SAHTE ŞEYHİN KOYINÇOSU BAKAN OLURSA…

GÜNDEM 24.05.2020 - 13:54, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 3085+ kez okundu.
 

SAHTE ŞEYHİN KOYINÇOSU BAKAN OLURSA…

28 Şubat sürecinde adı bir çok olayla anılan ve sahte Şeyh olarak bilinen Ali Kalkancı, o tarihlerde Emire Ersoy ismiyle beraberdi. O gün milyon dolarlarla oynayan Kalkancı bugün ise, unutulup tarih sayfalarına gömüldü. Fakat, Kalkancı’nın eşi Emire Ersoy’un kardeşi Mehmet Nuri Ersoy şimdi Turizm Bakanı. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile arasında ‘rüşvet’ skandalı yaşayan Bakan Ersoy ile ilgili iddialar ortalığı karıştıracağa benziyor.

Bir dönem ülkenin gündemini işgal eden ‘Sahte Şeyh’ Ali Kalkancı’nın eski eşi Emire Ersoy’un kardeşlerine ait olan ETS şirketi ve 28 Şubat sürecinde unutulan meczup Kalkancı. Bu ilişkiler son zamanlarda yeniden gün yüzüne çıkmaya başlayınca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ilişkileri incelenmeye başladı. Özellikle 28 Şubat süreci öncesinde Murat ve Mehmet Ersoy kardeşlere ait ETS Tur, Cem Uzan ile Genç Parti Genel Başkanı olarak siyaset aranesına adım attığı dönemde Rumeli Holding’in 46. Yılı kutlama etkinliklerinde birlikte çalıştıkları ortaya çıktı. Hatta Berke Barajı’nın açılış törenine katılan sanatçıların konaklatılması, taşınması dahil bütün hizmetleri ETS Tur’un sağladığı da iddia ediliyor. Ayrıca Cem Uzan’ın miting organizasyonlarındaki birlikteliğin devam etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Kalkancı, bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Nuri Ersoy’un kız kardeşi Emire Ersoy ile evlendiğini mahkeme beyanlarında söylemişti. Yani Meczup Kalkancı’nın adının ETS Tur şirketi sahibiyle anılmasına rağmen hiç kimse bir açıklama yapmadı. Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Nuri Ersoy’un ismi, ikiz kardeşi Murat Ersoy ile şirketleri ayırdıktan sonra kendi yolunda devam etti. Fakat 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sora Turizm gazetesinde çıkan ve haber olan ilişkiler ağına dikkatle bakıldığında Murat Ersoy isminin FETÖ iş adamları arasında geçtiği konuşuluyor. Hatta Başaran Ulusoy ismiyle beraber. Ulusoy’un FETÖ ilişkisi ortaya dökülünce mahkeme kararı ile haberler yayından kaldırılıyor. Bu gelişmeler yaşanırken herkes Bakan Ersoy’dan para kaynağını açıklayarak koltuğa oturmasını bekledi. Çünkü otel yatırımlarını yapmak ciddi nakit gücü gerektiriyor. Bir otele harcanan para ve kredi miktarı ancak on beş yılda, o da en iyi şartlarda geri dönüş yapmasını sağlayabiliyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kaç tane oteli var? DİKKAT ÇEKEN AYRINTI Türkiye’ye milyonlarca turist getiren Kayı Tur, Öger Tur, Tez Tur gibi dev firmalar AKP döneminde batıp, milyonlarca dolar borcu ödeyemez duruma dönerken, 28 Şubat’tan sonra palazlanan sadece iç Pazar operatörlüğü yapan ETS’nin ayakta kalmış ve milyonlarca dolarlık yatırımlar yapması da kafaları bulandırıyor. Varsa gizli ortaklıklar illa ki bir gün ortaya çıkacaktır. Bakan Ersoy ve kardeşlerinin 28 Şubat sürecinde başladıkları büyüme yolculuğu, AKP iktidarı döneminde zirveye çıkması da tesadüf olmasa gerek. Dünya markaları olarak bilinen firmaların bile dayanamadığı, iş yerlerini kapattığı süreçlerde hiç zaiyat vermeden aralıksız devam eden büyümenin formülü hala bulunamadı. Mehmet AKYOL
28 Şubat sürecinde adı bir çok olayla anılan ve sahte Şeyh olarak bilinen Ali Kalkancı, o tarihlerde Emire Ersoy ismiyle beraberdi. O gün milyon dolarlarla oynayan Kalkancı bugün ise, unutulup tarih sayfalarına gömüldü. Fakat, Kalkancı’nın eşi Emire Ersoy’un kardeşi Mehmet Nuri Ersoy şimdi Turizm Bakanı. Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan ile arasında ‘rüşvet’ skandalı yaşayan Bakan Ersoy ile ilgili iddialar ortalığı karıştıracağa benziyor.

