SAPADERE’YE EKO TURİZM ALANI

TURİZM 29.09.2020 - 21:59, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2777+ kez okundu.
 

SAPADERE’YE EKO TURİZM ALANI

Alanya Belediyesi ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen, Sapadere Eko Turizm Alanı için geri sayım başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projelendirme işlemi tamamlanan ve kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağı alanda incelemelerde bulundu.

  Alanya’da yerli ve yabancı misafirler, yeni bir doğa harikası alanla buluşuyor. Sapadere Mahallesi’nde bulunan ve ziyaretçilerin akınına uğrayan Sapadere Kanyonu’na ek olarak, Eko Turizm Alanı projesi hayata geçiriliyor. Proje alanında incelemelerde bulanan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tabiat harikası bu alanda projemizi tamamladığımızda eşsiz bir doğal güzellik ortaya çıkacak.” dedi. Başkan Yücel’e inceleme alanında Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Orman İşletme Şefi Ali Kaan Yüksel, Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karamut, Sapadere Mahalle Muhtarı Hamit Baç ve proje ekibi eşlik etti. 3358 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK İçerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, yaban hayvanlar için beslenme ve bakım sahaları, misafirlerin manzarayı ve yaban hayvanları görebilmesi adına seyir alanlarının yer alacağı Sapadere Eko Turizm Alanı 3358 metre uzunluğa sahip olacak.  Benzerlerinin çok üzerinde yer alacak olan Eko Turizm Alanı, 79 gibi yüksek bir potansiyel değere de sahip. YÜCEL: “ULUSAL ÇAPTA ÖRNEK BİR PROJE OLACAK” Sapadere Eko Turizm Alanı ile birlikte Sapadere Kanyonu’nu da inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sapadere Eko Turizm Alanı projemiz, sadece yerel çapta değil Ulusal çapta da örnek bir proje olacak. Bu projeyle birlikte, Cennet Vatanımızın yalnızca birkaç Şehrinde olan Eko Turizmi bölgemize de kazandıracağız. Proje paydaşlarımızla birlikte içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, yaban hayvanları için beslenme ve bakım sahaları, güzergahta endemik bitkilerin yer aldığı, vatandaşlarımız için seyir alanları bulunan 3358 metre uzunluğa sahip çok yönlü bir güzergâh oluşturduk.  Tabiat harikası Sapadere Kanyonu’muzu daha cazip kılacak bu projede bizlere desteğini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanlığı’mıza, hem İl hem de İlçe Müdürlerime ve emeği geçen herkese teşekkür eder, vatandaşlarımızla buluşacak doğa dostu bu projenin hem bölgemize hem de Ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”    
Alanya Belediyesi ve Alanya Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde geliştirilen, Sapadere Eko Turizm Alanı için geri sayım başladı. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, projelendirme işlemi tamamlanan ve kısa süre içerisinde çalışmaların başlayacağı alanda incelemelerde bulundu.

 

Alanya’da yerli ve yabancı misafirler, yeni bir doğa harikası alanla buluşuyor. Sapadere Mahallesi’nde bulunan ve ziyaretçilerin akınına uğrayan Sapadere Kanyonu’na ek olarak, Eko Turizm Alanı projesi hayata geçiriliyor. Proje alanında incelemelerde bulanan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Tabiat harikası bu alanda projemizi tamamladığımızda eşsiz bir doğal güzellik ortaya çıkacak.” dedi. Başkan Yücel’e inceleme alanında Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Orman İşletme Şefi Ali Kaan Yüksel, Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nden sorumlu Başkan Yardımcısı Özgür Karamut, Sapadere Mahalle Muhtarı Hamit Baç ve proje ekibi eşlik etti.

3358 METRE UZUNLUĞUNDA OLACAK

İçerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, yaban hayvanlar için beslenme ve bakım sahaları, misafirlerin manzarayı ve yaban hayvanları görebilmesi adına seyir alanlarının yer alacağı Sapadere Eko Turizm Alanı 3358 metre uzunluğa sahip olacak.  Benzerlerinin çok üzerinde yer alacak olan Eko Turizm Alanı, 79 gibi yüksek bir potansiyel değere de sahip.

YÜCEL: “ULUSAL ÇAPTA ÖRNEK BİR PROJE OLACAK”

Sapadere Eko Turizm Alanı ile birlikte Sapadere Kanyonu’nu da inceleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Sapadere Eko Turizm Alanı projemiz, sadece yerel çapta değil Ulusal çapta da örnek bir proje olacak. Bu projeyle birlikte, Cennet Vatanımızın yalnızca birkaç Şehrinde olan Eko Turizmi bölgemize de kazandıracağız. Proje paydaşlarımızla birlikte içerisinde yürüyüş ve bisiklet yolları, yaban hayvanları için beslenme ve bakım sahaları, güzergahta endemik bitkilerin yer aldığı, vatandaşlarımız için seyir alanları bulunan 3358 metre uzunluğa sahip çok yönlü bir güzergâh oluşturduk.  Tabiat harikası Sapadere Kanyonu’muzu daha cazip kılacak bu projede bizlere desteğini esirgemeyen Tarım ve Orman Bakanlığı’mıza, hem İl hem de İlçe Müdürlerime ve emeği geçen herkese teşekkür eder, vatandaşlarımızla buluşacak doğa dostu bu projenin hem bölgemize hem de Ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.