MURATPAŞA CAMİİ'NE ÇOK YAKIŞTI..

YAŞAM 04.09.2020 - 21:59, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1873+ kez okundu.
 

MURATPAŞA CAMİİ'NE ÇOK YAKIŞTI..

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye tarafından yapımı gerçekleştirilen Antalya’nın merkez camisi Muratpaşa Camii’nin müştemilat açılış töreninde, hiçbir ayrım yapmadan kamusal olarak kullanılan her alana hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirterek “Okullarımızda varız, ibadethanelerimizin tamamında varız, devlet kurumlarının hizmetlerini kolaylaştırmakta varız. İnsanlarımızın yanındayız” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin, Antalya’nın Osmanlı dönemi eserlerinden 450 yıllık tarihe sahip Muratpaşa Camii avlusunda yapımını tamamladığı ve abdesthane, bebek bakım odaları, tuvaletler, imam odasını kapsayan müştemilat düzenlenen törenle açıldı. GELENLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLDÜ Cami avlusunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Uysal’la birlikte Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Antalya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal’ın yanı sıra muhtarlar, belediye meclis üyeleri, CHP ve İYİ Parti’nin Muratpaşa ilçe başkanları katıldı. Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen tören için camiye gelen vatandaşlar ise tek tek ateşi ölçülerek avluya alındı. Kuran-Kerim tilavetiyle başlayan tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. İNANÇLARIMIZIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI YER Törende, Başkan Uysal, ilçeyle aynı adı taşıyan caminin müştemilatını yaparak Antalya’ya hizmet etme şansını kendilerine sağladığı için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Antalya İl Müftülüğü’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti: “Bizim inanç sistemimiz salih amel yaklaşımına, temiz ve iyi davranış yaklaşımına dayanır. İyi davranış bütün insani iyilik ve güzellikleri kapsayan bir tariftir. Muratpaşa’mız bu anlamda iyi insanların yoğun yaşadığı, suç oranı kimsenin kimseye kötü söz söylemediği, bunların hem minimum oranda kaldığı, ilim irfan sahibi insanların çok olduğu, çok farklı inanç ve kültürden kişilerin hoşgörü içinde bir arada yaşayabildiği yani bizim inançlarımızın, sadece Türkiye’de değil dünyada, en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir. Çünkü Muratpaşa’mızda genel olarak kamusal hayatımız, son derece temiz, saygılı, intizamlı, siyaset üstü, insanlık temelinde kucaklayıcıdır. Zaten bizim inanç sistemiz de, iyi okursanız, buna dayanır.” KAMUSAL ADELET VURGUSU Bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi olarak, hiçbir ayrım yapmadan kamusal olarak kullanılan her alana hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini aktaran Başkan Uysal, “Okullarımızda varız, ibadethanelerimizin tamamında varız, devlet kurumlarının hizmetlerini kolaylaştırmakta varız. İnsanlarımızın yanındayız” dedi. Başkan Uysal, tüm bunları yaparken kamusal adaleti, devlet adaletini dikkatten kaçırmayan ve bu hizmetleri Muratpaşalıların vergileriyle yerine getirdiklerini hiç unutmayan bir yaklaşıma sahip olduklarının altını çizdi. SIFIR MÜTEAHHİTLİK HİZMETİ Muratpaşa Camii müştemilatının herhangi bir müteahhitlik hizmeti alınmadan belediye ekiplerince yapıldığını belirten Başkan Uysal, “Allah, sağlık ve sıhhat içinde hep beraber kullanmayı nasip etsin. Emeğe geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi hep birlikte kesilerek abdesthane, bebek bakım odaları, tuvaletler, imam odasını kapsayan müştemilat hizmete alındı.
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, belediye tarafından yapımı gerçekleştirilen Antalya’nın merkez camisi Muratpaşa Camii’nin müştemilat açılış töreninde, hiçbir ayrım yapmadan kamusal olarak kullanılan her alana hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirterek “Okullarımızda varız, ibadethanelerimizin tamamında varız, devlet kurumlarının hizmetlerini kolaylaştırmakta varız. İnsanlarımızın yanındayız” dedi.

Muratpaşa Belediyesi’nin, Antalya’nın Osmanlı dönemi eserlerinden 450 yıllık tarihe sahip Muratpaşa Camii avlusunda yapımını tamamladığı ve abdesthane, bebek bakım odaları, tuvaletler, imam odasını kapsayan müştemilat düzenlenen törenle açıldı.

GELENLERİN ATEŞİ ÖLÇÜLDÜ

Cami avlusunda düzenlenen törene Belediye Başkanı Uysal’la birlikte Antalya Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Coşar, Antalya İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek, Muratpaşa İlçe Müftüsü Kuddusi Uysal’ın yanı sıra muhtarlar, belediye meclis üyeleri, CHP ve İYİ Parti’nin Muratpaşa ilçe başkanları katıldı. Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen tören için camiye gelen vatandaşlar ise tek tek ateşi ölçülerek avluya alındı. Kuran-Kerim tilavetiyle başlayan tören, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

İNANÇLARIMIZIN EN GÜZEL YAŞANDIĞI YER

Törende, Başkan Uysal, ilçeyle aynı adı taşıyan caminin müştemilatını yaparak Antalya’ya hizmet etme şansını kendilerine sağladığı için Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Antalya İl Müftülüğü’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Uysal, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bizim inanç sistemimiz salih amel yaklaşımına, temiz ve iyi davranış yaklaşımına dayanır. İyi davranış bütün insani iyilik ve güzellikleri kapsayan bir tariftir. Muratpaşa’mız bu anlamda iyi insanların yoğun yaşadığı, suç oranı kimsenin kimseye kötü söz söylemediği, bunların hem minimum oranda kaldığı, ilim irfan sahibi insanların çok olduğu, çok farklı inanç ve kültürden kişilerin hoşgörü içinde bir arada yaşayabildiği yani bizim inançlarımızın, sadece Türkiye’de değil dünyada, en güzel yaşandığı yerlerden bir tanesidir.

Çünkü Muratpaşa’mızda genel olarak kamusal hayatımız, son derece temiz, saygılı, intizamlı, siyaset üstü, insanlık temelinde kucaklayıcıdır. Zaten bizim inanç sistemiz de, iyi okursanız, buna dayanır.”

KAMUSAL ADELET VURGUSU

Bu çerçevede Muratpaşa Belediyesi olarak, hiçbir ayrım yapmadan kamusal olarak kullanılan her alana hizmet ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini aktaran Başkan Uysal, “Okullarımızda varız, ibadethanelerimizin tamamında varız, devlet kurumlarının hizmetlerini kolaylaştırmakta varız. İnsanlarımızın yanındayız” dedi. Başkan Uysal, tüm bunları yaparken kamusal adaleti, devlet adaletini dikkatten kaçırmayan ve bu hizmetleri Muratpaşalıların vergileriyle yerine getirdiklerini hiç unutmayan bir yaklaşıma sahip olduklarının altını çizdi.

SIFIR MÜTEAHHİTLİK HİZMETİ

Muratpaşa Camii müştemilatının herhangi bir müteahhitlik hizmeti alınmadan belediye ekiplerince yapıldığını belirten Başkan Uysal, “Allah, sağlık ve sıhhat içinde hep beraber kullanmayı nasip etsin. Emeğe geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum.

Hayırlı, uğurlu olsun” dedi. Başkan Uysal’ın konuşmasının ardından açılış kurdelesi hep birlikte kesilerek abdesthane, bebek bakım odaları, tuvaletler, imam odasını kapsayan müştemilat hizmete alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.