MENDİLİM KEKİK KOKUYOR GALASINDA AĞLATTI!

SANAT 29.02.2020 - 18:33, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1995+ kez okundu.
 

MENDİLİM KEKİK KOKUYOR GALASINDA AĞLATTI!

A.Kadir Bozkurt’un Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı Senaryo Yarışma’nın birincilik ödülü alan senaryosu film oldu, gala gecesinde seyirciyle buluştu.

“Mendilim Kekik Kokuyor” filmini Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun yönetti. Filmin, DAP Holding sponsorluğunda İST Marine AVM’de gerçekleşen galasına ilgi büyüktü. Filmin başrol oyuncuları Mehmet Çevik ve Wilma Elles başta olmak üzere tüm oyuncularının katıldığı gösterimde salonlarda yer kalmadı, kimi davetliler filmi basamaklara oturarak izledi. Filmin basın toplantısında yönetmen Hüseyin Özden, filme özveri ile destek olan herkese teşekkür etti. Diğer yönetmen Hakan Kurşun da, herkesin kalbinde olanı anlatan bir film yaptıklarını söyledi. Filmin ve galanın sponsoru DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise bu önemli konuyu işleyen bir projeye destek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Tüm ekibin filmin setini özlediklerini dile getirdikleri toplantının ardından, yoğun bir kalabalık ile film izlendi. Salonlarda koltuklar dolunca merdivenlerde bile filmi izleyenler oldu. Finalde ayakta alkışlanan film, izleyiciye gözyaşları ile duygu dolu anlar yaşattı. ‘Mendilim Kekik Kokuyor’, Kadriye Özden'in (Sistem Medya Prodüksiyon) yapımcılığında 6 Mart’ta sinemalarda olacak. Çanakkale Savaşı'ndan bugüne dek anlatılmamış hikayeleri beyazperdeye taşıyan ‘Mendilim Kekik Kokuyor’un çekimleri Antalya’nın Kemer ve Akseki bölgesinde gerçekleştirildi. 'Mendilim Kekik Kokuyor' Kısa Hikaye: "Çanakkale içinde vurdular onu, cebinde kekik kokulu bir mendil..." Yıl 1915... Amca çocukları Hasan ve Yusuf 15-16 yaşlarında iki gençtir. İkisi de kasabanın en güzel kızı Elif'e sevdalıdır. Bu aşk üçgeni sürerken savaşın ayak izleri kasabaya kadar ulaşır. Hasan ve Yusuf, yüreklerinde Elif’in aşkıyla birlikte, Çanakkale savaşına gönüllü asker olarak giden gençlerin arasına katılırlar. Cepheye yaptıkları bu yolculuk sırasında şans eseri kasabalarından hemşerileri olan Rüstem çavuş ile karşılaşırlar. Rüstem, çocukları cepheye götürürken Anzak askerlerine esir düşerler. Gençler esir kampında bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da vatanları için her türlü fedakarlığa göğüs gereceklerdir.   'Mendilim Kekik Kokuyor' Künye: Vizyon Tarihi: 6 Mart Cuma Yapım: Sistem Medya Prodüksiyon Yapımcı: Kadriye Özden Yönetmen: Hüseyin Özden & Hakan Kurşun Senaryo: A. Kadir Bozkurt Müzik: Mustafa Biber Görüntü Yönetmeni: İbrahim Çaltılı & Erol Zurnacı Sanat Yönetmeni: Ufuk Bildibay Işık Şefi: Faruk Yılmaz Oyuncular: Willma Elles (Hemşire Beatrice), Mehmet Çevik (Rüstem Çavuş), Başar Alemdar (Yüzbaşı Frederick), Çetin Büyükakın (Ressam Cryil), Hakan Devrim Göztepe (Yusuf), Tarık Bayrak (Hasan), Şaban Türkekül (Çopur), Azer Şelte (Yüzbaşı Azer), Gürkan Çolaker (İstanbullu), Hakan Bozyiğit (Çavuş Kevin), Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin (Elif), Zehra Ece Aral (Deli Kız),  Devrim Yakut, Mike Mitchell, Alper Kut, Oktay Dal, Hakan Bozyiğit, Radife Baltaoğlu, Meltem Evcioğlu, Öykü Esendemir, Suzan Sabancı, Abdullah Sürekli, Murat Karahüseyinoğlu, Özge Öztürk, Alkan Avcı, Özge Efe, İsmail Şenel, Aytunç Özulus, Selim Gürata, Emre Nurettin Örük, Ferit Kılıç, ve Yunus Emre Özdemir.    
A.Kadir Bozkurt’un Çanakkale Savaşları'nın 100. Yılı Senaryo Yarışma’nın birincilik ödülü alan senaryosu film oldu, gala gecesinde seyirciyle buluştu.

