"KADİR CANPOLAT: “ÜCRETSİZ OSMANLICA KURSLARIMIZI BAŞLATIYORUZ”

BİLİM 23.08.2020 - 23:12, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2204+ kez okundu.
 

"KADİR CANPOLAT: “ÜCRETSİZ OSMANLICA KURSLARIMIZI BAŞLATIYORUZ”

Osmanlı Ocakları Genel Merkezi vatandaşlara ücretsiz Osmanlıca kursları vermeye hazırlanıyor. Vatandaşların email ve yüz yüze başvurması gereken kurslar için yanlarında iki adet fotoğraf, 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesi ve sabıka sicil belgesi alması gerekiyor.

Tamamen ücretsiz olacak kurslar için Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, latin alfebesine karşı olmadıklarını ancak Osmanlıca’nın asırlar boyunca Türk Milleti tarafından kullanıldığı,Türk Milleti’nin kullandığı bir dil olduğunu söyledi. Canpolat şunları söyledi: “Bizler latin alfabesine karşı değiliz. Yalnız herşeyden önce Osmanlıca asırlar boyunca Türk Milleti’nin kullandığı bir dildir. Ecdadımızın yani bizim dilimizdir.Fakat koca bir millet kendi tarihinden kendi kültüründen uzaklaştırılmak istenmiştir. 600 yıl boyunca kullanılan dili bugün kullanamamaktayız. Anlayamamaktayız. Ülkemizde İngilizce, Almanca eğitim veriliyor da Osmanlıca neden verilmesin?” Atalarımız Osmanlıca’yı kullanmadı mı? Osmanlıca bizim dilimiz değil mi?” dedi. “ÖYLEYSE OSMANLICA KURSLARIMIZI BAŞLATIYORUZ” Arşivlerde okunması gereken milyonlarca Osmanlıca belge olduğunu da belirten Kadir Canpolat”Osmanlıca bizim dilimizdir öyleyse Osmanlıca kurslarımızı başlatıyoruz”şeklinde konuştu ve şunları söyledi: “Osmanlıca ecdadımızın dilidir yani bizim dilimizdir. Öyleyse Osmanlıca kurslarımızı başlatıyoruz. Bugün arşivlerimizde okunmayı bekleyen milyonlarca Osmanlıca belge var. Ancak tüm belgeleri inceleyebilirsek kendi tarihimizi, kültürümüzü aydınlatabiliriz. Vatandaşlarımıza bu nedenlerle ücretsiz kurslar vereceğiz”ifadelerine yer verdi. Osmanlıca kurslar için iletişim: Adres: Ceyhun Atuf Kansu Cad. Ata Plaza No:100 / 26 Balgat / ANKARA, 06520 Çankaya/Ankara Telefon: (0312) 473 47 30 web sayfası: osmanlıocakları.org.tr mail: ozelkalem.org.tr@gmail.com
Osmanlı Ocakları Genel Merkezi vatandaşlara ücretsiz Osmanlıca kursları vermeye hazırlanıyor. Vatandaşların email ve yüz yüze başvurması gereken kurslar için yanlarında iki adet fotoğraf, 1 adet nüfus cüzdan fotokopisi, ikametgah belgesi ve sabıka sicil belgesi alması gerekiyor.

Tamamen ücretsiz olacak kurslar için Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, latin alfebesine karşı olmadıklarını ancak Osmanlıca’nın asırlar boyunca Türk Milleti tarafından kullanıldığı,Türk Milleti’nin kullandığı bir dil olduğunu söyledi.

Canpolat şunları söyledi:
“Bizler latin alfabesine karşı değiliz. Yalnız herşeyden önce Osmanlıca asırlar boyunca Türk Milleti’nin kullandığı bir dildir. Ecdadımızın yani bizim dilimizdir.Fakat koca bir millet kendi tarihinden kendi kültüründen uzaklaştırılmak istenmiştir. 600 yıl boyunca kullanılan dili bugün kullanamamaktayız. Anlayamamaktayız.

Ülkemizde İngilizce, Almanca eğitim veriliyor da Osmanlıca neden verilmesin?”

Atalarımız Osmanlıca’yı kullanmadı mı? Osmanlıca bizim dilimiz değil mi?” dedi.

“ÖYLEYSE OSMANLICA KURSLARIMIZI BAŞLATIYORUZ”

Arşivlerde okunması gereken milyonlarca Osmanlıca belge olduğunu da belirten Kadir Canpolat”Osmanlıca bizim dilimizdir öyleyse Osmanlıca kurslarımızı başlatıyoruz”şeklinde konuştu ve şunları söyledi:

“Osmanlıca ecdadımızın dilidir yani bizim dilimizdir. Öyleyse Osmanlıca kurslarımızı başlatıyoruz. Bugün arşivlerimizde okunmayı bekleyen milyonlarca Osmanlıca belge var. Ancak tüm belgeleri inceleyebilirsek kendi tarihimizi, kültürümüzü aydınlatabiliriz. Vatandaşlarımıza bu nedenlerle ücretsiz kurslar vereceğiz”ifadelerine yer verdi.

Osmanlıca kurslar için iletişim:

Adres: Ceyhun Atuf Kansu Cad. Ata Plaza No:100 / 26 Balgat / ANKARA, 06520 Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 473 47 30
web sayfası: osmanlıocakları.org.tr
mail: ozelkalem.org.tr@gmail.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.