Kumluca’ya var da, Serik’e yok mu?

SİYASET 03.06.2020 - 23:27, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2540+ kez okundu.
 

Kumluca’ya var da, Serik’e yok mu?

İçişleri Bakanlığı’nın, eski CHP’li Yıldıray Sapan'ın, Kumluca Belediyesi ile ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla ilgili inceleme başlattı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve ülke gündemine oturan Serik’teki ‘rüşvet’ skandalının ardından olaylara sessiz kalan bakanlığın müfettiş görevlendirdiği iddiaları kafaları karıştırdı.

SERİK İÇİN NEDEN SESSİZ KALINDI? İçişleri Bakanlığı, Sapan'ın bu paylaşımındaki iddialarını, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve birçok kişi tarafından sosyal medyada gündeme getirilmesi üzerine inceleme başlatırken, Serik’te yaşanan ve belgelenen ‘rüşvet’ skandalı ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmamasına anlam verilemedi. Öte yandan müfettişlerin Antalya’ya geldiği öne sürülüyor. İDDİALAR SAÇMA ‘SAPAN’ MI? 2016 yılında CHP’den ihraç edilen Yıldıray Sapan, soluğu DSP’de alıp CHP aleyhine propagandalar yapması ile ön plana çıkmıştı son dönemde. Bu kez de Kumluca Belediyesi üzerinden gündeme gelen Sapan’ın Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun eşinin üzerinden siyaset yapmaya çalışması da dikkat çekti. Daha önce eşi Başak Sedef Sapan'ı dövdüğü iddiasıyla açılan davada aldığı ve ertelenen 5 ay hapis cezası ile tepki toplayan Sapan’ın “Bir belediye başkanı neden ihale yapmaz da her şeyini doğrudan temin yöntemiyle alır? Bir başkan neden kendi yardımcıları ve bürokratlarına danışmaz da sadece karısına danışır?" demesine anlam verilemedi. MÜFETTİŞİ KÖLEOĞLU İSTEMİŞ Sosyal medyadaki iddiaların tamamının iftira olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ''İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep etmiştik. Müfettişlerin incelemesi sürüyor ve raporlarını yazacaklar. Hepsi iftira ve 'toplum nezdinde tartışılan bir belediye başkanı olsun' diyerek bu noktaya taşımak istiyorlar. Belediye bir kamu kurumudur, yapılan her şey resmi işlemler çerçevesinde kayıt altında yapılır" dedi. OLMAYAN KÖŞKE, OLMAYAN İDDİALAR Köleoğlu, belediyenin maske alımı, deniz obasına kayıtsız 430 bin lira harcayıp kendine köşk yaptırdığı, bir oto parçacısının belediyenin genel tedarikçisi olduğu gibi iddiaların doğru olmadığını belirterek, hepsinin iftira olduğuna dikkat çekti. Deniz obasında olduğu öne sürülen köşk fotoğrafının yalan olduğunu belirten Köleoğlu, “Herhangi bir resim koyup paylaşmışlar. Böyle bir köşk yok. Linç kampanyasında bulunulsun diye kafalarına göre bir fotoğraf paylaşmışlar" diye konuştu. SAPAN’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU Köleoğlu, İYİ Partili bir meclis üyesinin de yolsuzluk iddialarıyla ilgili sosyal medya paylaşımı yapmasını, "Herkesin kendi düşüncesi, niyet okuyamam, bilemiyorum" sözleriyle değerlendirdi. Köleoğlu, Sapan'ın 2016'da partiden ihracı için yönetici olarak imza attığını, bu yüzden husumeti olduğunu ve 2 milyon liralık para iddiasıyla iftira kampanyası başlattığını söyledi. Köleoğlu, Yıldıray Sapan hakkında Kumluca Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlattı
İçişleri Bakanlığı’nın, eski CHP’li Yıldıray Sapan'ın, Kumluca Belediyesi ile ilgili Twitter hesabı üzerinden yaptığı yolsuzluk ve rüşvet suçlamasıyla ilgili inceleme başlattı. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan ve ülke gündemine oturan Serik’teki ‘rüşvet’ skandalının ardından olaylara sessiz kalan bakanlığın müfettiş görevlendirdiği iddiaları kafaları karıştırdı.

SERİK İÇİN NEDEN SESSİZ KALINDI?

İçişleri Bakanlığı, Sapan'ın bu paylaşımındaki iddialarını, AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş ve birçok kişi tarafından sosyal medyada gündeme getirilmesi üzerine inceleme başlatırken, Serik’te yaşanan ve belgelenen ‘rüşvet’ skandalı ile ilgili herhangi bir girişimde bulunmamasına anlam verilemedi. Öte yandan müfettişlerin Antalya’ya geldiği öne sürülüyor.

İDDİALAR SAÇMA ‘SAPAN’ MI?

2016 yılında CHP’den ihraç edilen Yıldıray Sapan, soluğu DSP’de alıp CHP aleyhine propagandalar yapması ile ön plana çıkmıştı son dönemde. Bu kez de Kumluca Belediyesi üzerinden gündeme gelen Sapan’ın Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nun eşinin üzerinden siyaset yapmaya çalışması da dikkat çekti. Daha önce eşi Başak Sedef Sapan'ı dövdüğü iddiasıyla açılan davada aldığı ve ertelenen 5 ay hapis cezası ile tepki toplayan Sapan’ın “Bir belediye başkanı neden ihale yapmaz da her şeyini doğrudan temin yöntemiyle alır? Bir başkan neden kendi yardımcıları ve bürokratlarına danışmaz da sadece karısına danışır?" demesine anlam verilemedi.

MÜFETTİŞİ KÖLEOĞLU İSTEMİŞ

Sosyal medyadaki iddiaların tamamının iftira olduğunu belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, ''İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talep etmiştik. Müfettişlerin incelemesi sürüyor ve raporlarını yazacaklar. Hepsi iftira ve 'toplum nezdinde tartışılan bir belediye başkanı olsun' diyerek bu noktaya taşımak istiyorlar. Belediye bir kamu kurumudur, yapılan her şey resmi işlemler çerçevesinde kayıt altında yapılır" dedi.

OLMAYAN KÖŞKE, OLMAYAN İDDİALAR

Köleoğlu, belediyenin maske alımı, deniz obasına kayıtsız 430 bin lira harcayıp kendine köşk yaptırdığı, bir oto parçacısının belediyenin genel tedarikçisi olduğu gibi iddiaların doğru olmadığını belirterek, hepsinin iftira olduğuna dikkat çekti. Deniz obasında olduğu öne sürülen köşk fotoğrafının yalan olduğunu belirten Köleoğlu, “Herhangi bir resim koyup paylaşmışlar. Böyle bir köşk yok. Linç kampanyasında bulunulsun diye kafalarına göre bir fotoğraf paylaşmışlar" diye konuştu.

SAPAN’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Köleoğlu, İYİ Partili bir meclis üyesinin de yolsuzluk iddialarıyla ilgili sosyal medya paylaşımı yapmasını, "Herkesin kendi düşüncesi, niyet okuyamam, bilemiyorum" sözleriyle değerlendirdi. Köleoğlu, Sapan'ın 2016'da partiden ihracı için yönetici olarak imza attığını, bu yüzden husumeti olduğunu ve 2 milyon liralık para iddiasıyla iftira kampanyası başlattığını söyledi. Köleoğlu, Yıldıray Sapan hakkında Kumluca Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu da hatırlattı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.