"Sağlık Krizini Haksız Kazanca Çevirmeyin"

SAĞLIK 17.03.2020 - 19:41, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2973+ kez okundu.
 

"Sağlık Krizini Haksız Kazanca Çevirmeyin"

BMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı muayene olman hastanın eczanelere gittiğide kötü bir sürprizle karşılaştığını belirterek"Sağlık krizini haksız kazanca çevirmeyin" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı muayene olman hastanın eczanelere gittiğide  kötü bir sürprizle karşılaştığını belirterek"Sağlık krizini haksız kazanca çevirmeyin" dedi.         “İki aydan fazla Bağ-Kur ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları olan halkımızın sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alabilme süresi 1 Ocak 2020'de 1 yıl daha uzatılmıştı. Ancak bu, hastanın sadece muayene olmasına olanak veriyor. Muayene olan hasta eczaneye gittiğinde maalesef kötü bir sürprizle karşılaşıyor. İlaçlar ücretli.” diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı sözlerine şöyle devam etti:     “Devlet ilaçların parasını ödemezken, muayene ücretini hastanın hanesine de borç olarak kaydediyor. Muayene ücreti üniversite ve şehir hastanelerinde 8 TL, devlet hastanelerinde 6 TL. Aile Sağlığı Merkezlerinde muayene ücretsiz olarak yapılıyor. Sonuç olarak, prim borcu olan hasta muayene olabilecek, tedavisi için ilaç yazılacak ancak bu ilacı peşin ödeyecek parası yoksa alamayacak. Muayene ücretsiz ama ilaç sadece parası olana. Korona virüs olarak adlandırılan küresel bir salgınla karşı karşıya olduğumuz şu sıkıntılı günlerde Bağ-Kur ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları olan halkımız ve aileleri için en azından yılsonuna kadar ücretsiz ilaç alabilmesinin önü açılmalıdır." Arı, "Zaten geçim sıkıntısı ile mücadele etmeye çalışan halkımızın aynı zamanda küresel bir salgın olan Korona Virüsü ile olan mücadelesine destek olmak ve ulusça verilen topyekün mücadeleyi daha anlamlı kılmak adına; Bağ-Kur ile GSS prim borcu olan halkımız ve ailelerine, prim borcu olmayanlara sağlanan aynı şartlarda ilaç alabilme imkanını getirmek daha anlamlı olacaktır.” diyerek tepkisini dile getirdi.  
BMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı muayene olman hastanın eczanelere gittiğide kötü bir sürprizle karşılaştığını belirterek"Sağlık krizini haksız kazanca çevirmeyin" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Av. Cavit Arı muayene olman hastanın eczanelere gittiğide  kötü bir sürprizle karşılaştığını belirterek"Sağlık krizini haksız kazanca çevirmeyin" dedi.   

     “İki aydan fazla Bağ-Kur ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları olan halkımızın sağlık kuruluşlarından sağlık hizmeti alabilme süresi 1 Ocak 2020'de 1 yıl daha uzatılmıştı. Ancak bu, hastanın sadece muayene olmasına olanak veriyor. Muayene olan hasta eczaneye gittiğinde maalesef kötü bir sürprizle karşılaşıyor. İlaçlar ücretli.” diyen CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı sözlerine şöyle devam etti:
    “Devlet ilaçların parasını ödemezken, muayene ücretini hastanın hanesine de borç olarak kaydediyor. Muayene ücreti üniversite ve şehir hastanelerinde 8 TL, devlet hastanelerinde 6 TL. Aile Sağlığı Merkezlerinde muayene ücretsiz olarak yapılıyor. Sonuç olarak, prim borcu olan hasta muayene olabilecek, tedavisi için ilaç yazılacak ancak bu ilacı peşin ödeyecek parası yoksa alamayacak. Muayene ücretsiz ama ilaç sadece parası olana. Korona virüs olarak adlandırılan küresel bir salgınla karşı karşıya olduğumuz şu sıkıntılı günlerde Bağ-Kur ile Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçları olan halkımız ve aileleri için en azından yılsonuna kadar ücretsiz ilaç alabilmesinin önü açılmalıdır."
Arı, "Zaten geçim sıkıntısı ile mücadele etmeye çalışan halkımızın aynı zamanda küresel bir salgın olan Korona Virüsü ile olan mücadelesine destek olmak ve ulusça verilen topyekün mücadeleyi daha anlamlı kılmak adına; Bağ-Kur ile GSS prim borcu olan halkımız ve ailelerine, prim borcu olmayanlara sağlanan aynı şartlarda ilaç alabilme imkanını getirmek daha anlamlı olacaktır.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.