a teslim edildi.
İyi Parti Emekli Politikaları Başkanı Nihat Büyükgebiz, Emekli Politikaları ilçe başkanları ile bir araya gelerek emeklilerin yaşadığı sıkıntıları İl Başkanı Mehmet Başaran’a aktardı.

İyi Parti Emekli Politikaları Başkanı Nihat Büyükgebiz, Emekli Politikaları ilçe başkanları ile toplantı yaptı. Emeklilerin yaşadığı sorunları incelediklerini ifade eden Büyükgebiz, “Emeklilerin aldığı maaşlar ile alım güçleri arasında büyük bir uçurum var. Bu nedenle biz de İyi Parti olarak, emekli vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları tespit ederek Genel Merkezimize gönderilmek üzere İl Başkanımız Mehmet Başaran’a teslim ettik” diye konuştu.

TÜFE’YE ENDEKSLİ ZAMLAR YETERSİZ

Emeklilerin ödemiş oldukları katkı paylarının, emeklilerin ödeme gücünü aştığına dikkat çeken Büyükgebiz, “Çalıştığı dönemlerde yüzde 12 sağlık pirimi ödeyen emeklilerimiz, sağlık hizmeti aldığında çeşitli adlar altında kesilen katkı paylarından muaf tutulmalıdır. Pandemi koşulları nedeniyle; haberleşme, elektrik, su, temizlik ve gıda harcamalarında hijyen malzemeleri temininde ki harcamalarda büyük artışlar meydana geldi. İnsanların tüketim kalıplarının köklü değişikliklere maruz kaldığı ortadadır. Bu nedenle, enflasyon hesaplarında kullanılan “ Harcama Sepeti” acilen güncellenmelidir. Aksi takdirde, TÜFE’ ye endeksli maaş zamlarımız yetersiz kalacaktır” dedi.

İŞTE TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR

Özel eğitim kurumlarında çalışan emekli öğretmenlerin durumları, Emekli vatandaşların çocuklarının bedelsiz ve geri ödemesiz kredi verilmesi, KYK mağdurlarının sıkıntıları, emeklilerin çektiği kredilerde faiz indirimi, su, elektrik, doğalgaz faturalarında indirim yapılıp vergi alınmaması, emeklilerin hastanelerden ücretsiz yararlanması, 3600’ün bir an önce uygulanmaya başlanması, emeklilerin alışverişlerinde KDV’nin uygulanmaması, 2002-2020 yılları arasında döviz ve faizler karşısında emekli maaşının ne durumlara geldiği tespit edilerek, rapor halinde İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran’a teslim edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.