Tarım arazilerini zorlu bir hafta bekliyor

YAŞAM 15.03.2020 - 19:54, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2352+ kez okundu.
 

Tarım arazilerini zorlu bir hafta bekliyor

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte çoğu bölgede zirai don riskine karşı üreticilerin önlem alması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte çoğu bölgede zirai don riskine karşı üreticilerin önlem alması gerekiyor. Koronavirüs yaşamın tüm alanlarıyla birlikte tarımın da gündeminin başköşesine oturdu. Salgın ihtimaline karşı alınan önlemlerle birlikte tarım sektöründe de pek çok etkinlik ertelense ya da iptal edilse de bitkisel üretim hız kesmeden sürüyor. Ancak uzunca bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve adeta erken bahar havası yaşatan sıcaklıklar bugün itibariyle hızlı bir düşüş eğilimine giriyor. Erik ve badem ağaçlarının erken çiçek açmaya başladığı şu günlerde yurdun önemli bir bölümünde hava sıcaklıkları dramatik bir şekilde düşecek. Meteoroloji’den kar ve don uyarısı Önümüzdeki haftaya dair hava tahminlerindeki güncellemeler Trakya’dan İç Anadolu’nun güneyine kadar pek çok bölgede tarım arazilerinin zorlu bir hafta geçireceğini gösteriyor. Yarından itibaren ülke genelinde soğuk ve yağışlı sistemin etkili olacağını duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai dona karşı acil uyarıda bulundu. Salı ve Çarşamba gününe dikkat Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Pazartesi gününden Cuma gününün sabah saatlerine kadar Trakya, Marmara’nın doğusunun yüksek kesimleri, İç Karadeniz, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu bölgelerinde üreticilerin zirai dona karşı dikkatli olması gerekiyor. Yağmur şeklinde başlayacak yağışların Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer kar yağışına dönecek şekilde etkili olacağı belirtilirken, özelikle Salı ve Çarşamba günleri aralıklarla yaşanacak kar yağışlarının don riskini arttıracağına dikkat çekiliyor. Kaynak: tarlasera.com
Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte çoğu bölgede zirai don riskine karşı üreticilerin önlem alması gerekiyor.

Hava sıcaklıklarındaki ani düşüşle birlikte çoğu bölgede zirai don riskine karşı üreticilerin önlem alması gerekiyor.

Koronavirüs yaşamın tüm alanlarıyla birlikte tarımın da gündeminin başköşesine oturdu. Salgın ihtimaline karşı alınan önlemlerle birlikte tarım sektöründe de pek çok etkinlik ertelense ya da iptal edilse de bitkisel üretim hız kesmeden sürüyor.

Ancak uzunca bir süredir mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve adeta erken bahar havası yaşatan sıcaklıklar bugün itibariyle hızlı bir düşüş eğilimine giriyor. Erik ve badem ağaçlarının erken çiçek açmaya başladığı şu günlerde yurdun önemli bir bölümünde hava sıcaklıkları dramatik bir şekilde düşecek.

Meteoroloji’den kar ve don uyarısı

Önümüzdeki haftaya dair hava tahminlerindeki güncellemeler Trakya’dan İç Anadolu’nun güneyine kadar pek çok bölgede tarım arazilerinin zorlu bir hafta geçireceğini gösteriyor. Yarından itibaren ülke genelinde soğuk ve yağışlı sistemin etkili olacağını duyuran Meteoroloji Genel Müdürlüğü, zirai dona karşı acil uyarıda bulundu.

tarim-arazilerini-zorlu-bir-hafta-bekliyor1.jpg

Salı ve Çarşamba gününe dikkat

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Pazartesi gününden Cuma gününün sabah saatlerine kadar Trakya, Marmara’nın doğusunun yüksek kesimleri, İç Karadeniz, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu bölgelerinde üreticilerin zirai dona karşı dikkatli olması gerekiyor.

Yağmur şeklinde başlayacak yağışların Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile İç Anadolu’nun güneydoğusunda kuvvetli ve yer yer kar yağışına dönecek şekilde etkili olacağı belirtilirken, özelikle Salı ve Çarşamba günleri aralıklarla yaşanacak kar yağışlarının don riskini arttıracağına dikkat çekiliyor.

Kaynak: tarlasera.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.