REKTÖR ÖZKAN, E.ERDOĞAN'A EŞLİK ETTİ

SİYASET 20.08.2020 - 23:21, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2426+ kez okundu.
 

REKTÖR ÖZKAN, E.ERDOĞAN'A EŞLİK ETTİ

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Emine Erdoğan’a Patara Antik Kenti Ziyaretinde Eşlik Etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Programı kapsamında Patara’yı teşriflendiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin 2020 Patara Yılı dolayısıyla Patara Antik Kenti ziyaretine eşlik etti. Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık'tan kazı ve restorasyon çalışmalarına dair bilgi alan Emine Erdoğan, dünyanın ilk meclis binası olma özelliğine sahip tarihi yapıyı inceledi. Emine Erdoğan bir zamanlar Akdeniz’in dünyaya açılan kapısı olan ve dünyanın en eski meclis binasının bulunduğu Patara Antik Kentini de ziyaret etmenin mümkün olduğunu söyleyerek arkeologların özverili çalışmaları ile binlerce yıllık mirasa sahip çıkıldığını görmenin sevindirici olduğunu dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ile bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, “Tarihsel zenginliklerimiz için büyük bir gayret ile çalışan Bakanlıklarımızı, bilim insanlarımızı ve gönüllülerimizi kutluyorum.” dedi. Rektör Özkan da “Patara Antik Kenti’nin bugünkü haline gelmesini Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve ekibinin 32 yıldır verdiği yoğun emeklere borçluyuz. Bu bakımdan hem Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a kendini adamışlığı ve paha biçilmez gayretleri için şükranlarımı ifade ediyor, hem de üniversitemiz adına gurur duyuyorum.” dedi. Emine Erdoğan'a, Patara ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum'un yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve protokol üyeleri eşlik etti.
Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, Emine Erdoğan’a Patara Antik Kenti Ziyaretinde Eşlik Etti

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Deniz Kaplumbağaları Koruma ve İzleme Programı kapsamında Patara’yı teşriflendiren Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin 2020 Patara Yılı dolayısıyla Patara Antik Kenti ziyaretine eşlik etti.

Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık'tan kazı ve restorasyon çalışmalarına dair bilgi alan Emine Erdoğan, dünyanın ilk meclis binası olma özelliğine sahip tarihi yapıyı inceledi. Emine Erdoğan bir zamanlar Akdeniz’in dünyaya açılan kapısı olan ve dünyanın en eski meclis binasının bulunduğu Patara Antik Kentini de ziyaret etmenin mümkün olduğunu söyleyerek arkeologların özverili çalışmaları ile binlerce yıllık mirasa sahip çıkıldığını görmenin sevindirici olduğunu dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ile bir süre sohbet eden Emine Erdoğan, “Tarihsel zenginliklerimiz için büyük bir gayret ile çalışan Bakanlıklarımızı, bilim insanlarımızı ve gönüllülerimizi kutluyorum.” dedi.

Rektör Özkan da “Patara Antik Kenti’nin bugünkü haline gelmesini Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve ekibinin 32 yıldır verdiği yoğun emeklere borçluyuz. Bu bakımdan hem Prof. Dr. Havva İşkan Işık’a kendini adamışlığı ve paha biçilmez gayretleri için şükranlarımı ifade ediyor, hem de üniversitemiz adına gurur duyuyorum.” dedi.

Emine Erdoğan'a, Patara ziyareti sırasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve eşi Şengül Kurum'un yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Patara Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık ve protokol üyeleri eşlik etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.