Kodunuzu yükleyin, gerginlik yaşamayın

YAŞAM 07.01.2021 - 23:36, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1654+ kez okundu.
 

Kodunuzu yükleyin, gerginlik yaşamayın

Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, toplu taşımada HES Kodu uygulamasının başladığına dikkat çekerek, “Antalyakartına HES Kodu tanımlamayanlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Gerginlik yaşanmasın, kodunuzu yükleyin” uyarısında bulundu

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Antalyakartına HES Kodu tanımlamayanların toplu taşıma araçlarını kullanamayacağını duyurarak, “15 Ocak’a az kaldı. Mağduriyet yaşanmaması adına kısa süre içinde Antalyakartınıza HES Kodunuzu tanımlayınız. Vatandaşı sürekli olarak uyarıyoruz ancak geldiğimiz noktada daha yüzde 50’lere anca ulaştık. Antalya’da 800 bin civarı kart var vatandaşın kullandığı. Şu an itibari ile vatandaşın 13 bini HES Kodunu güncellemiş. Herhangi bir gerginlik yaşanmaması için uyarılarımızı yeniliyoruz” dedi.   Ulaşım esnafına destek  Başkan Yasin Arslan, 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde mazot desteği konusunun da görüşüleceğini bildirdi. Arslan, “Büyükşehir Belediyesi’nden 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle biten mazot desteğimiz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Genel Sekreterimizle görüşmemiz neticesinde 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleşecek Belediye Meclis toplantısında 2 ay daha uzatılma kararı Ocak-Şubat olarak gündemde yerini alacaktır. Başkanımız Muhittin Böcek ve Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyoruz esnafımız adına. Yine Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz seyahat kapsamındaki vatandaş için araçlarımıza 55 kuruş destek alıyorduk. Her yıl enflasyon üzerinden bir artış söz konusu. Bu ay meclis gündeminde olacak bu konular” şeklinde konuştu.     410 civarı araçla hizmet  Esnafın şu anki ciro ile ancak yakıtını karşılayabildiğine dikkat çeken Arslan, “Yaşanılan Covid-19’dan dolayı tüm esnaf zorda. Biz de Antalya halkımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Aracına yakıt alamayan ve kontağı kapatan çok sayıda esnaf arkadaşımız var. Yolcu verilerine göre planlama yaptığımızda şu anda toplamda 410 civarı araçla Antalya halkına hizmet ediyoruz. 100 bin yolcumuz var. Hafta sonları kısıtlama olduğu için nöbetçi araçlarımız çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan talebimiz var. 65 yaş vatandaş için 2018 yılından bu yana 1000 TL ödeme yapıyor araç başına, biniş başına değil. Bu ücretin 3 bin TL yönünde arttırılması için yazışmamız ve talebimiz oldu. Cevap bekliyoruz. 2018 yılından bu yana 1000 TL ödeme olması da çok ilginç. Türkiye’de her girdiye çok zam geldi. Esnafa destek olmalarını istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. 
Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, toplu taşımada HES Kodu uygulamasının başladığına dikkat çekerek, “Antalyakartına HES Kodu tanımlamayanlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Gerginlik yaşanmasın, kodunuzu yükleyin” uyarısında bulundu

Antalya Otobüsçüler Odası Başkanı Yasin Arslan, Antalyakartına HES Kodu tanımlamayanların toplu taşıma araçlarını kullanamayacağını duyurarak, “15 Ocak’a az kaldı. Mağduriyet yaşanmaması adına kısa süre içinde Antalyakartınıza HES Kodunuzu tanımlayınız. Vatandaşı sürekli olarak uyarıyoruz ancak geldiğimiz noktada daha yüzde 50’lere anca ulaştık. Antalya’da 800 bin civarı kart var vatandaşın kullandığı. Şu an itibari ile vatandaşın 13 bini HES Kodunu güncellemiş. Herhangi bir gerginlik yaşanmaması için uyarılarımızı yeniliyoruz” dedi.  

Ulaşım esnafına destek 

Başkan Yasin Arslan, 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde mazot desteği konusunun da görüşüleceğini bildirdi. Arslan, “Büyükşehir Belediyesi’nden 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle biten mazot desteğimiz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Genel Sekreterimizle görüşmemiz neticesinde 11 Ocak Pazartesi günü gerçekleşecek Belediye Meclis toplantısında 2 ay daha uzatılma kararı Ocak-Şubat olarak gündemde yerini alacaktır. Başkanımız Muhittin Böcek ve Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyoruz esnafımız adına. Yine Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz seyahat kapsamındaki vatandaş için araçlarımıza 55 kuruş destek alıyorduk. Her yıl enflasyon üzerinden bir artış söz konusu. Bu ay meclis gündeminde olacak bu konular” şeklinde konuştu.  

 

410 civarı araçla hizmet 

Esnafın şu anki ciro ile ancak yakıtını karşılayabildiğine dikkat çeken Arslan, “Yaşanılan Covid-19’dan dolayı tüm esnaf zorda. Biz de Antalya halkımızın mağdur olmaması için çalışıyoruz. Aracına yakıt alamayan ve kontağı kapatan çok sayıda esnaf arkadaşımız var. Yolcu verilerine göre planlama yaptığımızda şu anda toplamda 410 civarı araçla Antalya halkına hizmet ediyoruz. 100 bin yolcumuz var. Hafta sonları kısıtlama olduğu için nöbetçi araçlarımız çalışıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan talebimiz var. 65 yaş vatandaş için 2018 yılından bu yana 1000 TL ödeme yapıyor araç başına, biniş başına değil. Bu ücretin 3 bin TL yönünde arttırılması için yazışmamız ve talebimiz oldu. Cevap bekliyoruz. 2018 yılından bu yana 1000 TL ödeme olması da çok ilginç. Türkiye’de her girdiye çok zam geldi. Esnafa destek olmalarını istiyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.