Kırbıyık, fabrikaları kimden, ne zaman aldı?

EKONOMİ 25.05.2020 - 17:46, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2258+ kez okundu.
 

Kırbıyık, fabrikaları kimden, ne zaman aldı?

İçerisinde bulunduğu buril yüzünden Tarım ve Orman bakanlığı yetkilileri tarafından ruhsatının iptal edilmesi ile gündeme gelen Kırbıyık A.Ş. şimdi de son dönemde aldığı fabrikalar, eski sahipleri ve zamanlamaları ile dikkat çekiyor.

Aksu bölgesinde faaliyet süren fabrikaları ve alkol sektöründe yabancı sermayenin saldırılarına uğradığı gerekçeleriyle sık sık gazetelere çıkan Kırbıyık A.Ş. Sahibi Harun (Şahin) Kırbıyık’ın aldığı fabrikalar ile ilgili ortaya atılan iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Geçtiğimiz haftalarda fabrikasında Aksu Belediyesi basın birimi ve 3-4 basın mensubu düzenlediği basın toplantısında Kırbıyık’ın açıklamaları dikkat çekmişti. Kendisine herhangi bir soru sorulmamasına ve herhangi bir yayın organında FETÖ ile ilgili bir suçlaması bulunmamasına rağmen konuya “Aksu’da FETÖ’ye karşı ilk kavgayı yapan benim. Bizden resmen avanta alıyorlardı. Almaya çalışıyorlardı. Biz de vermiyorduk’ diyerek başlaması dikkat çekmişti. Bunun üzerine GazeteAkdeniz.com.tr  olarak özellikle son dönemde alınan fabrikaların dünü ve bugününü araştırdık. Şimdi soruyoruz: -       Kırbıyık, söze neden FETÖ ile başladı? -       Kırbıyık, kendine yakın yayın organlarına verdiği demeçlerde kısa sürede büyümesinin arkasında annesinin tarla satışının olduğu açıkladı. Peki o tarla satışı bu kadar fabrika almayı karşılayabilir mi? -       Her fırsatta ‘uygundu, aldık’ dediği fabrikaların satışı ne zaman gerçekleşti? -       O fabrikaların sahiplerinin FETÖ ile bir bağlantısı var mı? -       Fabrikaların satışında hülle yapıldı mı? Ayrıntılar ve daha fazlası 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü www.GazeteAkdeniz.com.tr ’de Mehmet AKYOL
İçerisinde bulunduğu buril yüzünden Tarım ve Orman bakanlığı yetkilileri tarafından ruhsatının iptal edilmesi ile gündeme gelen Kırbıyık A.Ş. şimdi de son dönemde aldığı fabrikalar, eski sahipleri ve zamanlamaları ile dikkat çekiyor.

Aksu bölgesinde faaliyet süren fabrikaları ve alkol sektöründe yabancı sermayenin saldırılarına uğradığı gerekçeleriyle sık sık gazetelere çıkan Kırbıyık A.Ş. Sahibi Harun (Şahin) Kırbıyık’ın aldığı fabrikalar ile ilgili ortaya atılan iddialar yenilir yutulur cinsten değil. Geçtiğimiz haftalarda fabrikasında Aksu Belediyesi basın birimi ve 3-4 basın mensubu düzenlediği basın toplantısında Kırbıyık’ın açıklamaları dikkat çekmişti. Kendisine herhangi bir soru sorulmamasına ve herhangi bir yayın organında FETÖ ile ilgili bir suçlaması bulunmamasına rağmen konuya “Aksu’da FETÖ’ye karşı ilk kavgayı yapan benim. Bizden resmen avanta alıyorlardı. Almaya çalışıyorlardı. Biz de vermiyorduk’ diyerek başlaması dikkat çekmişti. Bunun üzerine GazeteAkdeniz.com.tr  olarak özellikle son dönemde alınan fabrikaların dünü ve bugününü araştırdık. Şimdi soruyoruz:

-       Kırbıyık, söze neden FETÖ ile başladı?

-       Kırbıyık, kendine yakın yayın organlarına verdiği demeçlerde kısa sürede büyümesinin arkasında annesinin tarla satışının olduğu açıkladı. Peki o tarla satışı bu kadar fabrika almayı karşılayabilir mi?

-       Her fırsatta ‘uygundu, aldık’ dediği fabrikaların satışı ne zaman gerçekleşti?

-       O fabrikaların sahiplerinin FETÖ ile bir bağlantısı var mı?

-       Fabrikaların satışında hülle yapıldı mı?

Ayrıntılar ve daha fazlası 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü www.GazeteAkdeniz.com.tr ’de

Mehmet AKYOL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.