“Mendilim Kekik Kokuyor” filmini Hüseyin Özden ve Hakan Kurşun yönetti.

Filmin, DAP Holding sponsorluğunda İST Marine AVM’de gerçekleşen galasına ilgi büyüktü.

Filmin başrol oyuncuları Mehmet Çevik ve Wilma Elles başta olmak üzere tüm oyuncularının katıldığı gösterimde salonlarda yer kalmadı, kimi davetliler filmi basamaklara oturarak izledi.

Filmin basın toplantısında yönetmen Hüseyin Özden, filme özveri ile destek olan herkese teşekkür etti. Diğer yönetmen Hakan Kurşun da, herkesin kalbinde olanı anlatan bir film yaptıklarını söyledi.

Filmin ve galanın sponsoru DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise bu önemli konuyu işleyen bir projeye destek olmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Tüm ekibin filmin setini özlediklerini dile getirdikleri toplantının ardından, yoğun bir kalabalık ile film izlendi. Salonlarda koltuklar dolunca merdivenlerde bile filmi izleyenler oldu.

Finalde ayakta alkışlanan film, izleyiciye gözyaşları ile duygu dolu anlar yaşattı.

‘Mendilim Kekik Kokuyor’, Kadriye Özden'in (Sistem Medya Prodüksiyon) yapımcılığında 6 Mart’ta sinemalarda olacak.

Çanakkale Savaşı'ndan bugüne dek anlatılmamış hikayeleri beyazperdeye taşıyan ‘Mendilim Kekik Kokuyor’un çekimleri Antalya’nın Kemer ve Akseki bölgesinde gerçekleştirildi.

'Mendilim Kekik Kokuyor' Kısa Hikaye:

"Çanakkale içinde vurdular onu, cebinde kekik kokulu bir mendil..."

Yıl 1915... Amca çocukları Hasan ve Yusuf 15-16 yaşlarında iki gençtir. İkisi de kasabanın en güzel kızı Elif'e sevdalıdır. Bu aşk üçgeni sürerken savaşın ayak izleri kasabaya kadar ulaşır. Hasan ve Yusuf, yüreklerinde Elif’in aşkıyla birlikte, Çanakkale savaşına gönüllü asker olarak giden gençlerin arasına katılırlar. Cepheye yaptıkları bu yolculuk sırasında şans eseri kasabalarından hemşerileri olan Rüstem çavuş ile karşılaşırlar. Rüstem, çocukları cepheye götürürken Anzak askerlerine esir düşerler. Gençler esir kampında bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da vatanları için her türlü fedakarlığa göğüs gereceklerdir.  

'Mendilim Kekik Kokuyor' Künye:

Vizyon Tarihi: 6 Mart Cuma

Yapım: Sistem Medya Prodüksiyon

Yapımcı: Kadriye Özden

Yönetmen: Hüseyin Özden & Hakan Kurşun

Senaryo: A. Kadir Bozkurt

Müzik: Mustafa Biber

Görüntü Yönetmeni: İbrahim Çaltılı & Erol Zurnacı

Sanat Yönetmeni: Ufuk Bildibay

Işık Şefi: Faruk Yılmaz

Oyuncular: Willma Elles (Hemşire Beatrice), Mehmet Çevik (Rüstem Çavuş), Başar Alemdar (Yüzbaşı Frederick), Çetin Büyükakın (Ressam Cryil), Hakan Devrim Göztepe (Yusuf), Tarık Bayrak (Hasan), Şaban Türkekül (Çopur), Azer Şelte (Yüzbaşı Azer), Gürkan Çolaker (İstanbullu), Hakan Bozyiğit (Çavuş Kevin), Şahruh Tuyçibayev, Buse Bilgin (Elif), Zehra Ece Aral (Deli Kız),  Devrim Yakut, Mike Mitchell, Alper Kut, Oktay Dal, Hakan Bozyiğit, Radife Baltaoğlu, Meltem Evcioğlu, Öykü Esendemir, Suzan Sabancı, Abdullah Sürekli, Murat Karahüseyinoğlu, Özge Öztürk, Alkan Avcı, Özge Efe, İsmail Şenel, Aytunç Özulus, Selim Gürata, Emre Nurettin Örük, Ferit Kılıç, ve Yunus Emre Özdemir.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.