TÜREL, MUHTEŞEM MÜZEYE HAYRAN KALDI

TURİZM 20.08.2020 - 00:52, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2757+ kez okundu.
 

TÜREL, MUHTEŞEM MÜZEYE HAYRAN KALDI

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı olan Menderes Türel’i DokumaPark’taki "Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi"nde misafir etti. Türel, Altın Portakal Film Festivali’nin açılışı sırasında smokinine sığmadığı için kenarlarını kestirdiği ve konuşma metninin yer aldığı el kartlarını müzede görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Kepez Belediyesi’nin kültür sanat adasına dönüştürdüğü DokumaPark’taki açılış için gün sayan ‘Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi’ şehrin ileri gelenlerini ağırlamaya devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı olan Menderes Türel’i de DokumaPark’taki "Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi"nde misafir etti. Başkan Tütüncü, kuruluş aşamasını yakından takip ettiği ve ince ayrıntısını dahi ekibiyle beraber gece gündüz çalışarak büyük bir özenle tasarladığı müzenin rehberliğini de kendisi üstlendi. Türel, “Tebrik ediyorum” Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ndeki, Altın Portakal Film Festivali için ayrılan bölümde geçmiş yılların festival zarfları arasında yer alan bir detay Menderes Türel'in ilgisini çekti. Belediye başkanlığı döneminde festivalin açılış konuşması için kullandığı el kartlarını müzenin vitrininde gören Türel, şaşkınlığını gizleyemedi. Çok büyük bir heyecan ile festivale hazırlandıkları o gün smokininin cebine sığmadığı için kenarlarını kestirdiği kartları yıllar sonra Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nde görünce, Başkan Tütüncü'ye “Bunları nereden buldunuz? Gerçekten sizleri tebrik ediyorum." dedi. Müze ziyareti sırasında eski Antalya fotoğrafları arasında kendi çocukluk fotoğrafını, ablası ve annesi ile gittiği bir etkinliğin ölümsüzleştiği anları gören Türel, eski zamanları yad etti. Antalyaspor'un anlatıldığı bölümü de gezen Türel, o zamanki kurucu oyuncuların fotoğrafını uzun uzun inceledi. Türel, onlarca yıl önceye ait bir futbol takımı fotoğrafındaki oyuncuların isimlerini de eksiksiz olarak saydı. Bu müze Antalya’nın geçmişini anlatıyor Menderes Türel’e müzenin her bölümünü gezdiren ve en ince ayrıntısına kadar anlatan Başkan Tütüncü, bu müzenin Antalya’nın geçmişini, tarihini anlattığını dile getirdi. Menderes Başkanla birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini dile getiren Başkan Tütüncü, “Birlikte görev yaptığımız yıllarda Eski Dokuma Fabrikasını Kent Park ve Kültür Sanat Adası olarak Antalya halkına kazandırma gayretlerimize destek veren Menderes Türel Başkanımızı ‘Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi’nde misafir etmekten onur duydum. Antalya’nın geçmişinin izlerini taşıyan müzemizde birlikte anılara yolculuk yaptık. Hem güldük, hem duygulandık. Menderes Başkanımızın ilgilerine ve takdirlerine çok teşekkür ederim” dedi.
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı olan Menderes Türel’i DokumaPark’taki "Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi"nde misafir etti. Türel, Altın Portakal Film Festivali’nin açılışı sırasında smokinine sığmadığı için kenarlarını kestirdiği ve konuşma metninin yer aldığı el kartlarını müzede görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Kepez Belediyesi’nin kültür sanat adasına dönüştürdüğü DokumaPark’taki açılış için gün sayan ‘Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi’ şehrin ileri gelenlerini ağırlamaya devam ediyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, geçtiğimiz dönem Antalya Büyükşehir Belediyesi başkanı olan Menderes Türel’i de DokumaPark’taki "Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi"nde misafir etti. Başkan Tütüncü, kuruluş aşamasını yakından takip ettiği ve ince ayrıntısını dahi ekibiyle beraber gece gündüz çalışarak büyük bir özenle tasarladığı müzenin rehberliğini de kendisi üstlendi.

Türel, “Tebrik ediyorum”

Bir Zamanlar Antalya Müzesi’ndeki, Altın Portakal Film Festivali için ayrılan bölümde geçmiş yılların festival zarfları arasında yer alan bir detay Menderes Türel'in ilgisini çekti. Belediye başkanlığı döneminde festivalin açılış konuşması için kullandığı el kartlarını müzenin vitrininde gören Türel, şaşkınlığını gizleyemedi.

Çok büyük bir heyecan ile festivale hazırlandıkları o gün smokininin cebine sığmadığı için kenarlarını kestirdiği kartları yıllar sonra Bir Zamanlar Antalya Müzesi’nde görünce, Başkan Tütüncü'ye “Bunları nereden buldunuz? Gerçekten sizleri tebrik ediyorum." dedi.

Müze ziyareti sırasında eski Antalya fotoğrafları arasında kendi çocukluk fotoğrafını, ablası ve annesi ile gittiği bir etkinliğin ölümsüzleştiği anları gören Türel, eski zamanları yad etti. Antalyaspor'un anlatıldığı bölümü de gezen Türel, o zamanki kurucu oyuncuların fotoğrafını uzun uzun inceledi. Türel, onlarca yıl önceye ait bir futbol takımı fotoğrafındaki oyuncuların isimlerini de eksiksiz olarak saydı.

Bu müze Antalya’nın geçmişini anlatıyor

Menderes Türel’e müzenin her bölümünü gezdiren ve en ince ayrıntısına kadar anlatan Başkan Tütüncü, bu müzenin Antalya’nın geçmişini, tarihini anlattığını dile getirdi. Menderes Başkanla birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini dile getiren Başkan Tütüncü,

“Birlikte görev yaptığımız yıllarda Eski Dokuma Fabrikasını Kent Park ve Kültür Sanat Adası olarak Antalya halkına kazandırma gayretlerimize destek veren Menderes Türel Başkanımızı ‘Bir Zamanlar Antalya Kent Müzesi’nde misafir etmekten onur duydum. Antalya’nın geçmişinin izlerini taşıyan müzemizde birlikte anılara yolculuk yaptık. Hem güldük, hem duygulandık. Menderes Başkanımızın ilgilerine ve takdirlerine çok teşekkür ederim” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.