VAN'DA DEPREM OLDU

ASAYİŞ 23.02.2020 - 14:07, Güncelleme: 08.12.2023 - 04:21 1667+ kez okundu.
 

VAN'DA DEPREM OLDU

İran'da yaşanan 5,9 şiddetindeki deprem sınır bölgesinde olan Van'da da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 21 kişinin yaralandığı bilgisi geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İran'da meydana gelen deprem sonucu Van'da 8 kişi hayatını hayatını kaybetti. Enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.  AFAD'ın aktardığına göre İran'da saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi.  Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.   İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. Soylu,  “Üçü çocuk olmak üzere yedi vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi.  
İran'da yaşanan 5,9 şiddetindeki deprem sınır bölgesinde olan Van'da da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybederken 21 kişinin yaralandığı bilgisi geldi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD), İran'ın Hoy kentinde 5.9 büyüklüğünde deprem olduğunu açıkladı. İran'da meydana gelen deprem sonucu Van'da 8 kişi hayatını hayatını kaybetti. Enkaz altında kalanların olduğu belirtildi. 

AFAD'ın aktardığına göre İran'da saat 08.53'te 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssüne 4.75 kilometre uzaklıkta olan Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde deprem, yoğun olarak hissedildi. 

Deprem, Hakkari’nin yanı sıra sınır iller Iğdır, Kars ve Ağrı ile Van'da da hissedildi. Deprem, Van'da sınır köylerinde hasara neden oldu. İran sınırında bulunan köylerdeki kerpiç binaların hasar gördüğü belirtildi. AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van'da 7 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. Soylu,  “Üçü çocuk olmak üzere yedi vatandaşımızı kaybettik. Allah rahmet eylesin” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gazeteakdeniz.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.