Kenevir satışı serbest mi bırakıldı?

ASAYİŞ 15.03.2020 - 14:47, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3069+ kez okundu.
 

Kenevir satışı serbest mi bırakıldı?

Kenevir yetiştirilecek yerler ve ekiminin izne bağlanmasına rağmen bazı alışveriş sitelerinde kenevir tohumu satışı yapılması dikkat çekiyor. Peki devlet kontrolünde ekimi yapılan kenevirin internet üzerinden satışı yapılırken kontrolü de sağlanabiliyor mu?

Yapısındaki uyuşturucu madde oranından dolayı kontrollü ekilmesi gereken kenevirle ilgili Türkiye'deki mevzuata bakıldığında, lif, sap ve tohumunun amacı dışında yetiştirilmesi yasaklanırken, bilimsel araştırmalarla THC'si düşük kenevir çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Kenevir yetiştirilecek yerlerde, ekiminin izne bağlanması, gerekli kontrollerin yapılması ve izinsiz ekimlere uygulanacak işlemlere ilişkin esaslar belirlenirken, 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğle İzmir, Uşak, Kütahya, Burdur, Antalya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat, Yozgat, Kayseri, Malatya ve Rize'de kenevirin ekimi izinle serbest hale getirilmişti. İNTERNETTEN TOHUM SATILIYOR Kanunen izin verilen il ve ilçelerin dışında kenevir yetiştiriciliği yapılamıyor. Bilimsel araştırma amacıyla ana veya tali bitki olarak kenevir yetiştiriciliğine, belirlenen bölgeler dışında da Tarım ve Orman Bakanlığı'nca izin verilebiliyor. Peki internet üzerinden kenevir tohumu satan online alışveriş siteleri ne kadar takip ediliyor? Yoksa ülkemizde kenevir satışı ve üretimi serbest bırakıldı da vatandaşın haberi mi yok? Mehmet AKYOL
Kenevir yetiştirilecek yerler ve ekiminin izne bağlanmasına rağmen bazı alışveriş sitelerinde kenevir tohumu satışı yapılması dikkat çekiyor. Peki devlet kontrolünde ekimi yapılan kenevirin internet üzerinden satışı yapılırken kontrolü de sağlanabiliyor mu?

Yapısındaki uyuşturucu madde oranından dolayı kontrollü ekilmesi gereken kenevirle ilgili Türkiye'deki mevzuata bakıldığında, lif, sap ve tohumunun amacı dışında yetiştirilmesi yasaklanırken, bilimsel araştırmalarla THC'si düşük kenevir çeşitlerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Kenevir yetiştirilecek yerlerde, ekiminin izne bağlanması, gerekli kontrollerin yapılması ve izinsiz ekimlere uygulanacak işlemlere ilişkin esaslar belirlenirken, 2016'da Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğle İzmir, Uşak, Kütahya, Burdur, Antalya, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çorum, Amasya, Ordu, Tokat, Yozgat, Kayseri, Malatya ve Rize'de kenevirin ekimi izinle serbest hale getirilmişti.

İNTERNETTEN TOHUM SATILIYOR

Kanunen izin verilen il ve ilçelerin dışında kenevir yetiştiriciliği yapılamıyor. Bilimsel araştırma amacıyla ana veya tali bitki olarak kenevir yetiştiriciliğine, belirlenen bölgeler dışında da Tarım ve Orman Bakanlığı'nca izin verilebiliyor. Peki internet üzerinden kenevir tohumu satan online alışveriş siteleri ne kadar takip ediliyor? Yoksa ülkemizde kenevir satışı ve üretimi serbest bırakıldı da vatandaşın haberi mi yok?

Mehmet AKYOL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.