ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ İLE KEMER’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

KÜLTÜR 22.02.2020 - 16:45, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2337+ kez okundu.
 

ÖĞRETİM GÖREVLİLERİ İLE KEMER’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi’nden gelen öğretim görevlileri ile Kemer’de incelemelerde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Seramik Bölümü Başkanı Doç. Kamuran Özlem Sarnıç, Heykel Bölümü Başkanı Doç. Hanife Neris Yüksel, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünden Öğretim Üyesi Dr. Kezban Sönmez, Fotoğraf Bölümü Başkanı Uğur Günay Yavuz, Fotoğraf Bölümünden Öğretim Görevlisi Ahmet Sait Yıldız ve Öğretim Görevlisi Uluç Ceylani, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Kemer’de turizmi canlandırmak ve turist potansiyelini artırmak için yapılması planlanan projelerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Kemer’e geldi. İnceleme gezisine, Kemer’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti. Başkan Topaloğlu ve Akdeniz Üniversitesi’nden gelen heyeti program kapsamında, bilinen üç Selçuklu av köşkünden biri olma özelliği taşıyan  ve bölgemizde bulunan tek Selçuklu yapısı ve Türk-İslam sanat geleneğinin tek olma özelliğini taşıyan Selçuklu Av Köşkü’nde incelemelerde bulundu. Selçuklu Av Köşkü içerisinde, bahçesinde ve çevresinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Topaloğlu ve AÜ’den gelen öğretim görevlileri, Kemer merkezde bulunan Atatürk Parkı girişine yapılması planlanan Pegasus heykeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Daha sonra Çınarlı Kavşaktaki Liman Caddesi girişinde de Kemer’i simgeleyen bir heykel yapılması için inceleme yapan Topaloğlu ve beraberindekiler, Çalış Tepesi’ne çıkarak Kemer’in panoramik manzarasını izledi. İdyros Antik Kenti çevresinde de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Topaloğlu ve AÜ heyeti, Ayışığı Parkı sahilinde hatıra fotoğrafı çektirdi. İnceleme gezisi sonrası açıklama yapan Topaloğlu, Kemer’e katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi. AÜ ile iş birliği içerisinde Kemer’de yapılacak projelerle ilgili kısa bir gezi yaptıklarını aktaran Necati Topaloğlu, “Kemer’de turizmi canlandırmak ve Kemer’i hak ettiği yere taşımak için güzel projelerimiz var. Bu projelerle ilgili, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim görevlileri ile değerlendirmelerde bulunduk. İş birliği içerisinde Kemer’e neler yapabiliriz ve neler kazandırabiliriz fikir alışverişinde bulunduk. Ortaklaşa çalışmaların sonucunda Kemer’de güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.” diye konuştu. Topaloğlu, yağmurlu havaya rağmen Kemer’de incelemelerde bulunmak üzere gelen AÜ heyetine teşekkür etti.
Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Akdeniz Üniversitesi’nden gelen öğretim görevlileri ile Kemer’de incelemelerde bulundu.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Seramik Bölümü Başkanı Doç. Kamuran Özlem Sarnıç, Heykel Bölümü Başkanı Doç. Hanife Neris Yüksel, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünden Öğretim Üyesi Dr. Kezban Sönmez, Fotoğraf Bölümü Başkanı Uğur Günay Yavuz, Fotoğraf Bölümünden Öğretim Görevlisi Ahmet Sait Yıldız ve Öğretim Görevlisi Uluç Ceylani, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, Kemer’de turizmi canlandırmak ve turist potansiyelini artırmak için yapılması planlanan projelerle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Kemer’e geldi.

İnceleme gezisine, Kemer’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.

Başkan Topaloğlu ve Akdeniz Üniversitesi’nden gelen heyeti program kapsamında, bilinen üç Selçuklu av köşkünden biri olma özelliği taşıyan  ve bölgemizde bulunan tek Selçuklu yapısı ve Türk-İslam sanat geleneğinin tek olma özelliğini taşıyan Selçuklu Av Köşkü’nde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Av Köşkü içerisinde, bahçesinde ve çevresinde yapılacak olan çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Topaloğlu ve AÜ’den gelen öğretim görevlileri, Kemer merkezde bulunan Atatürk Parkı girişine yapılması planlanan Pegasus heykeli ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Daha sonra Çınarlı Kavşaktaki Liman Caddesi girişinde de Kemer’i simgeleyen bir heykel yapılması için inceleme yapan Topaloğlu ve beraberindekiler, Çalış Tepesi’ne çıkarak Kemer’in panoramik manzarasını izledi.

İdyros Antik Kenti çevresinde de incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Topaloğlu ve AÜ heyeti, Ayışığı Parkı sahilinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

İnceleme gezisi sonrası açıklama yapan Topaloğlu, Kemer’e katkı sağlamak için çalıştıklarını söyledi.

AÜ ile iş birliği içerisinde Kemer’de yapılacak projelerle ilgili kısa bir gezi yaptıklarını aktaran Necati Topaloğlu, “Kemer’de turizmi canlandırmak ve Kemer’i hak ettiği yere taşımak için güzel projelerimiz var. Bu projelerle ilgili, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden öğretim görevlileri ile değerlendirmelerde bulunduk. İş birliği içerisinde Kemer’e neler yapabiliriz ve neler kazandırabiliriz fikir alışverişinde bulunduk. Ortaklaşa çalışmaların sonucunda Kemer’de güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

Topaloğlu, yağmurlu havaya rağmen Kemer’de incelemelerde bulunmak üzere gelen AÜ heyetine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.