‘Tarım alanına ocak yaptırmayız’

EKONOMİ 22.06.2020 - 22:46, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1514+ kez okundu.
 

‘Tarım alanına ocak yaptırmayız’

Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ndeki Dereköy Yaylası’nda Turkuaz adlı firma tarafından açılmak istenen kömür ocağına Toprak Koruma Kurulu’nun 8’e 3 oyla ‘ret’ vermesi sevinç yaratırken, bölge halkı ve çevreciler bu işin peşini bırakmadı. Daha önce de sözkonusu böylede buluşarak ocak projesini protesto eden Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Jeoloji ve Maden Mühendisleri Odaları yöneticileri ile A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, bugün yine aynı noktada yöre halkıyla biraraya gelerek kararlılıklarını kamuoyuna deklere etti.

ŞAHİN.TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Ziraat Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Vural Şahin’in öncülüğünde Dereköy’de buluşan grup, Toprak Koruma Kurulu’nda alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Alanda bir açıklama yapan ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, amaçlarının tarım arazilerinin korunması olduğunu vurgulayarak, “Korkuteli Barajı’nı destekleyen, Korkuteli’nin tamamını sulayan bu bölgede suların kirlenmemesi ve ilerde su sıkıntısı yaşanmaması adına bu mücadeleyi veriyoruz. Geçen hafta Toprak Koruma Kurulu 8’e 3 oyla burada kömür ocağı yapılamaz  dedi.  Ancak firmanın durmayacağını biliyoruz. Hangi taşın altından ne çıkacağından emin olamadığımız için biz müdacelemize devam ediyoruz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız ve takipçisi olacağız” dedi. . GÜNDÜZ: PROJEYİ İPTAL EDİN İşbirliği içinde oldukları bölge halkıyla birlikte etüd çalışması yaptıklarını da kaydeden Şahin, “Buradan bir kez daha kamuoyuna sesleniyoruz. Tarım alanlarının bu şekilde heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz ise meseleye sadece Dereköy veya Korkuteli olarak bakılmaması gerektiğine işaret etti ve şunları söyledi: “Bu meselede tüm Antalya’nın hassas olması gerekir. Korkuteli çok önemli bir tarım ve hayvancılık merkezidir. Buranın suyu da tam bu merkezden çıkmaktadır. Bölge ana su kaynağıdır. Bu sular barajda toplanır ve bu sudan onlarca köy yararlanır. Bu köylerin can damarıdır Dereköy. Biz burada sadece Korkuteli’ni, Antalya’yı korumuyoruz. Buradan sebze meyve Türkiye’ye gidiyor, yurt dışına gidiyor. Türkiye saman ithal ederken buradaki çiftçi samanını kendi üretiyor. Şu çevrede gördüğünüz yerler 5 köyün merası aynı zamanda. 40 bine yakın küçük, 10 bine yakın büyükbaş hayvanın otlağı. Yani biz burada çok önemli bir merkezi koruyoruz. Onun için biz buradan tüm yetkililere, devletimize sesleniyoruz. Bu projeyi derhal iptal edin. Büyüklük gösterin. Doğru karar budur. Devlet erki olarak görevinizi yapın. Bizim mücadelemiz de devam edecek. Böyle bir yanlışa ortak olmayacağımız gibi önünde kale gibi duracağız” YAŞAR: ASLA İSTEMİYORUZ Yöre halkı adına konuşan Dereköy Muhtarı Taner Yaşar da, “Burası Korkuteli Barajını besliyor. Bu yüzden burada bir kömür ocağını istemiyoruz. Aylardır bunun mücadelesini verdik. Bu sadece Dereköy’ün meselesi değil tüm bölgenin, Korkuteli’nin Antalya’nın meselesi. Asla burada kömür istemiyoruz” dedi.
Antalya’nın Korkuteli İlçesi’ndeki Dereköy Yaylası’nda Turkuaz adlı firma tarafından açılmak istenen kömür ocağına Toprak Koruma Kurulu’nun 8’e 3 oyla ‘ret’ vermesi sevinç yaratırken, bölge halkı ve çevreciler bu işin peşini bırakmadı. Daha önce de sözkonusu böylede buluşarak ocak projesini protesto eden Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Jeoloji ve Maden Mühendisleri Odaları yöneticileri ile A Platformu sözcüsü Hediye Gündüz, bugün yine aynı noktada yöre halkıyla biraraya gelerek kararlılıklarını kamuoyuna deklere etti.

ŞAHİN.TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ziraat Mühendisleri Antalya Şube Başkanı Vural Şahin’in öncülüğünde Dereköy’de buluşan grup, Toprak Koruma Kurulu’nda alınan karardan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Alanda bir açıklama yapan ZMO Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, amaçlarının tarım arazilerinin korunması olduğunu vurgulayarak, “Korkuteli Barajı’nı destekleyen, Korkuteli’nin tamamını sulayan bu bölgede suların kirlenmemesi ve ilerde su sıkıntısı yaşanmaması adına bu mücadeleyi veriyoruz. Geçen hafta Toprak Koruma Kurulu 8’e 3 oyla burada kömür ocağı yapılamaz  dedi.  Ancak firmanın durmayacağını biliyoruz. Hangi taşın altından ne çıkacağından emin olamadığımız için biz müdacelemize devam ediyoruz. Bu işin peşini asla bırakmayacağız ve takipçisi olacağız” dedi.

.

GÜNDÜZ: PROJEYİ İPTAL EDİN

İşbirliği içinde oldukları bölge halkıyla birlikte etüd çalışması yaptıklarını da kaydeden Şahin, “Buradan bir kez daha kamuoyuna sesleniyoruz. Tarım alanlarının bu şekilde heba edilmesine asla izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. A Platformu Sözcüsü Hediye Gündüz ise meseleye sadece Dereköy veya Korkuteli olarak bakılmaması gerektiğine işaret etti ve şunları söyledi: “Bu meselede tüm Antalya’nın hassas olması gerekir. Korkuteli çok önemli bir tarım ve hayvancılık merkezidir. Buranın suyu da tam bu merkezden çıkmaktadır. Bölge ana su kaynağıdır. Bu sular barajda toplanır ve bu sudan onlarca köy yararlanır. Bu köylerin can damarıdır Dereköy. Biz burada sadece Korkuteli’ni, Antalya’yı korumuyoruz. Buradan sebze meyve Türkiye’ye gidiyor, yurt dışına gidiyor. Türkiye saman ithal ederken buradaki çiftçi samanını kendi üretiyor. Şu çevrede gördüğünüz yerler 5 köyün merası aynı zamanda. 40 bine yakın küçük, 10 bine yakın büyükbaş hayvanın otlağı. Yani biz burada çok önemli bir merkezi koruyoruz. Onun için biz buradan tüm yetkililere, devletimize sesleniyoruz. Bu projeyi derhal iptal edin. Büyüklük gösterin. Doğru karar budur. Devlet erki olarak görevinizi yapın. Bizim mücadelemiz de devam edecek. Böyle bir yanlışa ortak olmayacağımız gibi önünde kale gibi duracağız”

YAŞAR: ASLA İSTEMİYORUZ

Yöre halkı adına konuşan Dereköy Muhtarı Taner Yaşar da, “Burası Korkuteli Barajını besliyor. Bu yüzden burada bir kömür ocağını istemiyoruz. Aylardır bunun mücadelesini verdik. Bu sadece Dereköy’ün meselesi değil tüm bölgenin, Korkuteli’nin Antalya’nın meselesi. Asla burada kömür istemiyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.