KESDER "UMUDUNUZU KAYBETMEYİN"

TURİZM 19.06.2020 - 00:47, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1722+ kez okundu.
 

KESDER "UMUDUNUZU KAYBETMEYİN"

Kemer Esnafları Derneği (KESDER) bir açıklama yaparak esnafların umudunu kaybetmemesini istedi.

KESDER tarafından yapılan o açıklama şöyle: Sevgili esnaf dostlarımız hepinizin nasıl zorluklar çektiğinizi biliyoruz.En kötüsü belirsizlik.Umut ediyoruz ki temmuz ortası kıpırdanmalar başlar. Sizlerden Önemli ricamız hazırlıklarınızı yapın,umudunuzu kaybetmeyin yarın sezon başlayacakmış gibi Mağazalarımızı hazırlayalım. 2020 SEZONU İÇİN TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ Tüm dünyada yaşanan pandemi den en çok etkilenen sektör Turizm sektörü olmuştur. Bölgemizde ticaret yapan tüm işlemeler ekonomik olarak çok etkilenmiştir. Orta ve Küçük ölçekli Esnafımız son yıllarda ekonomik olarak zaten kötü durumdaydı. Kemer çarşılarında ticaret yapan esnafımız 8 aydır evine ekmek götürememektedir. Dünya çapındaki ekonomistlerin hepsi Turizm sektörünün en az 70 küçüleceğini öngörmektedirler.2019 yılında bölgemize gelen Turist sayısı 4.000.000 civarı iken bu sezon eğer durum böyle giderse en iyi ihtimalle 500.000 civarı beklenmektedir. Misafirlerimiz gelse bile otelden dışarıya çıkacak mı? Belli değildir. 1.Kemer Belediye Başkanlığı ve Meclisinden beklentimiz, Örnek olması ve Kamuoyu yaratması adına sezon temmuzda başlarsa Belediyeye ait Turizme bağlı iş yapan iş yerlerinin kira bedelinde en az 70 indirim yapmasını. 2.Turizm hizmeti veren tüm işletmeler için 2020 yılı belediyeye ait tüm vergiler de en az 70 oranında indirim yapılması. 3.Kaymakamlık, Belediye ve tüm stk’lar ortak açıklama yaparak 2020 yılı kiralarında en az 70 kira indirimi yapılmasının talep edilmesi adına kamuoyu açıklaması yapılması. 4.2019 Yılı Belediye Meclisinden geçen Turizm komisyon kararlarının ADİL bir şekilde uygulanması. 5.Bölgemizde yıllardır çözülemeyen adeta kangren olan ulaşım sorunun çözülerek Beldibinden Çıralıya Ring seferlerinin Kemerdeki düzenlenmesi. 6.Kemer tanıtım videosu profesyonel ekipler tarafından çekilerek bölgemizin 12 ay doğa, deniz temizliği, güzelliği iklim şartlarının Dünyada eşi benzeri olmadığını gösteren videonun başta açık olan Otellerimizin ekranlarında olmak üzere resmi kurumlar, stk’lar ve gönüllüler tarafından sosyal medya hesaplarında yayınlanmasının sağlanması. 7.Tüm beldelerde Otellerin giriş çıkış noktalarına Çarşıların olduğu bölgeyi gösteren yönlendirme haritalı tabelaların konulması. 8.Hanutçulukla etkin mücadele edilmesi için komisyon oluşturularak sıkı denetimler yapılması. KESDER YÖNETİM KURULU
Kemer Esnafları Derneği (KESDER) bir açıklama yaparak esnafların umudunu kaybetmemesini istedi.

KESDER tarafından yapılan o açıklama şöyle:

Sevgili esnaf dostlarımız hepinizin nasıl zorluklar çektiğinizi biliyoruz.En kötüsü belirsizlik.Umut ediyoruz ki temmuz ortası kıpırdanmalar başlar.
Sizlerden Önemli ricamız hazırlıklarınızı yapın,umudunuzu kaybetmeyin yarın sezon başlayacakmış gibi Mağazalarımızı hazırlayalım.

2020 SEZONU İÇİN TALEP VE BEKLENTİLERİMİZ

Tüm dünyada yaşanan pandemi den en çok etkilenen sektör Turizm sektörü olmuştur. Bölgemizde ticaret yapan tüm işlemeler ekonomik olarak çok etkilenmiştir. Orta ve Küçük ölçekli Esnafımız son yıllarda ekonomik olarak zaten kötü durumdaydı. Kemer çarşılarında ticaret yapan esnafımız 8 aydır evine ekmek götürememektedir. Dünya çapındaki ekonomistlerin hepsi Turizm sektörünün en az 70 küçüleceğini öngörmektedirler.2019 yılında bölgemize gelen Turist sayısı 4.000.000 civarı iken bu sezon eğer durum böyle giderse en iyi ihtimalle 500.000 civarı beklenmektedir. Misafirlerimiz gelse bile otelden dışarıya çıkacak mı? Belli değildir.


1.Kemer Belediye Başkanlığı ve Meclisinden beklentimiz, Örnek olması ve Kamuoyu yaratması adına sezon temmuzda başlarsa Belediyeye ait Turizme bağlı iş yapan iş yerlerinin kira bedelinde en az 70 indirim yapmasını.
2.Turizm hizmeti veren tüm işletmeler için 2020 yılı belediyeye ait tüm vergiler de en az 70 oranında indirim yapılması.
3.Kaymakamlık, Belediye ve tüm stk’lar ortak açıklama yaparak 2020 yılı kiralarında en az 70 kira indirimi yapılmasının talep edilmesi adına kamuoyu açıklaması yapılması.
4.2019 Yılı Belediye Meclisinden geçen Turizm komisyon kararlarının ADİL bir şekilde uygulanması.
5.Bölgemizde yıllardır çözülemeyen adeta kangren olan ulaşım sorunun çözülerek Beldibinden Çıralıya Ring seferlerinin Kemerdeki düzenlenmesi.
6.Kemer tanıtım videosu profesyonel ekipler tarafından çekilerek bölgemizin 12 ay doğa, deniz temizliği, güzelliği iklim şartlarının Dünyada eşi benzeri olmadığını gösteren videonun başta açık olan Otellerimizin ekranlarında olmak üzere resmi kurumlar, stk’lar ve gönüllüler tarafından sosyal medya hesaplarında yayınlanmasının sağlanması.
7.Tüm beldelerde Otellerin giriş çıkış noktalarına Çarşıların olduğu bölgeyi gösteren yönlendirme haritalı tabelaların konulması.
8.Hanutçulukla etkin mücadele edilmesi için komisyon oluşturularak sıkı denetimler yapılması.


KESDER YÖNETİM KURULU

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.