KONYAALTI'NDAN ÖĞRENCİLERE TABLET DESTEĞİ

EĞİTİM 02.10.2020 - 20:56, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1068+ kez okundu.
 

KONYAALTI'NDAN ÖĞRENCİLERE TABLET DESTEĞİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bilgisayar veya tableti bulunmadığı için eğitim hakkından yoksun kalan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet alacaklarını açıkladı.

Konyaaltı Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Semih Esen başkanlığında gerçekleştirildi. 11 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında Başkan Esen, Covid-19 koşulları nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilerin önemli bir sorunu haline gelen tablet veya bilgisayar konusunu meclis gündemine taşıdı. Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, yoğun bir şekilde ailelerin tablet ihtiyacı konusunda belediyeye başvuruda bulunduğunu aktardı. Ekonomik nedenlerden dolayı her evde tablet ya da bilgisayar olmadığını belirten Esen, “Bize ulaşan talepleri imkanlar doğrultusunda karşılamaya çalıştık. Ancak hem Konyaaltı Kaymakamlığı’mıza hem de belediyemize bu konuda çok sayıda talep gelmeye devam ediyor” dedi. BELEDİYE BÜTÇESİNDEN TABLETLER ALINACAK Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ile sorunun çözümü noktasında görüşme yaptıklarını kaydeden Esen, ihtiyaç sahibi çocukların tespit edilip, eksiklerin giderilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi. Esen, “Çocuklarımızın bu sorununu çözemez isek eğitimlerinde aksamalar olacak. Kaymakamlığımız ile işbirliği protokolü yaparak, ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit edeceğiz. Bu çocuklarımıza Konyaaltı Belediyesi bütçesinden tablet alarak, eğitimde sıkıntı yaşamaması ve eğitime ulaşma hakkını vereceğiz. Bu konuda meclis üyelerimizin bizlere destek vereceğini inanıyorum” dedi. Başkan Esen’in konuşmasının ardından yapılan oylamaya meclis üyeleri evet oyu vererek belediyenin tablet almasını oy birliğiyle kabul etti.  
Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bilgisayar veya tableti bulunmadığı için eğitim hakkından yoksun kalan ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet alacaklarını açıkladı.

Konyaaltı Belediyesi’nin Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Nazım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde, Semih Esen başkanlığında gerçekleştirildi. 11 gündem maddesinin yer aldığı meclis toplantısında Başkan Esen, Covid-19 koşulları nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrencilerin önemli bir sorunu haline gelen tablet veya bilgisayar konusunu meclis gündemine taşıdı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Esen, yoğun bir şekilde ailelerin tablet ihtiyacı konusunda belediyeye başvuruda bulunduğunu aktardı. Ekonomik nedenlerden dolayı her evde tablet ya da bilgisayar olmadığını belirten Esen,

“Bize ulaşan talepleri imkanlar doğrultusunda karşılamaya çalıştık. Ancak hem Konyaaltı Kaymakamlığı’mıza hem de belediyemize bu konuda çok sayıda talep gelmeye devam ediyor” dedi.

BELEDİYE BÜTÇESİNDEN TABLETLER ALINACAK

Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten ile sorunun çözümü noktasında görüşme yaptıklarını kaydeden Esen, ihtiyaç sahibi çocukların tespit edilip, eksiklerin giderilmesi konusunda görüş birliğine vardıklarını söyledi. Esen, “Çocuklarımızın bu sorununu çözemez isek eğitimlerinde aksamalar olacak. Kaymakamlığımız ile işbirliği protokolü yaparak, ihtiyacı olan öğrencilerimizi tespit edeceğiz.

Bu çocuklarımıza Konyaaltı Belediyesi bütçesinden tablet alarak, eğitimde sıkıntı yaşamaması ve eğitime ulaşma hakkını vereceğiz. Bu konuda meclis üyelerimizin bizlere destek vereceğini inanıyorum” dedi. Başkan Esen’in konuşmasının ardından yapılan oylamaya meclis üyeleri evet oyu vererek belediyenin tablet almasını oy birliğiyle kabul etti.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.