İYİ PARTİ'Lİ BAŞKANDAN FATURA SKANDALI

ASAYİŞ 19.02.2020 - 20:29, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1958+ kez okundu.
 

İYİ PARTİ'Lİ BAŞKANDAN FATURA SKANDALI

İyi Parti'de daha önce adı 'kayyım'la anılan ve yeni yönetimde İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Selda Ecer'in 2010-2011-2012 yıllarında sahte fatura kullanmak suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

İyi Parti'de daha önce adı 'kayyım'la anılan ve yeni yönetimde İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Selda Ecer'in 2010-2011-2012 yıllarında sahte fatura kullanmak suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Antalya Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından Trans Nature Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nın sahibi olan Selda Ecer ve eşi Recep Ecer hakkında 2010-2011-2012 yılları vergilendirme dönemine ait defter ve belgelerin incelenmesi sonucunda kullanılan faturaların sahte olduğunu tespit ederek, Cumhuriyet Başsavcısı tarafından işlem başlatıldı. KOVUŞTURMA BAŞLATILDI Ecer ve eşi hakkında Cumhuriyet Başsavcısı tarafından verilen iddia 15.11.2013 tarihinde Antalya 12. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Ceza Muhakeme Kanunu'nun 175. maddesine göre İDDİANIN KABULUNE, davanın esas defterine kaydedilerek sanık hakkında KOVUŞTURMAYA BAŞLANMASINA' karar verildi.  2 TEMMUZ'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK Ecer çiftinin savunmalarında suçlamayı kabul etmeyerek kullandıkları faturaların sahte olmadığını, gerçek mal alışverişine dayalı ifade verdikleri, bu nedenle de Cumhuriyet Savcısı tarafından 'şüphelelerin muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belgeyi kullanmak suretiyle zincirleme olarak vergi kaçakçılığı suçunu işlediği delillerden anlaşıldığından, şüphelinin yargılanmasının mahkemenizde yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi kamu adına İDDİA VE TALEP olunur' kararı verildi. 21 Ocak 2020 tarihinde yapılan duruşmaya Ecer çifti katılmazken, İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nden gelen 2012/2140 E. sayılı dosyanan Yargıtay'dan bozularak döndüğüne dair kararın okunması ile birlikte duruşma 2 Temmuz 2020 tarahine uzatıldı. Konu ile ilgili İyi Parti'den ve Ecer'den nasıl bir açıklama geleceği merak ediliyor. Haber: Akdenizsonhavadis
İyi Parti'de daha önce adı 'kayyım'la anılan ve yeni yönetimde İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Selda Ecer'in 2010-2011-2012 yıllarında sahte fatura kullanmak suçundan yargılandığı ortaya çıktı.

İyi Parti'de daha önce adı 'kayyım'la anılan ve yeni yönetimde İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Selda Ecer'in 2010-2011-2012 yıllarında sahte fatura kullanmak suçundan yargılandığı ortaya çıktı. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Antalya Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı tarafından Trans Nature Turizm İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nın sahibi olan Selda Ecer ve eşi Recep Ecer hakkında 2010-2011-2012 yılları vergilendirme dönemine ait defter ve belgelerin incelenmesi sonucunda kullanılan faturaların sahte olduğunu tespit ederek, Cumhuriyet Başsavcısı tarafından işlem başlatıldı.

KOVUŞTURMA BAŞLATILDI

Ecer ve eşi hakkında Cumhuriyet Başsavcısı tarafından verilen iddia 15.11.2013 tarihinde Antalya 12. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 'Ceza Muhakeme Kanunu'nun 175. maddesine göre İDDİANIN KABULUNE, davanın esas defterine kaydedilerek sanık hakkında KOVUŞTURMAYA BAŞLANMASINA' karar verildi. 

2 TEMMUZ'DA HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Ecer çiftinin savunmalarında suçlamayı kabul etmeyerek kullandıkları faturaların sahte olmadığını, gerçek mal alışverişine dayalı ifade verdikleri, bu nedenle de Cumhuriyet Savcısı tarafından 'şüphelelerin muhteviyatı itibariyle yanıltıcı belgeyi kullanmak suretiyle zincirleme olarak vergi kaçakçılığı suçunu işlediği delillerden anlaşıldığından, şüphelinin yargılanmasının mahkemenizde yapılarak eylemine uyan yukarıda yazılı sevk maddeleri uyarınca CEZALANDIRILMASINA karar verilmesi kamu adına İDDİA VE TALEP olunur' kararı verildi. 21 Ocak 2020 tarihinde yapılan duruşmaya Ecer çifti katılmazken, İstanbul 30. Asliye Ceza Mahkemesi'nden gelen 2012/2140 E. sayılı dosyanan Yargıtay'dan bozularak döndüğüne dair kararın okunması ile birlikte duruşma 2 Temmuz 2020 tarahine uzatıldı. Konu ile ilgili İyi Parti'den ve Ecer'den nasıl bir açıklama geleceği merak ediliyor.

Haber: Akdenizsonhavadis

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.