KEMER’DE SİGARA İÇME YASAĞININ OLDUĞU YERLER

EKONOMİ 17.11.2020 - 08:36, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2369+ kez okundu.
 

KEMER’DE SİGARA İÇME YASAĞININ OLDUĞU YERLER

Kemer ilçemiz de Cumhuriyet Meydanı , tüm semt pazar yerleri, tüm toplu taşıma durakları (5 metrelik çevresi dahil), Olbia park – Kuğulu park arası Kemer Sahil yaya yürüyüş yolunda sigara içmek yasaklandı.

Kemer İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26.maddesine istinaden kaymakamlık makamında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda sigara içme kısıtlaması getirilen meydan, sokak ve cadde gibi açık alanlar belirlendi. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğünün 11.11.2020 tarihli ve 18579 sayılı yazısında, “vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulunabileceği cadde ve sokaklar özelikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilmesi gerektiği” bildirildiğinden, ilçemiz hudutlarında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu aşağıda sıralı yerlerde 12.11.2020 tarihi itibariyle sigara içme yasağı getirilmiştir: Cumhuriyet Meydanı – Tüm semt pazar yerleri – Tüm toplu taşıma durakları (5 metrelik çevresi dahil) – Kemer Sahil yaya yürüyüş yolu (Olbia park – Kuğulu park arası). İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası uygulanmasına, 5237 saylı Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan”… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, İşyerleri ve firmalar hakkında ilgili mevzuat uyarınca gerekli yaptırımların uygulanmasına, Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca, 5442 İI İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca, 12.11.2020 tarihinde oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.
Kemer ilçemiz de Cumhuriyet Meydanı , tüm semt pazar yerleri, tüm toplu taşıma durakları (5 metrelik çevresi dahil), Olbia park – Kuğulu park arası Kemer Sahil yaya yürüyüş yolunda sigara içmek yasaklandı.

Kemer İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 26.maddesine istinaden kaymakamlık makamında gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda sigara içme kısıtlaması getirilen meydan, sokak ve cadde gibi açık alanlar belirlendi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğünün 11.11.2020 tarihli ve 18579 sayılı yazısında, “vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu/bulunabileceği cadde ve sokaklar özelikle trafiğe kapalı olanlar), ihtiyaç duyulan meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda/bölgelerde sigara içme yasağı getirilmesi gerektiği” bildirildiğinden, ilçemiz hudutlarında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu aşağıda sıralı yerlerde 12.11.2020 tarihi itibariyle sigara içme yasağı getirilmiştir: Cumhuriyet Meydanı – Tüm semt pazar yerleri – Tüm toplu taşıma durakları (5 metrelik çevresi dahil) – Kemer Sahil yaya yürüyüş yolu (Olbia park – Kuğulu park arası). İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde ve her seferinde ayrı ayrı, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince 3.150,00 TL, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 32. maddesi gereğince 392,00 TL idari para cezası uygulanmasına, 5237 saylı Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan”… yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi, iki aydan bir yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.” hükmü uyarınca, bu hükme uymayan kişilerin, haklarında adli işlemler takdir ve ifa edilmek üzere adli makamlara bildirilmesine, İşyerleri ve firmalar hakkında ilgili mevzuat uyarınca gerekli yaptırımların uygulanmasına, Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuzca, 5442 İI İdaresi Kanununun 11/C maddesi ve 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca, 12.11.2020 tarihinde oybirliği ile karar verilmiştir” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.