Bir dönem ülkenin gündemini işgal eden ‘Sahte Şeyh’ Ali Kalkancı’nın eski eşi Emire Ersoy’un kardeşlerine ait olan ETS şirketi ve 28 Şubat sürecinde unutulan meczup Kalkancı. Bu ilişkiler son zamanlarda yeniden gün yüzüne çıkmaya başlayınca Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un ilişkileri incelenmeye başladı.

Özellikle 28 Şubat süreci öncesinde Murat ve Mehmet Ersoy kardeşlere ait ETS Tur, Cem Uzan ile Genç Parti Genel Başkanı olarak siyaset aranesına adım attığı dönemde Rumeli Holding’in 46. Yılı kutlama etkinliklerinde birlikte çalıştıkları ortaya çıktı. Hatta Berke Barajı’nın açılış törenine katılan sanatçıların konaklatılması, taşınması dahil bütün hizmetleri ETS Tur’un sağladığı da iddia ediliyor. Ayrıca Cem Uzan’ın miting organizasyonlarındaki birlikteliğin devam etmesi de dikkatlerden kaçmadı. Kalkancı, bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Nuri Ersoy’un kız kardeşi Emire Ersoy ile evlendiğini mahkeme beyanlarında söylemişti. Yani Meczup Kalkancı’nın adının ETS Tur şirketi sahibiyle anılmasına rağmen hiç kimse bir açıklama yapmadı.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Nuri Ersoy’un ismi, ikiz kardeşi Murat Ersoy ile şirketleri ayırdıktan sonra kendi yolunda devam etti. Fakat 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sora Turizm gazetesinde çıkan ve haber olan ilişkiler ağına dikkatle bakıldığında Murat Ersoy isminin FETÖ iş adamları arasında geçtiği konuşuluyor. Hatta Başaran Ulusoy ismiyle beraber. Ulusoy’un FETÖ ilişkisi ortaya dökülünce mahkeme kararı ile haberler yayından kaldırılıyor. Bu gelişmeler yaşanırken herkes Bakan Ersoy’dan para kaynağını açıklayarak koltuğa oturmasını bekledi. Çünkü otel yatırımlarını yapmak ciddi nakit gücü gerektiriyor. Bir otele harcanan para ve kredi miktarı ancak on beş yılda, o da en iyi şartlarda geri dönüş yapmasını sağlayabiliyor. Peki Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un kaç tane oteli var?

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

Türkiye’ye milyonlarca turist getiren Kayı Tur, Öger Tur, Tez Tur gibi dev firmalar AKP döneminde batıp, milyonlarca dolar borcu ödeyemez duruma dönerken, 28 Şubat’tan sonra palazlanan sadece iç Pazar operatörlüğü yapan ETS’nin ayakta kalmış ve milyonlarca dolarlık yatırımlar yapması da kafaları bulandırıyor. Varsa gizli ortaklıklar illa ki bir gün ortaya çıkacaktır. Bakan Ersoy ve kardeşlerinin 28 Şubat sürecinde başladıkları büyüme yolculuğu, AKP iktidarı döneminde zirveye çıkması da tesadüf olmasa gerek. Dünya markaları olarak bilinen firmaların bile dayanamadığı, iş yerlerini kapattığı süreçlerde hiç zaiyat vermeden aralıksız devam eden büyümenin formülü hala bulunamadı.

Mehmet AKYOL

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.