UYSAL'IN MISIRLARI YEŞERDİ

EKONOMİ 17.05.2020 - 23:23, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 2516+ kez okundu.
 

UYSAL'IN MISIRLARI YEŞERDİ

Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın korona virüs salgının yaratabileceği olası gıda krizine dikkat çekmek için belediye uhdesindeki boş arazileri tarlaya çevirip ekimine başladığı mısırlar topraktan çıkıp yüzünü gösterdi.

Muratpaşa Belediyesi, pandemi haline gelen korona virüs salgının yaratabileceği olası gıda sıkıntısına karşı belediye uhdesindeki 70 dönümlük alanı tarlaya çevirerek başlattığı mısır ekiminde, ürünler topraktan çıkmaya başladı. Aralarında Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçılar Deneği ve Antalya Ziraat Odası'nın da bulunduğu sivil toplum örgütleriyle birlikte başlatılan çalışmada tohumları Nisan ayının ilk günlerinde toprakla buluşurken çalışma Türkiye'de geniş yankı buldu. Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyeler tarımsal üretimi destekleme için birçok destek paketleri, atıl arazilerinin üretimde değerlendirilmesi için teşvik programları açıkladı. Belediye Başkanı Ümit Uysal, korona virüs salgının sosyo-ekonomik etkilerinin gün gün daha çok ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Başkan Uysal, şunları söyledi: “Türkiye'de bir farkındalık oluşturmak için Muratpaşa'dan tarımsal üretim hareketine başladık. ‘Antalya'nın kentleşmesini neredeyse tamamlamış, nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesine, Muratpaşa'mıza mı düşer bu görev? Evet, bize düşer’ diyerek en ufak bir tereddüt yaşamadan adım attık. Proje, geldiğimiz noktada Türkiye’de de belli bir karşılık buldu. Ektiğimiz tohumların da toprağı yarıp çıkması da şu zor günlerde bizim bir nebze olsun gülümsememizi sağladı.”
Antalya’da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın korona virüs salgının yaratabileceği olası gıda krizine dikkat çekmek için belediye uhdesindeki boş arazileri tarlaya çevirip ekimine başladığı mısırlar topraktan çıkıp yüzünü gösterdi.

Muratpaşa Belediyesi, pandemi haline gelen korona virüs salgının yaratabileceği olası gıda sıkıntısına karşı belediye uhdesindeki 70 dönümlük alanı tarlaya çevirerek başlattığı mısır ekiminde, ürünler topraktan çıkmaya başladı.

Aralarında Antalya Ziraat Mühendisleri Odası, Antalya Ticaret Borsası, Antalya Ziraatçılar Deneği ve Antalya Ziraat Odası'nın da bulunduğu sivil toplum örgütleriyle birlikte başlatılan çalışmada tohumları Nisan ayının ilk günlerinde toprakla buluşurken çalışma Türkiye'de geniş yankı buldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, belediyeler tarımsal üretimi destekleme için birçok destek paketleri, atıl arazilerinin üretimde değerlendirilmesi için teşvik programları açıkladı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, korona virüs salgının sosyo-ekonomik etkilerinin gün gün daha çok ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Başkan Uysal, şunları söyledi:

“Türkiye'de bir farkındalık oluşturmak için Muratpaşa'dan tarımsal üretim hareketine başladık. ‘Antalya'nın kentleşmesini neredeyse tamamlamış, nüfus yoğunluğu en yüksek ilçesine, Muratpaşa'mıza mı düşer bu görev? Evet, bize düşer’ diyerek en ufak bir tereddüt yaşamadan adım attık. Proje, geldiğimiz noktada Türkiye’de de belli bir karşılık buldu. Ektiğimiz tohumların da toprağı yarıp çıkması da şu zor günlerde bizim bir nebze olsun gülümsememizi sağladı.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.